Posudjivanje novca

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

radostan dan

#26 Re: Posudjivanje novca

Post by radostan dan »

spreca wrote:Vise ne posudjujem ni prijateljima ni rodbini ....vec godinama nikome ne pada na pamet da vraca...suma nije mala
:lol: :lol:

ista sam ti, drugo moja...nešto stigo, nesto necu nikad, uglavnom - kapak.
nKrkan

#27 Re: Posudjivanje novca

Post by nKrkan »

I ja sam jednom ispao budala sam bi sebe šamarao

Prvo sam liku dao cenera kao zaboravio novčanik, i hajd znam desi se vratio je sutra. Par dana poslije tog kao u krizi pita koliko možeš posudit, a meni bilo bruka dat manje od 50 :lol: na budžetu je ima tri moje plate , reko morel lolo pomoć 50 kaže može. I vrati mi to za 15ak dana.
Ma nije prošlo 5 dana kako treba ,kae treba mi opet pomoć , složi neku priču za nešto mu treba 210 KM i hajd ja mu i dadnem ,kontam opet desi se ,plus stabilan je vratit će. Međutua ,nikad ga. To se zove tanak led, al mlad sam ja tek neke životne lekcije upijam.
spreca

#28 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

radostan dan wrote:
spreca wrote:Vise ne posudjujem ni prijateljima ni rodbini ....vec godinama nikome ne pada na pamet da vraca...suma nije mala
:lol: :lol:

ista sam ti, drugo moja...nešto stigo, nesto necu nikad, uglavnom - kapak.
dobar i budala dva rodjena brata :oops: ...dok je budala neki ce uvijek dobro zivjeti :lol: ....meni su duzni vise od 100k i sve uglavnom rodbina a ima i drugih
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#29 Re: Posudjivanje novca

Post by Matijevic_Vlado »

nKrkan wrote:I ja sam jednom ispao budala sam bi sebe šamarao

Prvo sam liku dao cenera kao zaboravio novčanik, i hajd znam desi se vratio je sutra. Par dana poslije tog kao u krizi pita koliko možeš posudit, a meni bilo bruka dat manje od 50 :lol: na budžetu je ima tri moje plate , reko morel lolo pomoć 50 kaže može. I vrati mi to za 15ak dana.
Ma nije prošlo 5 dana kako treba ,kae treba mi opet pomoć , složi neku priču za nešto mu treba 210 KM i hajd ja mu i dadnem ,kontam opet desi se ,plus stabilan je vratit će. Međutua ,nikad ga. To se zove tanak led, al mlad sam ja tek neke životne lekcije upijam.
E dobro si procijenio da je finansijski stabilan :mrgreen:
spreca

#30 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

Matijevic_Vlado wrote:
nKrkan wrote:I ja sam jednom ispao budala sam bi sebe šamarao

E dobro si procijenio da je finansijski stabilan :mrgreen:
Takvim se ne posudjuje...jer to je naviklo otimati od naroda...finacijski je stabilan ali nije moralno,,,,eto jos jedan dokaz....da je posudio nekom sjeromaku sigurno bi vratio
Last edited by spreca on 10/03/2019 08:17, edited 1 time in total.
problemnatravunu

#31 Re: Posudjivanje novca

Post by problemnatravunu »

Svakakvih ljudi, za 210 KM izgubio prijatelja (ako ste uopće zapravo i bili prijatelji!!??)

Ima ona jedna izreka, "ako me ubijediš da ti posudim pare, ne trebaš ih ni vraćati!" :lol:
spreca

#32 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

problemnatravunu wrote:Svakakvih ljudi, za 210 KM izgubio prijatelja (ako ste uopće zapravo i bili prijatelji!!??)

Ima ona jedna izreka, "ako me ubijediš da ti posudim pare, ne trebaš ih ni vraćati!" :lol:
dok si imao pare imao si i pare i prijatelja a sad nemas ni jedno ni drugo
nepass1

#33 Re: Posudjivanje novca

Post by nepass1 »

ne posudjujem, sad vise niko ne trazi
L u c i f e r

#34 Re: Posudjivanje novca

Post by L u c i f e r »

Ne dam!
spreca

#35 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

L u c i f e r wrote:Ne dam!
:thumbup:
Imam ali nedam :lol:
animus

#36 Re: Posudjivanje novca

Post by animus »

Traumaticno iskustvo. Odavno nisam nikome. Kazem nikad vise ali ko zna kakva me ubjedjivanja cekaju. Ja bi to zakonom zabranio.
Ci-Nick

