Potez Ahmeta Davutoglua

Dobar Potez

Da
116
75%
Ne
38
25%

Total votes: 154

star(i)mo

#376 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by star(i)mo »

Vjeruj mi da nisam dalje ni citao. Dosta mi je bio uvod ove wannabe "anarhistkinje"... Ona je anarhista koliko sam ja monarhista.
Kristijana

#377 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by Kristijana »

Što si to ljut, JThomase? :)

Isto važi i za mene, ne znaš ni ti kojem narodu ja pripadam. :)
Uglavnom, smatram sve naše ex yu narode ''svojim'' jer sam tako odgojena, a nisam nikad preodgojena da volim samo jedan narod. Ali, nisam ni slijepa, pa vidim da su se ostali podijelili, a kad je tako, onda podržavam što pravednije dijeljenje. Nisam za etnički čist RS, otkud sad to? Opet malo izmišljamo moje izjave? :twisted:

Slažem se da nema suštine. U Bosni je suština zadnji put viđena 1984. a od tada smo nigdje veze. :cry:

star(i)mo, ja o anarhiji pričam samo s ljudima koji ju kuže. Zapravo, nju i kuže samo anarhisti, zar ne? Na drugoj temi je Thomas bio protiv anarhije, a ne znam kakve sad veze i ima anarhizam sa temom. Ja bih ukinula čitavu ovu državu, kad se steknu preduslovi za to, a to ne ide preko noći, potrebne su ili evolutivne ili revolutivne društvene promjene uz neophodne spoznajne i psihološke promjene ljudi tj. buđenje samosvijesti i svijesti o svijetu, inače bismo morali tjerati ljude na anarhiju, a anarhisti odbacuju prisilu. ;-) A ja lično odavno živim anarhiju, tj. živim je kao alternativni stil življenja koji odbacuje postojeće nametnute poretke.

Možda bi trebao da čitaš dalje, pažljivije... ili ćao, wannabe kritičaru. :)
JThomas

#378 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by JThomas »

ne znam. al' i ne prejudiciram k'o ti. a ti sve znaš i koje smo mi nacionalnosti, i šta volimo, i šta želimo...
ti ne misliš dobro o anarhiji, ti voliš kapitalizam i državu, to znam.
To što pripadate narodu koji je najviše nastradao u ratu ne znači da ste samim tim bolji, plemenitiji, progresivniji i da su vaši ciljevi uzvišeniji i ''nefašistoidniji'' od drugih.
kakav je to RS nego etnički čist? i kako je nastalo to stanje? i kako se branjenje takve tvorevine uklapa o priču o cvijeću, drveću, ljubavi i slobodi među ljudima sa drugih tema...?

šta ću, priznam, osjetljiv sam na ublehu, upalim se k'o kutnjak sad pa sad...
star(i)mo

#379 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by star(i)mo »

Citam te pazljivo, mozda i pazljivije nego ti mene. Cuj kakve veze ima anarhija s ovim?! Kristijana, ne mozes na jednoj temi zastupati jednu ideju a na drugoj onda tu istu pobiti svojim rijecima. Gubis svaku vjerodostojnost. Ja tebe nigdje napao nisam i moram priznati da se das citat' ali bih volio da pises o necemu drugom. Iz jednostavnog razloga jer kritikujes upravo ono sto i sama zagovaras (barem imam takav utisak, oprosti ako grijesim): podjele, etno-nacionalne torove, prevlast... Evo ti i primjer: nisi za neku, nazovimo je cjelovitu BiH bez entiteta jer bi Bosnjaci prevladali ali jesi za RS jer je ona garancija opstanka Srba u BiH. Ko garantuje opstanak i jednakopravnost Ne-Srba u RS?! Pa nisi valjda prespavala zadnje dvije decenije?!
Last edited by star(i)mo on 07/02/2011 21:24, edited 1 time in total.
popajic

#380 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by popajic »

Kristijana wrote: ... No, koliko zapravo zločinaca ima među Srbima u RSu? Mi pričamo o RSu danas i sutra, Srbima danas i sutra, uključujući najviše one koji ništa nemaju s genocidom ali imaju pravo željeti što i Bošnjaci - upravu nad svojim teritorijem. To je prilično jednostavno, nema potrebe dalje da komplikujemo tu priču, i ne radi se o pseudoliberalizmu nego o nedozvoljavanju da prevlada bošnjački radikalizam u budućnosti nauštrb druga dva većinska naroda i svih ostalih. :wink:
Na prvo pitanje nema tacnog ogovora.Ne vjerujem da ce se ikad i znati.
Cudno kako STALNO zaobilazis cinjenicu da se o RS- u danas , ne moze pricati , a da se ne spomene kako i zasto je nastala. To dvoje je neodvojivo !
Danas u RS - u ne zive neki tek doseljeni stranci.To su , sa izuzetkom nakon rata rodjenih , ti isti koji su ratom i napravili RS.
Sta je tu nejasno ?
Naravno da nisu svi zlocinci, glupo bi to bilo i pomisliti - ALI an mas slave zlocince.Halo !!!

