POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
-
fixer
#1 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
kad bi znao koja je moja krvna.........
- suncica24
#2 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Ja imam A+ grupu. Odem poslije poslaprepreden wrote:BIKERI, MOTORISTI i oni koji su simpatizeri istih ili pak samo humani ljudi. Nas prijatelj Daco (Davor Dzankovic) koji je nastradao prije par dana na putu Sarajevo - Konjic hitno treba donaciju krvi. Njegova RH je A+, ali ce na transfuziologiji primiti bilo koju i zamjeniti je za odgovarajucu.
Molim vas da oni koji procitaju ovaj post proslijede informciju na sto vise adresa.
Da dodam iako ovo ne bi trebalo napominjati da zivimo u normalnom drustvu:
Za one koji bi mozda imali zluradi komentar u stilu "sam pao" pojasnjenje, udario ga je idiot sa Pasatom koji je presao u njegovu traku negdje na Bradini.
A Daco spada u grupu onih koji voze sa kompletnom opremom i ne vozikaju se sa kafe na kafu.
-
fixer
#3 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
suncica24 wrote:Ja imam A+ grupu. Odem poslije poslaprepreden wrote:BIKERI, MOTORISTI i oni koji su simpatizeri istih ili pak samo humani ljudi. Nas prijatelj Daco (Davor Dzankovic) koji je nastradao prije par dana na putu Sarajevo - Konjic hitno treba donaciju krvi. Njegova RH je A+, ali ce na transfuziologiji primiti bilo koju i zamjeniti je za odgovarajucu.
Molim vas da oni koji procitaju ovaj post proslijede informciju na sto vise adresa.
Da dodam iako ovo ne bi trebalo napominjati da zivimo u normalnom drustvu:
Za one koji bi mozda imali zluradi komentar u stilu "sam pao" pojasnjenje, udario ga je idiot sa Pasatom koji je presao u njegovu traku negdje na Bradini.
A Daco spada u grupu onih koji voze sa kompletnom opremom i ne vozikaju se sa kafe na kafu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
a forumashi do 17... :Sprepreden wrote:Druze,fixer wrote:kad bi znao koja je moja krvna.........
Kao i svo ostali koji su voljni pomoci.
Nije potrebno da znato koja ste krvna gupa. Na Transfuziologiji ce uzeti krv bilo koje krvne grupe a ako davalac ne zna koja je, bice mu utvrdjen RH faktor na licu mjesta.
Napomena: Zavod za Transfuziologiju radi do 1500 ili do 1600 sati.
- suncica24
#5 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Ja radim do 3h 
Mada, ja sam isla kasnije, svaki put?!
-
fixer
#6 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
ako sam pio antibiotike nedavno - da li mogu dati krv?
- suncica24
#7 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Zavisi koliko nedavno.fixer wrote:ako sam pio antibiotike nedavno - da li mogu dati krv?
Vise od 7 dana, da.
PS: Nema izvlacenja
- hadzinicasa
#8 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
možete nazvati Transfuziologiju 206 588, i reći da bi ste došli da date krv, oni će poslati auto po vas u bilo kojem dijelu grada da se nalazite, te će vas isto tako vratiti autom gdje želite (nakon darivanja krvi). važno je naglasiti ako dajete za nekoga specijalnog, njegovo ime i prezime.
sretno
sretno
-
Pearl
#9 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
zvala sad, rade ipak samo do 3..suncica24 wrote:Ja radim do 3h
ja odoh, pa sta bude.. javim jesam uspjela dati, posto sam ranije imala problema sa niskim zeljezom (da se mozete orjentisati radi doza).. koliko mu doza treba?
-
mIRCerka
#10 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
ima li jos neko na grbavici da bi isao, da odemo zajedno, da zovemo ove?hadzinicasa wrote:možete nazvati Transfuziologiju 206 588, i reći da bi ste došli da date krv, oni će poslati auto po vas u bilo kojem dijelu grada da se nalazite, te će vas isto tako vratiti autom gdje želite (nakon darivanja krvi). važno je naglasiti ako dajete za nekoga specijalnog, njegovo ime i prezime.
sretno
ja imam krvnu sliku bljak, al dok oni to skontaju, momak ce dobit potrebne doze
-
fixer
#11 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
ma kakvo izvlacenje... imam u familiji nekog iz struke - dobro, sad je u pemziji
, pa mi je rekao jer zna da sam pio do prije tri dana antibiotike, da ne smijem ja donirati. provjeravam da li je to istina.
