Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LikeLike
#1 Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Zdravo, potreban mi je savjet onih koji se razumiju, a ne pametovanje tipa rekla-kazala, ja cuo negdje...
Radi se PEUGEOTU 207 benzin 1.4 8V.
Zamijenio sam kuciste termostata, neko zove i racva, jer je stara pustala vodu, bila je napukla.
Novu sam kupio u Motorex-u, platio 100KM. Majstor postavio, diht masu stavio neki crveni silikon i napravio dihtung od nekog kartona jer taj dio nema dihtunga. Voda i dalje kapa, cak i ulje kapalo. Bilo gore nego prije.
Skinuli smo je, ocistili sve i ponovo postavili, ovaj put je ostavljen taj silikon da se susi cijelu noc pa je onda kuciste postavljeno. Bilo bolje, ali ipak malo kapalo, sad poslije nekog vremena pocelo opet vise da curi.
Danas sam kupio neku diht masu kvalitetniju ABRO, trazio sam LOCTITE crnu ili VICTOR REINZ, ali nigdje nisam mogao naci.
Trazim i KLINGERIT da kupim da bi napravio dihtung ali ni njega nigdje ne mogu da nadjem, osim u EUROGUM-i, ali tabla kosta 80KM i vise.
Da li neko zna kako da rijesim problem? Ako neko ima da proda kvalitetnu diht masu ili klingerit zeleni debljine 1mm?
Da li u ovlastenom servisu koriste neku bolju diht masu???
btw i termostat je zamijenjen par mjeseci ranije, ne znam da li to znaci nesto...
Radi se PEUGEOTU 207 benzin 1.4 8V.
Zamijenio sam kuciste termostata, neko zove i racva, jer je stara pustala vodu, bila je napukla.
Novu sam kupio u Motorex-u, platio 100KM. Majstor postavio, diht masu stavio neki crveni silikon i napravio dihtung od nekog kartona jer taj dio nema dihtunga. Voda i dalje kapa, cak i ulje kapalo. Bilo gore nego prije.
Skinuli smo je, ocistili sve i ponovo postavili, ovaj put je ostavljen taj silikon da se susi cijelu noc pa je onda kuciste postavljeno. Bilo bolje, ali ipak malo kapalo, sad poslije nekog vremena pocelo opet vise da curi.
Danas sam kupio neku diht masu kvalitetniju ABRO, trazio sam LOCTITE crnu ili VICTOR REINZ, ali nigdje nisam mogao naci.
Trazim i KLINGERIT da kupim da bi napravio dihtung ali ni njega nigdje ne mogu da nadjem, osim u EUROGUM-i, ali tabla kosta 80KM i vise.
Da li neko zna kako da rijesim problem? Ako neko ima da proda kvalitetnu diht masu ili klingerit zeleni debljine 1mm?
Da li u ovlastenom servisu koriste neku bolju diht masu???
btw i termostat je zamijenjen par mjeseci ranije, ne znam da li to znaci nesto...
-
530i
#2 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
U ovlašteni servis pa neka ti zamijene to kućište i ugrade originalno. Motorex je poskup i valja svakakve dijelove...
-
LikeLike
#3 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Ako ne rijesim problem to cu uraditi. Pokusacu jos jednom s ovim kucistem, samo da mi je naci klingerit da napravim dihtung.530i wrote:U ovlašteni servis pa neka ti zamijene to kućište i ugrade originalno. Motorex je poskup i valja svakakve dijelove...
-
timezone
#4 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Nema nikakve logike da nema dihtunga. Kako je orginalno kućiste zadihtovano? Ako na površini koja dihtuje ima kanal onda ti treba gumeni dihtung koji se stavlja u taj kanal a ako nema onda klasičnk dihtung kupi u ovlaštenom servisu.
Kakav je to specijalac što namaže novo kućište silikonom i ostavi tako da prenoći i onda ga namontira????
Kakav je to specijalac što namaže novo kućište silikonom i ostavi tako da prenoći i onda ga namontira????
- muha_sa
#5 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
sutra ujutro otidji u Hotonj kod Gabeljica i zamoli ih da ti daju komadic klingeritaLikeLike wrote:Ako ne rijesim problem to cu uraditi. Pokusacu jos jednom s ovim kucistem, samo da mi je naci klingerit da napravim dihtung.530i wrote:U ovlašteni servis pa neka ti zamijene to kućište i ugrade originalno. Motorex je poskup i valja svakakve dijelove...
ako ceš me poslušat javi se na pp pa cu ti rec kome da se obratiš
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
uvijek me cudilo sto papci vole keljat sve nove stvari diht masama,posebno vole crveni abro...dobije novu gumicu ili papirni dihtung on ga pokajmaci i usere sve okolotimezone wrote:
-
timezone
#7 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Možes onda zamislit kako zadihtuje dihtung glave .
-
LikeLike
#8 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
To kuciste fabricki nema dihtunga. Nazvacu danas i ovlasteni servis da provjerim da mozda nemaju neki dihtung.timezone wrote:Nema nikakve logike da nema dihtunga. Kako je orginalno kućiste zadihtovano? Ako na površini koja dihtuje ima kanal onda ti treba gumeni dihtung koji se stavlja u taj kanal a ako nema onda klasičnk dihtung kupi u ovlaštenom servisu.
A sto se silikona tice i toga sto je prenocilo, ne razumijem se u to. Po mojoj logici nema potrebe da se susi duze od 15 min.