" Uzgred " - RS NIJE komad srpske zemlje....sve je to BIH
Ne bi bilo lose to napokon shvatiti !!!
pustopoljina

#381 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by pustopoljina »

...ali se ipak pravdas :)
na vise mjesta si potencirala brojnost bosnjaka i navodila kako srbima u takvoj sredini prijeti nestanak.
svi mi volimo misliti da smo lijepi, pametni i plemeniti.
i ja o sebi. da se primijetiti- i ti o sebi.
ti ne moras biti bosnjacki advokat kad si sa srbima. odaberi svoje bitke.
pogotovo tako sto ces u red svoje borbe za bosnjacka prava ubacivati i red- al' stvarno vas se nakotilo (nije citat, slobodni prevod). i jos pominjes neku zadovoljstinu? pa nije rijec o kradji televizora...
lijepo se izraziti, a upakovati gadosti, je znao i gebels ( ovo je vec klise, ali izgleda nikad dovoljno ponovljeno). i ti sama, kao, obracas paznju na ton...da...der ton macht die musik...
zato cu pokusati odrzati ton za tvoju besmislenu-pop muziku.
ti mozda jesi odrasla sa bosnjacima- ali te to ne kvalifikuje za generalizacije nad bosnjacima, a koliko znam- nije bio ni popis stanovnistva da bi lagano rekla kako (iako su bosnjaci pobijeni- brojnost je vracena).
nije i ne moze biti brojnost vracena. besmisleno je objasnjavati ovo.
ne citiram, to bi tek bio posao, a ja sam sa posla dosla.
vidi se kroz tvoje pisanje da si (bila) prilicno normalno celjade koje je sebi pokusalo da objasni neke stvari. svi smo. ti- kao pripadnik naroda koji je najvise zla pocinio (obrati paznju na najvise, ali ne i jedino), a medju muslimanima- nisi imala lak zivot. pogotovo kad je osoba osjetljiva na bol.
pogotovo kad zna da ne bi mrava zgazila. onda pokusavas da se odmaknes i da sagledas realno.
zamka se krije u tome sto se cesto odmakne samo zato da bi nesto postalo podnosljivo.

i sa comskog dovede te ravno na casove biologije i humane genetike biljane plavsic.

recimo, ja tebe vise necu citati. budi u meni zelju da se, kao neka bosnjakinja, pravdam kao nekoj srpkinji kristijani. sto je bas bezveze.
sve tvoje rijeci koje si napisala glede broja jednih i drugih- ne vrijede jednog djeteta kojeg si za "ugrozene" mogla roditi. tebi je to vazno- takve su ti price- pa predji sa rijeci na djelo.
u skoro svakom svojem postu koji se tice BiH spominjes pravdanje, kao- ti se nekome pravdas. ti to ne zelis. pa- ne pravdaj se. ZASTO se pravdas?

i ne stavljam ti ja u usta nesto sto ti nisi rekla, naprotiv- rekla si. to sto te nisam doslovce citirala nego u par redova sumirala tvoj (nekoliko tvojih) postova- je posljedica razocarenja i odluke da ti poklanjam (zakljucno sa ovim postom) minimum paznje.
imas pravo na svoje misljenje i ja imam pravo na misljenje o tvom misljenju.
ti ces naci dovoljno ljudi koji su tvog misljenja, kad je rijec o tvojoj realnosti rs-a, kad je rijec o podjelama, kad je rijec o torovima...ja sam jedna koja rs- moze posmatrati samo kao posljedicu genocida i mnogih ratnih zlocina (ciji izvrsitelji nikad nece biti dovedeni pred lice pravde), kojoj su rs i bih u kontradikciji. ja je mogu, uslovno receno-prihvatiti- samo kao nesto sa rokom trajanja. i koja i pored toga ne mrzi ni tebe, niti nekoga iz tvog naroda- ako nije zlocinac. zlocince bih- bas kao i ti- po kratkom postupku- bili oni moji ili tvoji.

i nije to patriotizam...moze ovaj svijet i bez bosne- ali pokusavati postici napredak kretanjem unatrag...nekako besmisleno.
mozda bi se jos sta moglo dodati, pregledati, osmirglati, ukrasiti...ali to je to.
iskljucujem se iz tvoje borbe na saxu svi forumasi vs. kristijana. sretno.

p.s. da ne bude da mi je degutantno citati tvoje postove glede populacije- jednaki su mi bosnjacki borci za bih kroz maternice bosnjakinja. natalitet- borci. isti ste.
JThomas

#382 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by JThomas »

pazi, ne možeš garantovati opstanak nekoga ko je već fizički uklonjen odatle. jal protjeran jal zaklan, ovisi koliko je imao sreće. nema nesrba - nema ni netolerancije :D

al' to nema veze, jer sve su države nastale genocidom, a bilo je i davno...
Kristijana

#383 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by Kristijana »

pustopoljina, ti si jako pametna cura, ali si pomalo nadmena. :)

Pusti ti to razočarenje, znam ja da sam ti bila u naj forumašima na onom glasanju ali bolje razmišlja ZlataM. cijenimo se bez obzira na neslaganja. Zašto bi mene neko razočarao ako razmišlja svojom glavom? Nisam jednom pročitala post koji mi se nije dopao a od nekog mi simpa forumaša, pa se nisam razočarala, zašto bih, pa nismo svi isti. Ti si trebala da se postaviš u fazonu: ne sviđa mi se ta priča, ali ona ne brani zločine.

Ton tvog pisanja je spuštački, s visine - kad sam bila mlađa takvi su me znali rastužiti, ali zajebi sad, i ja sam svašta pogubila u ratu, i članova porodice i imovine, i potucala se po izbjeglištvu i koješta. Ne padam više na to.
Možda je pop muzika besmislena ali još je besmisleniji papagajskoponavljajući iritirajući techno. Moj pop barem ima melodiju, tvoj techno je instrumentalizovan. :-)

Koje bitke da odaberem? Vidiš, ti si svjesno izabrala da vidiš samo loše u Srbima, ja nisam. Ti si ta koja vodi bitke, ja ne želim da vodim bitke. Ja afirmativno govorim o Bošnjacima/ Srbima kad to zaslužuju, a kudim ih kad rade loše poteze. Pokušavam biti objektivna, pa koliko mogu.

