Potreban pravni savjet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AmraK

#1 Potreban pravni savjet

Post by AmraK »

U ratu sam morala zamijeniti kucu u Banja Luci za kucu u Hrvatskoj. 1995 god pokrenula sam raskid ugovora o zamjeni i povratak kuca u predratno vlasnistvo.
Covjek s kojim sam zamjenila kucu nije htio da ponistimo ugovor i deset godina se vucemo po sudovima. Konacno sam dobila presudu i rjesenje suda u moju korist.
Posto moja kuca u Banja Luci nije odrzavana a ja sam njegovu odrzavala htjela bih da odustanem od presude i da ostanem u Hrvatskoj. Moje pitanje je da li mogu snositi neke sankcije i koje ukoliko ne postupim po presudi, odnosno ako odustanem od povratka nekretnina?
car-x

Post by car-x »

meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?

svaka presuda ima rok za zalbu.. sad ti podnesi zalbu na presudu koja je dosudjena tebi u korist.. jest da se ne dogadja tako cesto, ali mislim da je formalno-pravno sasvim moguce..
Mr_M

Post by Mr_M »

car-x wrote:meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?

svaka presuda ima rok za zalbu.. sad ti podnesi zalbu na presudu koja je dosudjena tebi u korist.. jest da se ne dogadja tako cesto, ali mislim da je formalno-pravno sasvim moguce..
slazem sa navedenim
PR80.

Post by PR80. »

Mr_M wrote:
car-x wrote:meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?

slazem sa navedenim
Potpisujem... :D
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Svaki sud na svijetu bi morao presuditi u tvoju korist. Bila si primorana mijenjati kuću ....baš kao što je Bosna morala pristati na Dejtonski mirovni ugovor pod uperenim pištoljem nastavka rata...Simbolično, šta li,...sve je mirno i svi spavaju,...hrču, oktobar je, sezona kiša...
Toozla

Post by Toozla »

....kako ljudi znaju sami sebi zakomplikovati zivot.... :D
List

Post by List »

Amra, nisam pravnik ali mislim da ga u ovom slučaju ti pušiš širom otvorenih usta i ližeš jezikom od jaja do glavića. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

List wrote:Amra, nisam pravnik ali mislim da ga u ovom slučaju ti pušiš širom otvorenih usta i ližeš jezikom od jaja do glavića. :D
Image
kekec

Post by kekec »

List wrote:Amra, nisam pravnik ali mislim da ga u ovom slučaju ti pušiš širom otvorenih usta i ližeš jezikom od jaja do glavića. :D
Sramota! :? :shock: :x
EI Presidente

Post by EI Presidente »

To da nisi pravnik je vise nego ocito :lol: :lol: :lol:
car-x

Post by car-x »

EI Presidente wrote:
To da nisi pravnik je vise nego ocito :lol: :lol: :lol:
a ni diplomata.. :x :x
flora.sa

#12 Re: Potreban pravni savjet

Post by flora.sa »

AmraK wrote:U ratu sam morala zamijeniti kucu u Banja Luci za kucu u Hrvatskoj. 1995 god pokrenula sam raskid ugovora o zamjeni i povratak kuca u predratno vlasnistvo.
Covjek s kojim sam zamjenila kucu nije htio da ponistimo ugovor i deset godina se vucemo po sudovima. Konacno sam dobila presudu i rjesenje suda u moju korist.
Posto moja kuca u Banja Luci nije odrzavana a ja sam njegovu odrzavala htjela bih da odustanem od presude i da ostanem u Hrvatskoj. Moje pitanje je da li mogu snositi neke sankcije i koje ukoliko ne postupim po presudi, odnosno ako odustanem od povratka nekretnina?
mene zanima zašto si ti trošila svoje živce 10 godina po sudovima, da bi na kraju opet odlučila ostati u Hrvatskoj????? :? :?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Fair Life wrote:
Image
Šest osnovnih novinarskih pitanja....
Ako dobiješ odgovor, napiši reportažu..... :sad:
List

Post by List »

Sinoć sam pretjerao. Ovom prilikom želio bih se javno izvinuti. :sad:
car-x

Post by car-x »

List wrote:Sinoć sam pretjerao. Ovom prilikom želio bih se javno izvinuti. :sad:

tststst-. sto pijes kad ti skodi.. jos u vrijeme ramazana.. tstststs..
flora.sa

Post by flora.sa »

List wrote:Sinoć sam pretjerao. Ovom prilikom želio bih se javno izvinuti. :sad:
imaš na B.Cenzure ispovjedaonicu, pokaj se iskreno, i neko će ti već odrediti kaznu...

ali se pripremi na 99 forumnaša, i 33 zdravoforuma... :D

sad...kreni :D
List

Post by List »

car-x wrote:tststst-. sto pijes kad ti skodi.. jos u vrijeme ramazana.. tstststs..
Ma ovo mi je izletjelo kad sam vidio šta je Amra napisala. :roll: Nisam bio u alkoholiziranom stanju. :D

Ono što sam htio reći je da je Amra napravila veliku grešku koju vjerovatno neće moći ispraviti.

Da je 1995. godine kuću u Banja Luci zamijenila za kuću u Sarajevu ili u nekom drugom gradu u BiH tad bi 100% sam siguran morala izaći iz te kuće.
S Hrvatskom je to očito drukčije jer je morala da se bori da vrati kuću u BL da bi se na kraju predomislila. :-?
pitt

Post by pitt »

I onda se cudis sto curice bjeze od tebe :D:D:D
rumenko

Post by rumenko »

dobro si ti to amrice...predlazem ti da se jos 10-ak godina sudis da ostanes u HR pa onda ako ponovo sud presudi u tvoju korist ti reci da si se salila i da opet hoces u BL...
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Liste, hocesh li se ti izviniti ili izvinuti? Javno!
Post Reply