potpuno drisanje programa
Moderator: Benq
- shiljak
#1 potpuno drisanje programa
Koji bi ni preporucili program za potpuno brisanje programa/igrica. Tako da,
kada mi istekne program, da ga mogu ponovo izbrisati i ponovo instalirati da radi.
kada mi istekne program, da ga mogu ponovo izbrisati i ponovo instalirati da radi.
-
car-x
#2 Re: potpuno drisanje programa
konvencionalni programi za brisanje ti ne mogu pomoci, jer uvijek ostaje trag.. bilo u registry, bilo u application data..shiljak wrote:Koji bi ni preporucili program za potpuno brisanje programa/igrica. Tako da,
predlazem neki jak izvor elektromagnetskog polja.. potrebno je da rasklopis kuciste, odsarafas HD, iscupas IDE kabal (a ako je skazi disk, onda iscupas skazi kabal), odvojis i kabal za napajanje i tako pripremljen disk izlozis gore pomenutom izvoru EMG zracenja.. u medjuvremenu mozes skoknuti do kladionice, popuniti listic za dobitak, popiti kafu s rajom, i kad se vratis doma, program je garantovano potpuno izbrisan..
- shiljak
#3 Re: potpuno drisanje programa
Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probaticar-x wrote:konvencionalni programi za brisanje ti ne mogu pomoci, jer uvijek ostaje trag.. bilo u registry, bilo u application data..shiljak wrote:Koji bi ni preporucili program za potpuno brisanje programa/igrica. Tako da,
predlazem neki jak izvor elektromagnetskog polja.. potrebno je da rasklopis kuciste, odsarafas HD, iscupas IDE kabal (a ako je skazi disk, onda iscupas skazi kabal), odvojis i kabal za napajanje i tako pripremljen disk izlozis gore pomenutom izvoru EMG zracenja.. u medjuvremenu mozes skoknuti do kladionice, popuniti listic za dobitak, popiti kafu s rajom, i kad se vratis doma, program je garantovano potpuno izbrisan..
Ja sam bio instalirao neki, i bas kada mi je jedan program isteko, izbrisao sam ga tim programom i kada sam ga ponovo instalirao radio je kao "nov"
Ali kasnije mi je program istekao, a nisam mogao da ga "kupim"
-
car-x
#4 Re: potpuno drisanje programa
shiljak wrote: Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probati![]()
Ja sam bio instalirao neki, i bas kada mi je jedan program isteko, izbrisao sam ga tim programom i kada sam ga ponovo instalirao radio je kao "nov"![]()
Ali kasnije mi je program istekao, a nisam mogao da ga "kupim"...
opa.. ovo postaje zanimljivo?!?!? s cega ces onda obrisati program ako ti u konfljuteru nema HDD-a?
usb stick?
RAM?
CD?
- shiljak
#7 Re: potpuno drisanje programa
Pa obisno svi mi se programni nalaze na CD-u, ali posto neke isprobavam i ne znam hocu li ih koristiti, onda ih instaliravam na usb stick.car-x wrote:shiljak wrote: Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probati![]()
Ja sam bio instalirao neki, i bas kada mi je jedan program isteko, izbrisao sam ga tim programom i kada sam ga ponovo instalirao radio je kao "nov"![]()
opa.. ovo postaje zanimljivo?!?!? s cega ces onda obrisati program ako ti u konfljuteru nema HDD-a?
usb stick?
RAM?
CD?
-
car-x
#8 Re: potpuno drisanje programa
a jos uvijek mi nije jasno kako ti konfljuter nema HDD.. jel koristis neku live distribuciju ili sta?shiljak wrote:Pa obisno svi mi se programni nalaze na CD-u, ali posto neke isprobavam i ne znam hocu li ih koristiti, onda ih instaliravam na usb stick.car-x wrote:shiljak wrote: Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probati![]()
usb stick?
RAM?
CD?
- shiljak
#10 Re: potpuno drisanje programa
Pa fino, sagnes se ispod stola i odvrnes sarafe, pa skines kuciste (onaj povrsinski dio) i pogledas sve sta se nalazi u kucistu, ako znas kako izgleda HDD ine mozes da ga dadjes, onda ga nemas.car-x wrote:a jos uvijek mi nije jasno kako ti konfljuter nema HDD.. jel koristis neku live distribuciju ili sta?shiljak wrote:Pa obisno svi mi se programni nalaze na CD-u, ali posto neke isprobavam i ne znam hocu li ih koristiti, onda ih instaliravam na usb stick.car-x wrote:
usb stick?
RAM?
CD?
E tako je kod mene!!! Ako ti se procesor ne nalazi ispod stola, onda ti ja ne bi nista dirao, dok ti neko ne dodje u kucu i prakticno ti pokaze kako ti mozes da vidis imas li HDD ili nemas. Prvi put izgleda tesko, ali sto vise puta pokusas da vidis imas li ga to ces bitisigurniji u sebe i moci ces da se hvalis svakome kaka si ti genije sto se tice racunara.
P.S to ja upravo radim
-
car-x
#11 Re: potpuno drisanje programa
pa shiljak care, ti si genije.. tita mi.. od tebe se uvijek nesto novo nauci..shiljak wrote:Pa fino, sagnes se ispod stola i odvrnes sarafe, pa skines kuciste (onaj povrsinski dio) i pogledas sve sta se nalazi u kucistu, ako znas kako izgleda HDD ine mozes da ga dadjes, onda ga nemas.
