Potreban pravni savjet
-
AmraK
#1 Potreban pravni savjet
U ratu sam morala zamijeniti kucu u Banja Luci za kucu u Hrvatskoj. 1995 god pokrenula sam raskid ugovora o zamjeni i povratak kuca u predratno vlasnistvo.
Covjek s kojim sam zamjenila kucu nije htio da ponistimo ugovor i deset godina se vucemo po sudovima. Konacno sam dobila presudu i rjesenje suda u moju korist.
Posto moja kuca u Banja Luci nije odrzavana a ja sam njegovu odrzavala htjela bih da odustanem od presude i da ostanem u Hrvatskoj. Moje pitanje je da li mogu snositi neke sankcije i koje ukoliko ne postupim po presudi, odnosno ako odustanem od povratka nekretnina?
Covjek s kojim sam zamjenila kucu nije htio da ponistimo ugovor i deset godina se vucemo po sudovima. Konacno sam dobila presudu i rjesenje suda u moju korist.
Posto moja kuca u Banja Luci nije odrzavana a ja sam njegovu odrzavala htjela bih da odustanem od presude i da ostanem u Hrvatskoj. Moje pitanje je da li mogu snositi neke sankcije i koje ukoliko ne postupim po presudi, odnosno ako odustanem od povratka nekretnina?
-
car-x
meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?
svaka presuda ima rok za zalbu.. sad ti podnesi zalbu na presudu koja je dosudjena tebi u korist.. jest da se ne dogadja tako cesto, ali mislim da je formalno-pravno sasvim moguce..
svaka presuda ima rok za zalbu.. sad ti podnesi zalbu na presudu koja je dosudjena tebi u korist.. jest da se ne dogadja tako cesto, ali mislim da je formalno-pravno sasvim moguce..
-
Mr_M
slazem sa navedenimcar-x wrote:meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?
-
PR80.
Potpisujem...Mr_M wrote:slazem sa navedenimcar-x wrote:meni se cini da ti malo ne znas sta hoces.. sto si se tuzila ako sad neces da se vratis?
- 8. sekretar SKOJ-a
Svaki sud na svijetu bi morao presuditi u tvoju korist. Bila si primorana mijenjati kuću ....baš kao što je Bosna morala pristati na Dejtonski mirovni ugovor pod uperenim pištoljem nastavka rata...Simbolično, šta li,...sve je mirno i svi spavaju,...hrču, oktobar je, sezona kiša...
-
EI Presidente
To da nisi pravnik je vise nego ocitoList wrote:Amra, nisam pravnik ali mislim da ga u ovom slučaju ti pušiš širom otvorenih usta i ližeš jezikom od jaja do glavića.
- flora.sa
#12 Re: Potreban pravni savjet
mene zanima zašto si ti trošila svoje živce 10 godina po sudovima, da bi na kraju opet odlučila ostati u Hrvatskoj?????AmraK wrote:U ratu sam morala zamijeniti kucu u Banja Luci za kucu u Hrvatskoj. 1995 god pokrenula sam raskid ugovora o zamjeni i povratak kuca u predratno vlasnistvo.
-
FortunaBela
Šest osnovnih novinarskih pitanja....Fair Life wrote:List wrote:Amra, nisam pravnik ali mislim da ga u ovom slučaju ti pušiš širom otvorenih usta i ližeš jezikom od jaja do glavića.
Ako dobiješ odgovor, napiši reportažu.....
- flora.sa
imaš na B.Cenzure ispovjedaonicu, pokaj se iskreno, i neko će ti već odrediti kaznu...List wrote:Sinoć sam pretjerao. Ovom prilikom želio bih se javno izvinuti.
ali se pripremi na 99 forumnaša, i 33 zdravoforuma...
sad...kreni
-
List
Ma ovo mi je izletjelo kad sam vidio šta je Amra napisala.car-x wrote:tststst-. sto pijes kad ti skodi.. jos u vrijeme ramazana.. tstststs..
Ono što sam htio reći je da je Amra napravila veliku grešku koju vjerovatno neće moći ispraviti.
Da je 1995. godine kuću u Banja Luci zamijenila za kuću u Sarajevu ili u nekom drugom gradu u BiH tad bi 100% sam siguran morala izaći iz te kuće.
S Hrvatskom je to očito drukčije jer je morala da se bori da vrati kuću u BL da bi se na kraju predomislila.
- 8. sekretar SKOJ-a
Liste, hocesh li se ti izviniti ili izvinuti? Javno!List wrote:Sinoć sam pretjerao. Ovom prilikom želio bih se javno izvinuti.