-
mIRCerka
#12 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
ne smijes ako si bolestan, ako si pod tabletama ili imas menstruaciju...fixer wrote:ma kakvo izvlacenje... imam u familiji nekog iz struke - dobro, sad je u pemziji, pa mi je rekao jer zna da sam pio do prije tri dana antibiotike, da ne smijem ja donirati. provjeravam da li je to istina.
-
fixer
#13 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
menstruaciju sam imaO prosli cetvrtakmIRCerka wrote:ne smijes ako si bolestan, ako si pod tabletama ili imas menstruaciju...fixer wrote:ma kakvo izvlacenje... imam u familiji nekog iz struke - dobro, sad je u pemziji, pa mi je rekao jer zna da sam pio do prije tri dana antibiotike, da ne smijem ja donirati. provjeravam da li je to istina.
ne znam... stvarno imam potrebu da dam krv.
-
Pearl
#14 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
sad bila gore.. koliko sam mogla vidjeti, treba im ukupno 15 doza, za sad.. pitala me med.sestra je li to ide na radiju jer dosta raje dolazi..
medjutim, ona kaze da je situacija kriticna i da trebaju velike kolicine krvi sa svakom operacijom (a imao ih je vec par i ocekuju da ce imati jos).. tako da.. ko god moze da ode i da krv, nece biti naodmet...
medjutim, ona kaze da je situacija kriticna i da trebaju velike kolicine krvi sa svakom operacijom (a imao ih je vec par i ocekuju da ce imati jos).. tako da.. ko god moze da ode i da krv, nece biti naodmet...
- cheguevara_k1
#15 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Ja sam bio danas popodne i vratili su me. Rekli su da za sad imaju dovoljno doza, ali su me pitali mogu li u subotu da dodjem. Naravno da mogu, bilo za Dacu ( koji mi je drug ) bilo za nekog drugog. Eto da znate, hanuma i ja idemo u subotu ujutru onako sportski, pa ako neko hoce moze sa nama, ima prevoz.
p.s. Mala ispravka, treba mu B+, a ne A+ kako stoji u naslovu.
p.s. Mala ispravka, treba mu B+, a ne A+ kako stoji u naslovu.
- L e m m y
#16 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Ja sam bio juce i receno mi je da ce mu trebati vise doza krvi. Stabilan je ali ima teske unutrasnje povrede i nadam se da ce se izvuci.
-
Pearl
#17 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
i meni su rekli da ce mu trebati jos doza, jer su operacije teske i ne zna se koliko ce ih jos imati...L e m m y wrote:Ja sam bio juce i receno mi je da ce mu trebati vise doza krvi. Stabilan je ali ima teske unutrasnje povrede i nadam se da ce se izvuci.
vidjela sam na papiricu spisak jos ljudi kojima treba krv, pa ako ne treba za njega, uvijek mozete pitati kome treba krv i dati namjenski...
- tech10
#18 Re: POTREBNA A+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Njezna stranamIRCerka wrote: ne smijes ako si bolestan, ako si pod tabletama ili imas menstruaciju...
onijeh dana
- phil manzanera
#19 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Nisam u Sarajevu, odsutan sam i biti cu jos pozamasno, kako je Davor i sta ima sa njim?
-
twowheelkamikaza
#20 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Daca je bolje, hvala Bogu, van zivotne opasnosti, uradio jos nekoliko operacija, i ceka ga jos par...Uglavom puno bolje, stabilan je i prebacen na ortopediju.
- suncica24
#21 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Samo da prijavim da sam dala krv. A+, ali dala 
-
twowheelkamikaza
#22 Re: POTREBNA B+ HITNO NA TRANSFUZIOLOGIJI
Massive respect Suncice, ti si nasa zvijezda vodilja u noci bez mjeseca:):)...svaka cast...respect i duboki naklonsuncica24 wrote:Samo da prijavim da sam dala krv. A+, ali dala