I ti si odrasla sa Srbima pa ih generalizuješ, zar ne?
Popis nije bio ali procjenjuje se da Bošnjaka ima 53-54 %. Prva natpolovična većina jednog od tri naroda u posljednjih 150 godina. Mnogo doseljavaju Sandžaklije, i to ima svoj uticaj.
i sa comskog dovede te ravno na casove biologije i humane genetike biljane plavsic.
Opet se vrijeđamo? A na kojim časovima si ti bila, prije nego što si prešla na poznavanje prirode i društva, Malleus maleficarum i čitanje misli?
u skoro svakom svojem postu koji se tice BiH spominjes pravdanje, kao- ti se nekome pravdas. ti to ne zelis. pa- ne pravdaj se. ZASTO se pravdas?
Pa i ne pravdam. Paz' da ne bih. :-) Kažem - to se očekuje, nameće...
i ne stavljam ti ja u usta nesto sto ti nisi rekla, naprotiv- rekla si. to sto te nisam doslovce citirala nego u par redova sumirala tvoj (nekoliko tvojih) postova- je posljedica razocarenja i odluke da ti poklanjam (zakljucno sa ovim postom) minimum paznje
Bogami, stavljaš. Kad je u pitanju ovako osjetljiva tematika, onda je svaka riječ važna. Ja nikad i nigdje nisam rekla bilo što fašistički i ti to znaš, zato i nema doslovnih citata. Nemoj ti meni šušu mušu smutiti nešto kao ''ja sumiram tvoje postove''. Uostalom, da sam ja takva, ne bih bila na ovom forumu nego bih razglabala o bjelačkoj supremaciji na stormfrontu ili bih bila samo dok me ne banuju zbog vrijeđanja Bošnjaka.
ja sam jedna koja rs- moze posmatrati samo kao posljedicu genocida i mnogih ratnih zlocina (ciji izvrsitelji nikad nece biti dovedeni pred lice pravde), kojoj su rs i bih u kontradikciji. ja je mogu, uslovno receno-prihvatiti- samo kao nesto sa rokom trajanja. i koja i pored toga ne mrzi ni tebe, niti nekoga iz tvog naroda- ako nije zlocinac. zlocince bih- bas kao i ti- po kratkom postupku- bili oni moji ili tvoji.
Ovo je ok. Potpuno razumijem ogorčenost na one koji su se izvukli, svi oni anonimni snajperisti, tobdžije, silovatelji, ubice. Na to sam i ja ogorčena. RS s rokom trajanja, to je sve što i trebaš da prihvatiš. Ne možeš/moraš protiv sebe i svojih uvjerenja, ok., traži sljedeću najbolju stvar. Zarad mira u zemlji i neopterećenosti u glavi.
i nije to patriotizam...moze ovaj svijet i bez bosne- ali pokusavati postici napredak kretanjem unatrag...nekako besmisleno.
mozda bi se jos sta moglo dodati, pregledati, osmirglati, ukrasiti...ali to je to.
iskljucujem se iz tvoje borbe na saxu svi forumasi vs. kristijana. sretno.
Može svijet bez Bosne, ali ne i Bošnjaci. :)
Nije baš svi protiv mene. Imam i ja simpatizera. :oops:
I nije borba, ba. Obična čarkica. :)
Potpuno uobičajena u našoj državi.
p.s. da ne bude da mi je degutantno citati tvoje postove glede populacije- jednaki su mi bosnjacki borci za bih kroz maternice bosnjakinja. natalitet- borci. isti ste.
Evo, da ti prenesem samu sebe, pošto si propustila:
Kristijana
Nikad nisam rekla da se Bošnjaci previše razmnožavaju, čovječanstvo se previše razmnožava i meni ne smeta nizak srpski natalitet, uostalom, to nije stvar smetanja, kako je tako je. Civilizacija je produžila ljudski vijek i zato imamo puno staraca. To nije loše, isto - tako je kako je. Ako Srbi padnu na niske procente u Bosni to nije do Bošnjaka. To je već njihova stvar.
Ja sam zapravo za umjereno rađanje. Nema smisla da budemo prenapučena zemlja, ili da žene po planinama i bez prihoda rađaju po 5 - 10 djece a hljeba nemaju da im daju, a vala ni škole ili bilo kakvog prosperiteta.

Eto, pa čujemo se za izvjesno vrijeme ako/kad se ponovo očaraš mnome :lol: na nekoj drugoj temi, nemoj da si tolika ljutka. :)
AliceInChains

#384 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by AliceInChains »

Na ANARHIJU je to licilo u manjem cetnitetu, kad je Ahmet zahtjevao, da se drzavna zastava, umjesto srpske, stavi na mjesto, gdje joj pripada. :mrgreen: Kao da su se naguzile tektonske ploce, jel' Kristijana? :mrgreen: Mislim, kome je to predstavilo toliki problem? Zbog cega uopste ova tema? Radi Bosnjaka, koji preziru Srbe?
star(i)mo

#385 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by star(i)mo »

Kristijana wrote: Vidiš, ti si svjesno izabrala da vidiš samo loše u Srbima, ja nisam. Ti si ta koja vodi bitke, ja ne želim da vodim bitke. Ja afirmativno govorim o Bošnjacima/ Srbima kad to zaslužuju, a kudim ih kad rade loše poteze. Pokušavam biti objektivna, pa koliko mogu.

