Dakle, potreban mi je pravnik/pravnica sa iskustvom, jer mi treba mišljenje i savjet oko jednog slučaja!
Dakle, ako je neko raspoložen da pomogne, molio bih da se javi na PM, a ja ću odgovoriti čim budem online, hvala!
Sve se bojim da će neko besplatno dijeliti pravne savjete. Ovo je kapitalizam, ok ponekad' savjet dati, ali da će neko baš svima izaći u susret, morao bi baš biti merhametli...Kraljica_Suza wrote:Sto privatno kad moze fino lijepo ova tema posluziti da se medjusobno pomognemo oko pravnih pitanjasto znaci, ako je kaki pravnik/ca dobre volje, da svima nama odgovara na pitanja, udijeli savjet i upozna sa nasim pravima.
Ovo nekako da dodje kao besplatna pravna pomoc
Član 20. ZAKONA O PRAVIMA BRANILACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICAKraljica_Suza wrote:Postoo vidim da su se javili pravnici, pa bih i ja pitala nesto:
Uskoro planiram udaju za stranog drzavljana, proces bracne vize i odlazak. posto sam dijete poginulih i primam invalidninu i ocevu penziju, dok se skolujem (imam 23god i na faxu sam redovna studentica)..koliko je meni poznato ako se zaposlim ili udam, automatski mi ukidaju sva primanja jer onda smatraju da se mogu izdrzavati na drugi nacin. sad mene zanima, kako oni mogu saznati za moju udaju, tj. mogu li ja to kako prikriti dok ne dobijem bracnu vizu i odem?
Brine me to sto, ukoliko me skinu sa primanja nakon udaje, od cega cu sebe izdrzavati naredne mjesece dok bude trajao proces bracne vize..a takodjer, ako pokusam prikriti udaju, da kojim slucajem ne saznaju nekad poslije, pa budem morala vracati sav novac ili da me tuze, nedaj Boze
recimo da, nakon udaje ovdje ja promijenim licnu i pasos od dokumenata..a da se na faxu sve vodi kao i do sada?
Meni je ovo kljucno samo dok sam jos ovdje da imam od cega placati svoje racune i zivjeti, a kad dobijem vizu onda cu se sama odjaviti sa primanja i otici u inostranstvo zivjeti sa muzem.
i imam li ja uopce prava da, nakon udaje nastavim dobijati invalidninu i penziju, s obzirom da cu se i dalje voditi kao redovan student i dalje cu biti dijete poginulih?!
Kontam da odem licno kod njih u PIO i pitam za informacije, ali gdje cu im ici na oci ionako me znaju pa ce vidjeti da pokusavam smuljati nesto hehe.
Stvar je, da ta grupa studenata i ne zna da sam postavio ovu temu, jer ja nemam ništa sa njima a ni oni sa mnom, znači ovo je moja dobra volja!nokia6170 wrote:nista besplatno vise, ali pod sljedecim uslovom:
ukljucicu se u pravno pomoc koliko budem znao i mogu vremenski, ali samo pod uslovom: da ta ista grupa studenata koja trazi besplatne pravne savjete obaveze se da ce ucestvovati u svim narednim akcijama za pomoc osobama sa posebnim potrebama u Zavodu Pazaric i dokaze to konkretnim aktivnostima a ne pustim obecanjima.
eto razmislite pa se javite.