Potraga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Gloria1982
#1 Potraga
Pitam se da li bi mi neko ovdje mogao pomoći da pronađem neke ljude iz Zenice.
Radi se o prijateljima moje porodice koji su Zeničani. Ja i moja porodica smo zajedno ljetovali sa njima 1990. godine i onda smo bili u kontaktu do rata. U ratu gubimo kontakt i sve do danas ništa ne znamo o njima.
Mnogo bi mi značilo ako bi mi neko mogao ponuditi neku informaciju o njima. Djevojka se zove Danijela i negdje je oko 1983. godišta (ne znam tačno, ali mislim da je to godište). Zvali su je Daca. Njezin otac je Jovica (svi su ga zvali Jovica, sad baš ne znam da li mu je to pravo ime... moguće je da mu je pravo ime Jovan). Jovica je radio u bolnici u Zenici prije rata, mislim da je radio kao laborant. Ne sjećam se njihovog prezimena. Danijela je imala i mlađeg brata, kojem ne znam ime.
To su svi podaci o njima kojima ja trenutno raspolažem. Da li su ovi podaci dovoljni da ove ljude neko iz Zenice na forumu može prepoznati i znati nešto o njima?
Radi se o prijateljima moje porodice koji su Zeničani. Ja i moja porodica smo zajedno ljetovali sa njima 1990. godine i onda smo bili u kontaktu do rata. U ratu gubimo kontakt i sve do danas ništa ne znamo o njima.
Mnogo bi mi značilo ako bi mi neko mogao ponuditi neku informaciju o njima. Djevojka se zove Danijela i negdje je oko 1983. godišta (ne znam tačno, ali mislim da je to godište). Zvali su je Daca. Njezin otac je Jovica (svi su ga zvali Jovica, sad baš ne znam da li mu je to pravo ime... moguće je da mu je pravo ime Jovan). Jovica je radio u bolnici u Zenici prije rata, mislim da je radio kao laborant. Ne sjećam se njihovog prezimena. Danijela je imala i mlađeg brata, kojem ne znam ime.
To su svi podaci o njima kojima ja trenutno raspolažem. Da li su ovi podaci dovoljni da ove ljude neko iz Zenice na forumu može prepoznati i znati nešto o njima?
- Epitop
#2 Re: Potraga
00 387 32 405-980 [email protected]
Evo ti brojevi labaratorije u bolnici pa ako ti nije mrsko nazovi ili mail pošalji
http://www.kbze.ba/sl_laboratorija.html
Ovdje imaš i ostale informacije pa valjda ce ti biti od koristi.
Evo ti brojevi labaratorije u bolnici pa ako ti nije mrsko nazovi ili mail pošalji
http://www.kbze.ba/sl_laboratorija.html
Ovdje imaš i ostale informacije pa valjda ce ti biti od koristi.
-
Gloria1982
#3 Re: Potraga
Hvala mnogo.
To ću pokušati.
- Gandalf
#4 Re: Potraga
Po opisu ti ljudi bi mogli biti moje komšije koji su otišli '91-'92 u Banja Luku - mada nisam 100% siguran da li baš njih tražiš - u svakom slučaju ti su ljudi živi i zdravi dočekali kraj rata , a dolazili su u Zenicu 1999 godne, da obiđu stari komšiluk.
-
Gloria1982
#5 Re: Potraga
Pa je li moguće?!Gandalf wrote:Po opisu ti ljudi bi mogli biti moje komšije koji su otišli '91-'92 u Banja Luku - mada nisam 100% siguran da li baš njih tražiš - u svakom slučaju ti su ljudi živi i zdravi dočekali kraj rata , a dolazili su u Zenicu 1999 godne, da obiđu stari komšiluk.
-
Gloria1982
#6 Re: Potraga
Skontala sam da je ipak bolje da mi putem Private Message kažeš to prezime, jer ne sviđa mi se baš da se imena i prezimena javno pišu.Gloria1982 wrote:Pa je li moguće?!Gandalf wrote:Po opisu ti ljudi bi mogli biti moje komšije koji su otišli '91-'92 u Banja Luku - mada nisam 100% siguran da li baš njih tražiš - u svakom slučaju ti su ljudi živi i zdravi dočekali kraj rata , a dolazili su u Zenicu 1999 godne, da obiđu stari komšiluk.Možeš li mi reći prezime od tih tvojih komšija? Trenutno se ne sjećam prezimena, ali ako mi kažeš možda će me podsjetiti ako su to zaista ti ljudi koje ja tražim.
Hvala!
- Gandalf
#7 Re: Potraga
Ma fazon je što sam '91 godine bio klinac pa se ne sjećam prezimena , jedva se sjećam i imena djece sa kojom sam bio oko zgrade - sav se taj komšiluk rasuo što po BIH , što po bijelom svijetu , pa ne znam ni koga da pitam , ako saznam nešto , javim ti na privatnu poruku .
-
Chayna
#8 Re: Potraga
A gdje je taj komsiluk, kvart, ulica, bilo sta? Znam jednu Dacu, mislim da je 1984. god, sad mi ne moze naumpast prezime ali mogla bih saznati detalje ako mi pomognes sa kvartom ili necim slicnim...
-
Gloria1982
#9 Re: Potraga
Hvala na odgovoru. Ne znam ulicu, ne znam kvart. Samo znam da je Daca živjela u Zenici do rata. Da, ona bi mogla biti 1984. godište. Vjerovatno jeste to godište. One informacije koje sam rekla u mom prvom postu su sve informacije koje imam o njoj. Je li ta Daca koju ti znaš otišla u Banja Luku sa porodicom na početku rata? Tako mi je rekla osoba prije tebe na ovom topicu. Samo da vidim da li svi pričamo o istoj osobi. I ako ikako možeš saznati neke detalje o njoj, to bi mi mnogo značilo i bila bih mnogo zahvalna.Chayna wrote:A gdje je taj komsiluk, kvart, ulica, bilo sta? Znam jednu Dacu, mislim da je 1984. god, sad mi ne moze naumpast prezime ali mogla bih saznati detalje ako mi pomognes sa kvartom ili necim slicnim...
-
Gloria1982
#10 Re: Potraga
Još ako nekome ova informacija može dati neki dodatni "hint" o kojoj Daci se radi. Daca je imala nekih problema sa kukovima kao djevojčica. Mislim da je imala neke operacije i ti problemi su bili primjetni dok je hodala. To je bilo pred rat. 1990. godine.
- Gandalf
#11 Re: Potraga
Eh to onda nisu moje komšije - oni su svi bili zdravi , niko u porodici nije imao takve zdravstvene probleme.Gloria1982 wrote:Još ako nekome ova informacija može dati neki dodatni "hint" o kojoj Daci se radi. Daca je imala nekih problema sa kukovima kao djevojčica. Mislim da je imala neke operacije i ti problemi su bili primjetni dok je hodala. To je bilo pred rat. 1990. godine.