Popis nije bio ali procjenjuje se da Bošnjaka ima 53-54 %. Prva natpolovična većina jednog od tri naroda u posljednjih 150 godina. Mnogo doseljavaju Sandžaklije, i to ima svoj uticaj.
Ti stvarno imas problema. Ja procitah opet komentar pustopoljine i ne primjetih da ona vidi samo lose u Srbima. Naprotiv.
I u cemu je problem sto su Bosnjaci natpolovicna vecina u BiH? I kako mislis da ga rijesimo? Pored toga, u BiH se nisu naselili samo Sandzaklije ako cemo stani-pani... Krajina khm, khm. ;-) Ne svidja mi se ovakav nacin komunikacije jer se spustam (li dizem, izaberi sta ti odgovara) na tvoj nivo brojanja krvnih zrnaca ali mi stvarno ne das izbora.
pustopoljina

#386 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by pustopoljina »

ha- pa mozda smo se i prepoznale.
znas kako rade forumske projekcije- nervira te kod nekoga, bas ono sto te samu odlikuje.
i mene pomalo nervira tvoj uciteljski ton...sjednes na minder pa svakome malo odrezes od svoje mudrosti :lol: malo profile-inga, malo supljiranja. ali- odlikasica :)
ma bitno je ne trpit'.
znam da si mi bila favorit, ali i najbolji grijese :D ovo sa biologijom ti nije trebalo.
sto se tice umjerenog radjanja...nemam razloga tu jos sta dodavati.
favorit si i dalje- forumski gledano, ali nisi osoba koju bih zeljela poznavati u rl.

postavila bih se (i jesam ranije) u fazonu- ne svidja mi se tvoje misljenje, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da ga imas- da (ponavljam) nisi imala cas biologije kod BP.

na sta vise ne padas? na svoj zivot? wow.
otkud ti (citiraj :lol: ) ideja da generaliziram srbe?
ne. kad smo vec kod citanja misli :roll:

ti nisi takva, ni onakva-ti si zbrkana i u procesu kristalizacije misli. nije to lose. lose je samo meni kad procitam tvoje polumisli. jer se ticu i mene. mene guras u taj kos. nakon odredjenog vremena, kad naletis na svoj stari post...mozda se i zacudis.

ne moze se zeno, povratiti brojnost, da se citav sandzak doseli (preuvelicavas), jer ljudi kojih nema danas bi bili ocevi, djedovi. zene bi bile majke. to nije povratak na 1992. nego je ukljuceno i vrijeme do 2011. ne mogu da vjerujem da ne kontas.

i rekoh da nisu svi protiv tebe- i da imas simpatizera. tesko je previdjeti. samo ti volis malo drame pa se postavljas kao u nekom boju sa obnevidjelim forumom.
ko pred tvojim real-politik lakiranim fasizmom savije siju- sam je sebi kriv.

patronizirajuce ljutko mi se bas svidja. otvaras i drugima mogucnost da te etiketiraju.
kad smo kod toga...meni se cini da ti bas i nemas doticaja sa vanjskim svijetom.
imas neke predstave o zenama po selima sa 5- 10 djece...i jos nekih nebuloza.
valjda se to desi kad ne vidis prazna sela i sve skole koje se gase. znas li uopste ijednu porodicu sa 4 djece? sa 3?
de malo prosetaj okolo.

ma lako se s tobom zavuci u pricu- tuk na utuk...
ti ces meni pricati kakvi su bosnjaci, pa ces onda onako izvaliti kako ja generaliziram srbe...pa cu ja tebe razuvjeravati, ali paziti i da ti suknem koju, pa ces ti malo meni sukati...i tako redom...dan za danom, na javnim mjestima s gitarom...vala se i ove forumske price samo u krug vrte.
pemanapemani

#387 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by pemanapemani »

Ko li je stavio potpis i praktički zacementirao je.eni manji entitet. Ona Dabićeva tvorevina je nastala na genocidu i zločinima, ali ova danas je prvenstveno aminovana potpisima Izetbegovića i Silajdžića. Richard se u svojoj knjizi ibreti kako je naša delegacija tako lako popustila zahtjevima Srbije. Lako je biti general poslije bitke, ali misljenja sam da se moglo izvući puno više. Potpisati sporazum, a ne inzistirati na zabrani fašističkih obilježja i organizacija je totalno glupo.
Na kraju krajeva, da je samo dio sredstava koja su "patriotski" ishlapila bez traga i glasa uloženo u povratak, danas entiteti ne bi imali smisla. Što fašisti nisu spržili granatama, patrioti su dokrajčili.
Umjesto da imamo normalnu državu, mi danas svršavamo na poteze stranih zvaničnika.
Puna nam usta BiH, a svaka druga rečenica o natalitetu, bošnjaštvu, srbstvu, hrvatstvu, nebuloza tipa: ja sam anarhist i probosanski orjentisan, ali neka RS-a da se moji ne osjećaju ugroženo mada ja ne živim na području istog...
Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
star(i)mo

#388 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by star(i)mo »

pemanapemani , koja "nasa" delegacija?! Oni sto potpisase Dayton mene nikad nisu predstavljali niti ce! I zato cu uvijek uzeti sebi za pravo da kritikujem sadasnje uredjenje i nastale podjele u BiH.
S ostatkom se u potpunosti slazem.
pemanapemani