-
LikeLike
#9 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Ne mogu privatnu poruku s moba da ti posaljem, posalji mi svoj broj ili napisi kome da se javim bio bih ti zahvalan.muha_sa wrote:sutra ujutro otidji u Hotonj kod Gabeljica i zamoli ih da ti daju komadic klingeritaLikeLike wrote:Ako ne rijesim problem to cu uraditi. Pokusacu jos jednom s ovim kucistem, samo da mi je naci klingerit da napravim dihtung.530i wrote:U ovlašteni servis pa neka ti zamijene to kućište i ugrade originalno. Motorex je poskup i valja svakakve dijelove...![]()
ako ceš me poslušat javi se na pp pa cu ti rec kome da se obratiš
-
timezone
#10 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Kad stavis siikon nema sušenja već montiras dok je friško inače nema svrhe. Nemožeš silikon ostavit da se osuši da bi se napravio silikonski dihtung. Normalno da onda kapa na sve strane.
-
LikeLike
#11 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Znaci silikon ne treba da odstoji bar 10 min prije nego se postavi dio?timezone wrote:Kad stavis siikon nema sušenja već montiras dok je friško inače nema svrhe. Nemožeš silikon ostavit da se osuši da bi se napravio silikonski dihtung. Normalno da onda kapa na sve strane.
- muha_sa
#12 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
jesil napravio 
-
LikeLike
#13 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Samo da javim da sam rijesio problem. Nadam se trajno.
Evo da napisem kako sam rijesio zbog onih koji ce mozda imati isti ili slican problem.
Dio koji sam kupio u Motorexu nisam uspio postaviti, a da voda ne curi. Cak je i ulje curilo na nju.
Cuo sam se majstorom koji radi u Peugeotu i prije nego sto sam zavrsio s objasnjavanjem sta je problem pitao me jesam li kupio dio u Motorexu. Rekao da ne pokusavam vise postaviti to kuciste, jer dio ne valja. Susretao se sa tim problemom i dijelovima iz Motorexa. Nemoguce ga je zalijepiti da ne pusta. Posavjetovao me da kupim polovno aluminijsko kuciste, sto sam i uradio. Kuciste je postavljeno bez dihtunga, samo diht masa. Ne curi nista vec par dana. Nadam se da ce tako i ostati.
NE KUPOVATI NAVEDENI DIO U MOTOREXU!!!
Ovo sve me je doslo skuplje nego da sam otisao u ovlasteni servis da mi odrade. Ovo mi je bila skola, odsad mi auto odrzava samo ovlasteni servis ili eventualno majstor koji je specijalizovan za jednu marku vozila, a ne majstori koji znaju sve i svasta popraviti. Motorex zaobilazim u sirkom luku. Ne znam kakvi su ostali prodavci auto dijelova, ali sa Motorexom nisam zadovoljan nikako. Ovo je drugi put u godinu dana da dio koji kod njih kupujem ne valja.
Da se jos zahvalim nasem drugu muha_sa koji mi je sredio da dobijem klingerit za dihtung. Pozdravljam vas sve i nadam se da cu bar nekome pomoci ovako
Evo da napisem kako sam rijesio zbog onih koji ce mozda imati isti ili slican problem.
Dio koji sam kupio u Motorexu nisam uspio postaviti, a da voda ne curi. Cak je i ulje curilo na nju.
Cuo sam se majstorom koji radi u Peugeotu i prije nego sto sam zavrsio s objasnjavanjem sta je problem pitao me jesam li kupio dio u Motorexu. Rekao da ne pokusavam vise postaviti to kuciste, jer dio ne valja. Susretao se sa tim problemom i dijelovima iz Motorexa. Nemoguce ga je zalijepiti da ne pusta. Posavjetovao me da kupim polovno aluminijsko kuciste, sto sam i uradio. Kuciste je postavljeno bez dihtunga, samo diht masa. Ne curi nista vec par dana. Nadam se da ce tako i ostati.
NE KUPOVATI NAVEDENI DIO U MOTOREXU!!!
Ovo sve me je doslo skuplje nego da sam otisao u ovlasteni servis da mi odrade. Ovo mi je bila skola, odsad mi auto odrzava samo ovlasteni servis ili eventualno majstor koji je specijalizovan za jednu marku vozila, a ne majstori koji znaju sve i svasta popraviti. Motorex zaobilazim u sirkom luku. Ne znam kakvi su ostali prodavci auto dijelova, ali sa Motorexom nisam zadovoljan nikako. Ovo je drugi put u godinu dana da dio koji kod njih kupujem ne valja.
Da se jos zahvalim nasem drugu muha_sa koji mi je sredio da dobijem klingerit za dihtung. Pozdravljam vas sve i nadam se da cu bar nekome pomoci ovako
-
530i
#14 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Dobro da si sredio. Prati situaciju još malo, pa si onda miran. A za Motorex je sve rečeno i ranije...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#15 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Eh kad se sjetim od prije par godina, sajle od kvacila za bravo 1.8 gt. Tri puta drug kupovao u motorexu i ni jedna nije izdrzala vise od tri dana, i onda kod tokara otisli, i problem rijesili trajno. 
- kabal1337
#16 Re: Potreban savjet-pomoc Peugeot 207 kvar
Kupi RTV silikon, imas po bojama zavisosti od temperature kojoj je "dihtung izlozen". Procitaj upustvo i koristi ga kako je napisano i nece biti problema.
Imas tu kako se koristi
http://www.youtube.com/watch?v=KmqMUJb-E4M&t=7m12s
Ne stavljati nikakve kartone, nije ovo Cuba
Imas tu kako se koristi
http://www.youtube.com/watch?v=KmqMUJb-E4M&t=7m12s
Ne stavljati nikakve kartone, nije ovo Cuba