E tako je kod mene!!! Ako ti se procesor ne nalazi ispod stola, onda ti ja ne bi nista dirao, dok ti neko ne dodje u kucu i prakticno ti pokaze kako ti mozes da vidis imas li HDD ili nemas. Prvi put izgleda tesko, ali sto vise puta pokusas da vidis imas li ga to ces bitisigurniji u sebe i moci ces da se hvalis svakome kaka si ti genije sto se tice racunara.
P.S to ja upravo radim
- irfan2
#12 Re: potpuno drisanje programa
bezze si skroz..nisi vise ni interesantan....
- shiljak
#13 Re: potpuno drisanje programa
hoces da kazes da sam nekad bio interesantan?irfan2 wrote:bezze si skroz..nisi vise ni interesantan....
smrc, rasplaka me...
-
kub lajkan
#14 Re: potpuno drisanje programa
Spectrum?car-x wrote:shiljak wrote: Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probati![]()
usb stick?
RAM?
CD?
Comodore?
- shiljak
#15 Re: potpuno drisanje programa
ma kazem ja, desava se to meni ponekad, ali vazno je da mi je bar naslov tacan.car-x wrote:pa shiljak care, ti si genije.. tita mi.. od tebe se uvijek nesto novo nauci..shiljak wrote:Pa fino, sagnes se ispod stola i odvrnes sarafe, pa skines kuciste (onaj povrsinski dio) i pogledas sve sta se nalazi u kucistu, ako znas kako izgleda HDD ine mozes da ga dadjes, onda ga nemas.
P.S to ja upravo radim
Evo sto se tice monog progama, pa ga vi isprobajte...zove se "your uninstaller"...pa kad neko isproba nek javi...
-
car-x
#16 Re: potpuno drisanje programa
naravno.. ili bilo koji workstation, koji je tako konfigurisan. ali se opet program mora "load-ati" barem u radnu memoriju - RAM..kub lajkan wrote:Spectrum?car-x wrote:shiljak wrote: Moj PC nema HDD-a pa ne mogu to probati![]()
usb stick?
RAM?
CD?
Comodore?
-
neko iz mase
momci momci, sve je to gubitak vremena. kao prvo, shiljak, probaj ponijeti kakvu bateriju ili lampu sa sobom kad sljedeci put budes isao pod sto, pa je pri tom i upali. Mozda ti se horizont prosiri. e kad se horizont prosiri, i ugledas ono sto se zove HDD, postupi po uputstvu car-x-a do izlaganja kakvog EMG polja. Tu stani, pocesi se dobro po glavi i uradi sljedece:
Odstranjeni HDD sto brze prenesi do ves masine tipa "GORENJE" marke x10 ili x15. HDD pazljivo polozi u unutrasnjost masine, na papiric napisi ime programa koji zelis ocistiti, prilozi uz HDD i blago zatvori vrata za sobom. Pri tom na komandnom salteru namjesti na centrifugu i pritisni start. Ako budes pazljivo slusao, moci ces uociti zvuk ispadanja dll-ova i upisa u registry zeljenih programa. Ciscenje 100% zagarantovano
Odstranjeni HDD sto brze prenesi do ves masine tipa "GORENJE" marke x10 ili x15. HDD pazljivo polozi u unutrasnjost masine, na papiric napisi ime programa koji zelis ocistiti, prilozi uz HDD i blago zatvori vrata za sobom. Pri tom na komandnom salteru namjesti na centrifugu i pritisni start. Ako budes pazljivo slusao, moci ces uociti zvuk ispadanja dll-ova i upisa u registry zeljenih programa. Ciscenje 100% zagarantovano
- Fair Life
#18 Re: potpuno drisanje programa
Pustite covjeka nek' se igrica...car-x wrote:naravno.. ili bilo koji workstation, koji je tako konfigurisan. ali se opet program mora "load-ati" barem u radnu memoriju - RAM..kub lajkan wrote:Spectrum?car-x wrote:opa.. ovo postaje zanimljivo?!?!? s cega ces onda obrisati program ako ti u konfljuteru nema HDD-a?
usb stick?
RAM?
CD?
Comodore?

- shiljak
OK! Ima takva masina kod komsinice. Samo mi nije jasno koji papir da uzmem (obicni, koliki?..),cim da napisem, i sl.neko iz mase wrote:momci momci, sve je to gubitak vremena. kao prvo, shiljak, probaj ponijeti kakvu bateriju ili lampu sa sobom kad sljedeci put budes isao pod sto, pa je pri tom i upali. Mozda ti se horizont prosiri. e kad se horizont prosiri, i ugledas ono sto se zove HDD, postupi po uputstvu car-x-a do izlaganja kakvog EMG polja. Tu stani, pocesi se dobro po glavi i uradi sljedece:
-
neko iz mase
jel joj masina niskoturazna ili visokoturazna? Da li na bubnju ima one spice, ako nema onda neces dobro ocistiti. Poras masini isto tako pogledati input capability, da je nebi preopteretio. A sto te tice papira, moze samo masni papir napisan hemijskom