#389 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by pemanapemani »

star(i)mo wrote:pemanapemani , koja "nasa" delegacija?! Oni sto potpisase Dayton mene nikad nisu predstavljali niti ce! I zato cu uvijek uzeti sebi za pravo da kritikujem sadasnje uredjenje i nastale podjele u BiH.
S ostatkom se u potpunosti slazem.
Nisu ni mene, ali to su bili predstavnici naše domovine. Uostalom, ako ćemo mak na konac, mene kao Bosanca nije niko predstavljao. Kad je trebalo nositi pušku onda su i nekonstitutivci bili dobri, a danas bi najrađe da nestanemo sa planete. Tako nam valjda grah pao.
luckypot

#390 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by luckypot »

Kristijana wrote:
luckypot wrote:
pustopoljina wrote:
i mene je totalno razocarala.
mislim da bi bilo korisnije da uradi nesto konkretno po pitanju nataliteta srba, nego sto pravda genocid nad muslimanima, time sto su prijetili da podisu sav srpski zrak.
Pa srpski liberalizam uglavnom završi na rečenici "Jest da nije fino činiti genocid, ali eto to svi rade, pa pobogu šta vam je pa nećete da nas prihvatite kakvi jesmo" :D Ili meni draža srpska liberalna misao "Pa eto malo nam se ne svidja proces na koji se rs stvarao, naravno sve oštro osuđujemo, ali rezultati nisu loši, šta je tu je, samo još da bošnjaci shvate da tako mora da bude da bi "BiH bila moguća"... :lol:

Inače, srpski pseudoliberali i fola opozicionari tipa tadić su mi danas smješniji nego još jadniji srpski fašisti (mislim ovi ala dodo, hebo fašistu bez resursa, hitler je bar znao napraviti autoput i VW, ovaj ne zna ni to), pogotovo u razgovoru sa bošnjacima - još uvijek žive u iluziji da su bošnjaci danas oni bošnjaci iz 90ih (multivitaminski) kojima je "stalo do održavanja države BiH po svaku cijenu pa moraju kobajagi sve prihvatiti"...Niti im je više stalo, niti im se ima šta ponuditi - ni srbi ni hrvati zajedno im više nemaju šta ponuditi, a prijetnje i fola diplomatski pritisci ala josipović-tadić nastupi ili dodo-čović su postali totalno smješni...
Mogao si sve napisano sažeti u jednu rečenicu: Niko ne valja osim Bošnjaka ( Silajdžića, Tihića... čiji su nastupi vrhunac političke virtuoznosti i dalekovidnosti - ovo podvučeno nije sarkazam ). :oops:

Ja nisam rekla da je ''fino činiti genocid'' niti da ''svi to rade''. Ko to radi mjesto mu je u zatvoru odn. na električnoj stolici. No, koliko zapravo zločinaca ima među Srbima u RSu? Mi pričamo o RSu danas i sutra, Srbima danas i sutra, uključujući najviše one koji ništa nemaju s genocidom ali imaju pravo željeti što i Bošnjaci - upravu nad svojim teritorijem. To je prilično jednostavno, nema potrebe dalje da komplikujemo tu priču, i ne radi se o pseudoliberalizmu nego o nedozvoljavanju da prevlada bošnjački radikalizam u budućnosti nauštrb druga dva većinska naroda i svih ostalih. :wink:

A koja je tvoja definicija pravog srpskog liberala, neko ko aminuje sve što Bošnjaci kažu ili odluče i izvinjava se i kad treba i kad ne treba? :roll:

@pustopoljina
, haj'mo rečenicu na sunce, iskopiraj gdje ja to pravdam genocid. :?
Zašto mi stavljaš takve rečenice u usta: ''Muslimani prijetili da podišu sav srpski zrak'', em to nisam napisala, em mi na um ne bi palo, a to što ti tako shvaćaš moje pisanije, to je do tebe i tvoje percepcije odn. naučena si da vidiš stvari crno ili bijelo, pa tako i ljude. Ja ne padam u takve zamke, i apsolutno sam uvijek podržavala Bošnjake u prisustvu Srba koji o njima govore loše, takvim Srbima kažem isto što i vama, samo iz drugog ugla. Ja nisam protiv Bošnjaka i jako su mi dragi, ja sam protiv velike prevlasti bošnjačke ideologije i to je sve. Da je situacija obrnuta, da su Srbi većina pa navalili da ukidaju bošnjački entitet isto bih se postavila. Baš zato što sam takva, nemam grižnje savjesti ni loših misli prema bošnjačkom narodu, pa ne osjećam ni potrebu da se nekome pravdam. :)

@JThomas, ti ne misliš dobro o anarhiji, ti voliš kapitalizam i državu, to znam. Ja ne mislim dobro ni o kapitalizmu, ni o državi, ni o nacijama, i dobro znaš da bih sutra ukinula sve pomenuto. SVE pomenuto, ne samo srpsku naciju, srpski entitet... Sam si napisao, citirajući me s Ekonomije: država ugnjetava i treba je ukinuti u cjelosti. Dobro si napisao, dakle - u cjelosti.
Nikad nisam rekla da se Bošnjaci previše razmnožavaju, čovječanstvo se previše razmnožava i meni ne smeta nizak srpski natalitet, uostalom, to nije stvar smetanja, kako je tako je. Civilizacija je produžila ljudski vijek i zato imamo puno staraca. To nije loše, isto - tako je kako je. Ako Srbi padnu na niske procente u Bosni to nije do Bošnjaka. To je već njihova stvar. Znaju šta će da se desi, prema prognozama Bojana Bajića, ako ne očuvaju barem 30% u ukupnom broju stanovništva u Bosni ( ova naša polemika i ima smisla ako Srbi očuvaju taj udio, ako ne, RS će ispariti bukvalno ). Bošnjaci su navodno sada 54 %. Hrvata je manje nego 1991. To je ono što Bajić naziva kratkovidnost srpske i hrvatske politike koja ne sprečava svoje građane da se odseljavaju istočno i zapadno.

