Potreban referent za IT

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kemalba

#1 Potreban referent za IT

Post by kemalba »

Obratite pažnju na:
http://www.ads.gov.ba/konkursi/konkurs3004200902.php

Konkretni poslovi:
  • održavanje računara i računarske mreže u Active Directory okruženju (<20 korisnika)
  • održavanje službene web stranice Agencije, prije svega http://www.ads.gov.ba
  • pružanje help desk pomoći uposlenima u Agenciji
  • pomaganje u administriranju i održavanju Microsoft Exchange Server 2007
  • administriranje i održavanje HP Data Protector korporativnog backup rješenja i vođenje računa o redovnom i pravilnom backupiranju elektronskih dokumenata Agencije
  • administriranje i održavanje antivirusnog McAffee Total Protection for Enterpise rješenja
  • pomaganje u održavanju servera na Windows Server 2008 platformi, storage-a, UPS-a, aktivnih mrežnih komponenti Agencije
Idealan kandidat ima srednju stručnu spremu, bavi se istim ili sličnim poslovima kao tehničar u nekoj IT kompaniji ili većoj organizaciji, "zaljubljen" je u IT tehnologiju, certificiran je ili je u toku certifikacija sa Microsoft ili Cisco certifikatima, vedar, dobre i poštene naravi.

Ako i ne ispunjavate sve gore navedene uslove ali imate čvrstu volju da se dalje usavršavate, prijavite se. Pažljivo pročitajte dokumentaciju koju je potrebno dostaviti (ako se traži ovjerena kopija, onda se mora dostaviti ovjerena kopija) a opcionalno dodajte svoj CV. Oglas objavljen u "Dnevnom Avazu" u subotu, 02.05.2009.
tataratira

#2 Re: Potreban referent za IT

Post by tataratira »

Ko je još vidio vedrog i raspoloženog administratora :lol:
Hendrix

#3 Re: Potreban referent za IT

Post by Hendrix »

Nisu spomenuli i da moraš imati štelu bez obzira na sve prije navedeno,ipak je ovo državna služba. :x

Pa ja znam lika koji je po komšiluku windowse instaliro a ponekad i drajvere,preko štele dobi posao u CIPS-u i eno ga sada glavni stručnjak za IT, što bi rekle naše tetke i nane "radi na računaru mali,pametan pravo", ma nema dalje u sve se razumije i toliko se uskurčio da tvrdi da je do posla došao znanjem a ne štelom iako nam je prije 2 godine govorio ko mu je i kako naštelio posao. Amnezija ili nešto drugo?
kemalba

#4 Re: Potreban referent za IT

Post by kemalba »

Na ovom konkursu štela će biti certifikati Microsoft (MCDST,MCP,MCSA) i/ili Cisco (CCNA), relevantno radno iskustvo i ovo što sam već pobrojao. A da imam nekoga, ne bih postavio oglas na jedan od najposjećenijih foruma u državi.
Hendrix

#5 Re: Potreban referent za IT

Post by Hendrix »

kemalba wrote:Na ovom konkursu štela će biti certifikati Microsoft (MCDST,MCP,MCSA) i/ili Cisco (CCNA), relevantno radno iskustvo i ovo što sam već pobrojao. A da imam nekoga, ne bih postavio oglas na jedan od najposjećenijih foruma u državi.
MIslio sam generalno na oglase iz državne službe, ako je tako kako ti kažeš onda dolaze nova vremena zapošljavanja kod nas, ja se tome radujem ali sam i skeptičan pomalo, uglavnom nadam se da će posao dobiti neko ko ga zaslužuje.
debela

#6 Re: Potreban referent za IT

Post by debela »

kemalba wrote:Na ovom konkursu štela će biti certifikati Microsoft (MCDST,MCP,MCSA) i/ili Cisco (CCNA), relevantno radno iskustvo i ovo što sam već pobrojao. A da imam nekoga, ne bih postavio oglas na jedan od najposjećenijih foruma u državi.
e sad bi bio fol da se neko ko ima sve pobrojano, a i vise, prijavi pa da vidimo sta ce da bude :D mislim neko bez stele.
Erzsebet

#7 Re: Potreban referent za IT

Post by Erzsebet »

Super je ovo što govoriš, ali mi molim te objasni zašto uslov nije VSS? Zbog plate od 857 KM ili šta?

Jbg, ako igdje ne bi smjela biti štela, onda bi to trebalo biti na održavanju njihove stranice...
kemalba

#8 Re: Potreban referent za IT

Post by kemalba »

Svaka kompanija ima radna mjesta sa SSS i VSS. Sada popunjavamo ovo radno mjesto sa SSS.
Dozer

#9 Re: Potreban referent za IT

Post by Dozer »

Ma ovo sto oni traze je sega posao ljudi moji.
Ko se imalo razumije u kompjutere ovo moze radi jednom rukom, vjerujte mi. Da vec nemam posao sad bih se prijavio, pogotovo jer su IT persone u ovim institucijama k'o bogovi, sto i nije iznenadjujuce jer u drzavnim institucijama imate 80%, ako ne i vise, onih koji jedva znaju upaliti kompjuter, a i kada ga upale striktno se drze iskljucivo programa u kojem im je receno da rade. Znam iz iskustva.

Ne d'o Bog da im se slucajno zatrazi da otvore MS Word ili eventualno posalju email (Excell je vec atomska fizika, a o Acrobatu da i ne pricamo - to je put na Mjesec). I sto je najbolje - plate IT-a u ovim "firmama" su u vrhu, skoro pa kao ministarske ili direktorske.

Steta sto ovo nije part-time posao, odmah bi se prijavio i cak sve ovo sto traze radio na remote :lol:
Post Reply