Zašto su rijetke situacije kada se zamijene uloge
Pitam za jarana
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Nismo mi po tom pitanju nešto puno drugačiji od životinja. Jesi li kad vidio da ženke oblijeću mužjake? Ja nikad. Stvar je biologije. Međutim, ipak kao svjesna bića smatram da bi nam one definitivno mogle malo olakšati, ne komplikovati i ne postavljati previsoke standarde ukoliko su zagrijane, pa čak i više nego mi. Nisu sve iste, kao što nismo ni mi.MOSALJOZE wrote:Ispade da samo muškraci imaju potrebu za sexualnim odnosom,a žene jok..Zašto muškarci moraju biti ti koji oblijeću,poklanjaju pažnju i slično....
Zašto su rijetke situacije kada se zamijene uloge![]()
Pitam za jarana
Zene u patrijahalnom drustvu moraju da ostanu cedne i postene, iako imaju iste potrebe kao i muskarci, zna se kako se gleda na zenu koja mjenja partnere ili prva prilazi muskarcu. Takva zena ce od drustva biti odbacena, ismijana i vrlo brzi gubi reputaciju. Zbog toga je zenama prvo i glavno da budu sto vise "ocuvane" jer u suprotnom njihova "vrijednost" opada s brojem partnera i brojem godina koje imaju.MOSALJOZE wrote:Ispade da samo muškraci imaju potrebu za sexualnim odnosom,a žene jok..Zašto muškarci moraju biti ti koji oblijeću,poklanjaju pažnju i slično....
Zašto su rijetke situacije kada se zamijene uloge![]()
Pitam za jarana
flert zivotinja i flert ljudi nije identicanMarlboroGold wrote: Nismo mi po tom pitanju nešto puno drugačiji od životinja. Jesi li kad vidio da ženke oblijeću mužjake? Ja nikad. Stvar je biologije. Međutim, ipak kao svjesna bića smatram da bi nam one definitivno mogle malo olakšati, ne komplikovati i ne postavljati previsoke standarde ukoliko su zagrijane, pa čak i više nego mi. Nisu sve iste, kao što nismo ni mi.
As far as scientists can tell, humans are the only animals with “covert sexual signaling” (aka flirting). In many other species, males are very overt about their courtship signals, even to the extent of expensive, colorful displays
This model is potentially applicable to courtship signaling in any system where signalers face performance costs imposed by members of their own social groups. Our model suggests covert signaling can arise wherever there is social risk attached to courtship and individuals can adjust their signal intensity. However, animal behaviorists and behavioral ecologists have so far devoted comparatively little attention to the possible role of flexible signaling in promiscuous reproduction.
Animals living in complex social groups will constantly encounter changes in social context that create variation in the potential costs attached to courtship attempts. We should look for correspondingly variable courtship behavior wherever individuals attempt to mitigate those costs. For many social species, we can expect to find surreptitious signaling where individuals seek mating opportunities that subvert the reproductive control of pair-mates and dominants. Among humans, the class of indirect signals that we perceive as flirtatious might be pervasive because the potential for social risk around courtship is itself pervasive, even when that courtship is not directly opposed by a particular rival. Subtle flirtation may also be a quality signal, indicating the signaler's social awareness and behavioral flexibility. Regardless of the level of risk surrounding any particular courtship attempt, these qualities are desirable because they mediate fitness in complex human societies.
Koliko procenat zena ima ovo na umu u biranju muskarca /partnera/muza?Zbog toga, žena će vagati, odmjeravati, birati između partnera i izabrati (ponovo na nesvjesnom nivou) onoga za koga ona misli da je najsposobniji i da postoji najveća šansa za oplodnju.
Okmoonca wrote:Koliko procenat zena ima ovo na umu u biranju muskarca /partnera/muza?Zbog toga, žena će vagati, odmjeravati, birati između partnera i izabrati (ponovo na nesvjesnom nivou) onoga za koga ona misli da je najsposobniji i da postoji najveća šansa za oplodnju.
Ko kaže da jeste? Samo se može porediti ako se gleda biološki aspekt kojeg sam se prvo i držao. Međutim, kad je u pitanju i sociološki, i tu je najčešće na muškarcu da inicira sve to. Društvo je to nametnulo. Međutim i žene polako postaju liberalnije, pa se i to mijenja. One ne trebaju razmišljati o tome ako prve iniciraju da će ih druga strana posmatrati kurvama i sličnima... to su samo stereotipi kod nas.Connaisseur Karlin wrote: flert zivotinja i flert ljudi nije identican![]()
Eto htjedoh napisati nešto ovako...Nastasia wrote:Cigaro, to će teško kod nas se desiti u skorije vrijeme.
Kada prva nešto iniciraš sa muškarcem, jebaće te on da se razumijemo, ali će on prvi misliti da si laka.
Pa tako i ostatak društva.