Što se tiče ove naše male rasprave, gdje vi mene napadate, izmišljate, umišljate koješta, vrijeđate, procjenjujete mi inteligenciju, ''otvarate mi oči'', i vi ste u pravu 100% :roll: a ja jasno, nula %, samo zato što imam svoj stav o uređenju države ( koji isključuje bilo kakvu fašistoidnost ) a koji se kosi sa vašim velikobošnjačkim težnjama ( je li lijepo kad vam neko to inputira? ) ona, ta naša rasprava, je lijepa demonstracija kako bi izgledao život Srba u bošnjački dominantnoj sredini, i kako ste vi isključivi. Pokazujete da se Srbima crno piše u takvoj državi i još ste me ubijedili da ne paranoišem džaba, da ima tu nekog vraga i da bi se moje lično srpsko natalitetno pojačanje moglo, ni krivo ni dužno, obreti u zemlji gdje ga od malena uče da je potomak genocidnih Vlaha. :run:
Blizu je dan kad ću početi da idem u RS na godišnji odmor ( ili: forum u RSu, grrrr, a ja :sax: :D ) da bar 10 dana ne budem meta verbalnih napada jer sam, je li, inkarnacija Plavšićke, a ponekad i samo zato jer ne pljujem dovoljno po Srbima koliko je dežurnim dušebrižnicima potaman. Cijeli svoj život gledam i slušam Bošnjake poput Hodidida koji pokušavaju da me isprovociraju ( hoćeš da ti prevedem na turcizme? :D ) i koji uzimaju sebi za pravo da omalovažavaju tuđe, a uzdižu svoje. A onda se, jasno, čude Srbima koji to rade. A isti su, isti. :cry:

To što pripadate narodu koji je najviše nastradao u ratu ne znači da ste samim tim bolji, plemenitiji, progresivniji i da su vaši ciljevi uzvišeniji i ''nefašistoidniji'' od drugih. Vi nemate pravo mene da napadate jer niti sam ja šta loše učinila, niti vi promičete politiku jednakosti pa da bilo šta meni spočitate. Zapravo me i napadate po defaultu, jer tako su vas istrenirali u posljednjih 20 godina. Kad čovjek sebi mantra dan i noć: Srbi genocidni, Srbi ne valjaju... otme se to kontroli, pa liberali postaju gori od fašista, a Bošnjaci jedini nosioci progresa i dobrote u BiH ( kakva divna, nebeskoidna tvrdnja ). :shock:

@Zlata M.
hvala ti na lijepim riječima, drago mi je da je neko uočio razliku između mene i ''velikosrba''. :)

Sezame, zatvori se. :skoljka: :D
što se tiče boldiranog teksta - ta rasprava je razriješena za narednih 100 godina, da te ukratko citiram u djelićima i odgovorim:
To što pripadate narodu koji je najviše nastradao u ratu ne znači da ste samim tim bolji, plemenitiji, progresivniji i da su vaši ciljevi uzvišeniji i ''nefašistoidniji'' od drugih
DA - upravo to znači, znači da su bošnjaci moralno - a da ti dodam i druge stvari vojno i na sve ostale načine - superiorni spram srba, upravo tako: i to srbe i boli...to su srbi kolektivnom politikom pokazali svijetu, da su narod koji je u stanju da svjesno i zajednički pred kamerama glasa za svakog ratnog zločinca , plus da je narod na koji niko danas ne obraća više nikakvu pažnju jer ga se može izolirati vrlo lako (to srbe danasa najviše i boli, sve i kad bi pravili probleme niko se ne bi osvrnuo jer ih je lako nokautirati, totalno nebitna grupa koja je navikla da bude neko i nešto pa više nije)
Vi nemate pravo mene da napadate jer niti sam ja šta loše učinila, niti vi promičete politiku jednakosti pa da bilo šta meni spočitate
1) DA - imamo i te kako pravo da te napadamo i pravno i moralno i po ljudskom i po božijem zakonu, svakoga ko pokušava glumiti lošeg advokata imamo pravo napadati - i ne možeš ništa učiniti da nas spriječiš, ni ti ni tvoja djeca ni unuci ni praunuci, ima da slušate ovu priču od danas pa do 2100 - a da vam ta priča ne smeta ne biste dolazili na forum zemlje i grada u kojem ste dijaspora i stranci da nas ubjedjujete da ste "isti kao i ostali"...

i 2) u pravu si, NE, mi ne promovišemo politiku jednakosti - sa demokratskim kolektivnim koljačima djece (a i njihovim liberalnim varkinama i peračima šarenog i bijelog rublja) ja neću da budem jednak - jer sam ljudski superioran, i ne želim da budem izjednačen sa mizernom ljudskom bijedom koja glasa za klanje i silovanje...

A da nam neko ko je srbin oliti srpkinja priča o "treniranju da ocjenjujemo po defaultu lošim nešto što je srpsko" - to je smiješno...pogledaj rezultate izbora od 1991 do 2006 do danas i sve je jasno...samo JEDAN narod je zdušno prihvatio "nestanak i genocid" kao svoj kolektivni plan - i to ste vi - samo ste malo smješni, imali toliku podršku i ovako mizerno propasti, pa to sebi ni u ruandi ne bi dozvolili :D

uostalom, vidi se da si se negdje malo bavila studiranjem lošeg peace and conflict resolution programa - jel tako? :D

eto i dovidjenja i prijatno
afrikanac

#391 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by afrikanac »

Pretpostavljam da je na ovom forumu zabranjeno izlaganje stavova koje je ovdje pokazao luckypot, i pretpostavljam da će moderacija znati shvatiti svu težinu ovih rečenica:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...to su srbi kolektivnom politikom pokazali svijetu, da su narod koji je u stanju da svjesno i zajednički pred kamerama glasa za svakog ratnog zločinca

... mi ne promovišemo politiku jednakosti - sa demokratskim kolektivnim koljačima djece (a i njihovim liberalnim varkinama i peračima šarenog i bijelog rublja) ja neću da budem jednak - jer sam ljudski superioran, i ne želim da budem izjednačen sa mizernom ljudskom bijedom koja glasa za klanje i silovanje...

A da nam neko ko je srbin oliti srpkinja priča o "treniranju da ocjenjujemo po defaultu lošim nešto što je srpsko" - to je smiješno...pogledaj rezultate izbora od 1991 do 2006 do danas i sve je jasno...samo JEDAN narod je zdušno prihvatio "nestanak i genocid" kao svoj kolektivni plan - i to ste vi - samo ste malo smješni, imali toliku podršku i ovako mizerno propasti, pa to sebi ni u ruandi ne bi dozvolili

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je užasno čitati i shvatiti da na ovom forumu postoje ovakvi fašistoidni stavovi, ne vjerujem da će administracija ovaj tekst tolerisati :(
Bosnolog

#392 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by Bosnolog »

U cemu je problem,Dodik fasista par ekselence dobija plebiscitarno izbore nakon negiranja genocida u Srebrenici,ide po osudene ratne zlocince,negira Markale i Tuzlansku kapiju i svakodnevno vrijeda zrtve velikosrpskih fasista, fasisickim izjavama na sve moguce nacine,kako mu nece suduti Muslimani,.....Taj isti fasita dobie plebiscitarnu podrsku na izborima kao i njegova stranka,.....Da smo pravna drzava fasisti bi se sudilo za ovakve izjave ,ukljucujci negiranje genocida,....

Pitam se ja gdje ti zivis i cemu se cudis.Zapitas li se ko je birao Karadzica,Plavsicku,Milosevica,Babica, i druge fasite koji se slave i velicaju i danas i na cijoj ideologiji klanja i progona nevinih je nastala genocidna tvorevina.....?????

luckypot

#393 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by luckypot »

afrikanac wrote:Pretpostavljam da je na ovom forumu zabranjeno izlaganje stavova koje je ovdje pokazao luckypot, i pretpostavljam da će moderacija znati shvatiti svu težinu ovih rečenica:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...to su srbi kolektivnom politikom pokazali svijetu, da su narod koji je u stanju da svjesno i zajednički pred kamerama glasa za svakog ratnog zločinca

... mi ne promovišemo politiku jednakosti - sa demokratskim kolektivnim koljačima djece (a i njihovim liberalnim varkinama i peračima šarenog i bijelog rublja) ja neću da budem jednak - jer sam ljudski superioran, i ne želim da budem izjednačen sa mizernom ljudskom bijedom koja glasa za klanje i silovanje...

A da nam neko ko je srbin oliti srpkinja priča o "treniranju da ocjenjujemo po defaultu lošim nešto što je srpsko" - to je smiješno...pogledaj rezultate izbora od 1991 do 2006 do danas i sve je jasno...samo JEDAN narod je zdušno prihvatio "nestanak i genocid" kao svoj kolektivni plan - i to ste vi - samo ste malo smješni, imali toliku podršku i ovako mizerno propasti, pa to sebi ni u ruandi ne bi dozvolili

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je užasno čitati i shvatiti da na ovom forumu postoje ovakvi fašistoidni stavovi, ne vjerujem da će administracija ovaj tekst tolerisati :(
lucky ne priča na pamet
to su srbi kolektivnom politikom pokazali svijetu, da su narod koji je u stanju da svjesno i zajednički pred kamerama glasa za svakog ratnog zločinca

A da nam neko ko je srbin oliti srpkinja priča o "treniranju da ocjenjujemo po defaultu lošim nešto što je srpsko" - to je smiješno...pogledaj rezultate izbora od 1991 do 2006 do danas i sve je jasno...samo JEDAN narod je zdušno prihvatio "nestanak i genocid" kao svoj kolektivni plan - i to ste vi

Da li su glasali za genocid - naravno da su glasali i znali za šta glasaju, i znaju i danas i glasaju slobodnom voljom - dakle slažu se svime, to je poenta demokratije

i još ovo da ti potvrdim

mi ne promovišemo politiku jednakosti - sa demokratskim kolektivnim koljačima djece (a i njihovim liberalnim varkinama i peračima šarenog i bijelog rublja) ja neću da budem jednak - jer sam ljudski superioran, i ne želim da budem izjednačen sa mizernom ljudskom bijedom koja glasa za klanje i silovanje...

naravno da je gore napisano tačno - neću da budem jednak s nekim ko demokratski glasa za ratne zločince (ili ovima što plješću na snimcima gore) - i to ti se zove ljudska superiornost - ne znam koji dio ti nije jasan?

A da bi ti oborio argumentima moje "fašističke" teze - hajd molim te postavi youtube snimak u kojem se masa srba okupila npr. u banja luci i protestvuju protiv karadžićeve politike ? Hajd baš ga nađi :D
Last edited by luckypot on 08/02/2011 13:21, edited 1 time in total.
star(i)mo

#394 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by star(i)mo »

lucky, manje koristi to "mi". Ne dijelimo svi tvoje misljenje.
nihoniho

#395 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by nihoniho »

ne treba nasjesti na perfidne, kvazidemokratske pokusaje relativizacije i revidiranja istorije. licemijerno providno od srba "demokrata', sto se , kao , ogradjuju od zlocina, a rezultate istih i nasljednike zlocinacke politike najotvorenije podrzavaju.
odnos milosevic- karadzic je potpuno isti odnosu tadic-dodik. tadiceva politika je nastavak slobine politike drugim(mogucim) ssredstvima. o drugoj polovini srpskog korpusa, koja se okluplja oko seselja i njemu slicnih spodoba, ne treba ni govoriti.
luckypot

#396 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by luckypot »

star(i)mo wrote:lucky, manje koristi to "mi". Ne dijelimo svi tvoje misljenje.
U pravu si, izvinjavam se.
popajic

#397 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by popajic »

nihoniho wrote:ne treba nasjesti na perfidne, kvazidemokratske pokusaje relativizacije i revidiranja istorije. licemijerno providno od srba "demokrata', sto se , kao , ogradjuju od zlocina, a rezultate istih i nasljednike zlocinacke politike najotvorenije podrzavaju.
...
Mozda bi trebalo dodati : oni koji ne kritikuju nacin nastanka RS-a , koji ne kritikuju tako nastali etnicki cisti teritorij , se mogu podvesti pod one koji kompletan " aranzman " odobravaju.
A ovo odobravanje se ne moze maskirati ni opravdati nikakvim intelektualnim tiradama ciji je krajnji cilj relativiziranje pocinjenih zlocina i ciljeva u cije su ime pocinjeni.

Veliki sam zagovornik ciscenja "vlastite avlije" , pa sam u tom smislu puno vise kritikovao "nasu" stranu.
Sa punim pravom.Toliko gadosti se tu nakotilo prije i za vrijeme rata , da ce naredne generacije puzati pod teretom sovinizma , klerikalizma i ekonomski katasrofalne politike.
Pune ruke posla u "vlastitoj avliji ". Prepune !

Ali, da me se tjera da zmirim na opstruiranje BIH , da zaboravim zbog cega sam 4 god. svoje mladosti proveo u sarajevskom paklu , da dobijem amneziju kad pomislim na Srebrenicu , da ignorisem velicanje zlocinaca i da svojim humanizmom i bosanstvom kazem : mir- mir , niko nije kriv....e, to je prag preko kojeg iole normalan i moralan covjek ne prelazi.
nihoniho

#398 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by nihoniho »

popajic wrote: .

Veliki sam zagovornik ciscenja "vlastite avlije" , pa sam u tom smislu puno vise kritikovao "nasu" stranu.
Sa punim pravom.Toliko gadosti se tu nakotilo prije i za vrijeme rata , da ce naredne generacije puzati pod teretom sovinizma , klerikalizma i ekonomski katasrofalne politike.
Pune ruke posla u "vlastitoj avliji ". Prepune !

Ali, da me se tjera da zmirim na opstruiranje BIH , da zaboravim zbog cega sam 4 god. svoje mladosti proveo u sarajevskom paklu , da dobijem amneziju kad pomislim na Srebrenicu , da ignorisem velicanje zlocinaca i da svojim humanizmom i bosanstvom kazem : mir- mir , niko nije kriv....e, to je prag preko kojeg iole normalan i moralan covjek ne prelazi.
naravno da je domaca avlija puna smeca i to najpokvarenijeg, koje tragediju zloupotrebljava radi ostvarivanja licnih ambicija. no, to sto u redovima bosnjaka postoje partneri srpskom hegemonistickom projektu ,srbe ne amnestira od politike koju su vodili i vode prema bih i zlocina koje su, u kviru iste, pocinili.
postojanje bande u bosnjackim redovima je odlican alibi za ono famozno "ALI", kojim se sve nastoji p[oravnati i izjednaciti......
PS
prolem je sto je ta uravnilovkan, dobrim dijelom, podrzna i od strane medjunarodne zajednice, s ciljem da se, s obzirom da je monstruoznoj tvorevini dat poliuticki legitimitet, priskrbi i moralni legitimitet. na to nasjeda i poprilican broj bosanaca , pa se kritikovanje karaktera pc i srpske politike sve cesce podvodi pod jezik mrznje.
palermo

#399 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by palermo »

haj ba......nego htjedoh pitati, vidim hvale se Kristijanini tekstovi na nekim drugim temama, pa kako ih ja nisam imao priliku čitati (jebavat ga, ja samo na politici i fudbalu ovdje obitavam) molio bih da me uputite na topice gdje ona piše. Ozbiljno pitam, interesuje me da vidim čime je to očarala neke forumaše/ice koje ja by the way iznimno cijenim (aka pustopoljina)
nihoniho

#400 Re: Potez Ahmeta Davutoglua

Post by nihoniho »

palermo wrote:haj ba......nego htjedoh pitati, vidim hvale se Kristijanini tekstovi na nekim drugim temama, pa kako ih ja nisam imao priliku čitati (jebavat ga, ja samo na politici i fudbalu ovdje obitavam) molio bih da me uputite na topice gdje ona piše. Ozbiljno pitam, interesuje me da vidim čime je to očarala neke forumaše/ice koje ja by the way iznimno cijenim (aka pustopoljina)
jesi to ti puko na nju? ono , ko se bije taj se voli !? nemoj nam razvodnjavati........
Post Reply