#37 Re: Posudjivanje novca

Post by Ci-Nick »

posuđivao, u dva navrata po 400 KM pa kad mi vrate pola ja im pola oprostim,.. nadjelio se, manje iznose nisam ni računao kao posuđeni novac.
I onda posudim čovjeku 1000 KM na tri mjeseca i prođoše tri mjeseca a on se ne javlja, vidim ga na ulici pa se ja sakrijem, pređem na drugu stranu ulice, mene stid,.. :lol:
I poslije više od godinu dana čujem kupio auto,.. moja žena se naljuti i nazove ga i onda on u strahu da njegova žena ne sazna vrati novac,..
Tad sam rekao nikad više. I od tad sam mnoge glatko odbio.
Naravno postoje izuzeci,.. brat, sestra, i samo jedan prijatelj,.ostali samo u slučaju bolesti,..
focko

#38 Re: Posudjivanje novca

Post by focko »

Ne znam koja je veca dalabu ovaj sto trazi il ovaj sto da 500-1000 km. Ako neko zaboravi novcanik il nema sitno mogu platit kratku kafu al sutra je opet pijemo da on to vrati. To je to.
animus

#39 Re: Posudjivanje novca

Post by animus »

focko wrote:Ne znam koja je veca dalabu ovaj sto trazi il ovaj sto da 500-1000 km. Ako neko zaboravi novcanik il nema sitno mogu platit kratku kafu al sutra je opet pijemo da on to vrati. To je to.
Tvoj nick upucuje na jedan gradic u I. Bosni. Ako ti je porijeklo od tamo onda je jasno ovo szo si napisao.
ami8

#40 Re: Posudjivanje novca

Post by ami8 »

animus wrote:
focko wrote:Ne znam koja je veca dalabu ovaj sto trazi il ovaj sto da 500-1000 km. Ako neko zaboravi novcanik il nema sitno mogu platit kratku kafu al sutra je opet pijemo da on to vrati. To je to.
Tvoj nick upucuje na jedan gradic u I. Bosni. Ako ti je porijeklo od tamo onda je jasno ovo szo si napisao.
:izet: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#41 Re: Posudjivanje novca

Post by edo_79 »

A meni :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
spreca

#42 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

edo_79 wrote:
:lol: :lol: :lol: okasnio si druze...ja mmislo da posudim od tebe....pa ako ti nevratim nedaj mi nikad vise :lol:
edo_79

#43 Re: Posudjivanje novca

Post by edo_79 »

spreca wrote:
edo_79 wrote:
:lol: :lol: :lol: okasnio si druze...ja mmislo da posudim od tebe....pa ako ti nevratim nedaj mi nikad vise :lol:
Pu jbmti .... kud ne znadoh ranije .... da se i ja ugradim u ovih 100K .... bar sa jedno 2-3 stoje :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
spreca

#44 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

edo_79 wrote:
Pu jbmti .... kud ne znadoh ranije .... da se i ja ugradim u ovih 100K .... bar sa jedno 2-3 stoje :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
pa ako mi vrate mozda bude sta od toga :lol: :lol: :lol: ....vise mi evo vec dosta godina ni Bajrame ne cestitaju :lol: eto sta sam dozivio :cry:
edo_79

#45 Re: Posudjivanje novca

Post by edo_79 »

spreca wrote:
edo_79 wrote:
pa ako mi vrate mozda bude sta od toga :lol: :lol: :lol: ....vise mi evo vec dosta godina ni Bajrame ne cestitaju :lol: eto sta sam dozivio :cry:
Ma meni bi trebalo 3 stoje do plate .... ocam' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd sad ozbiljno .... Jebo dobrog čoeka jarane, samo to ti mogu reći ... što si ljudima bolji sve te više :izet: da prostiš
duga puska

#46 Re: Posudjivanje novca

Post by duga puska »

posudjivao cesto, od sice do ozbiljnih iznosa, prijateljima, poznanicima, uposlenicima ...
tesko je reci nikome, ali izbjegavati u sirokom luku.vecinom lose stvari iz ovoga izadju, gubis prijatelje, rodbinu itd.
sto kazu nisam jos ove neke halalio, ali mrka kapa za bar desetak hiljada kod 4, 5 ljudi.kad skontam kako je cenera bilo posteno zaraditi, tek mi muka dodje. znaci posudi/daj sta mozes halaliti i samo najblizi srodnici... :run:
spreca

#47 Re: Posudjivanje novca

Post by spreca »

edo_79 wrote:
spreca wrote:
edo_79 wrote:
Ma meni bi trebalo 3 stoje do plate .... ocam' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd sad ozbiljno .... Jebo dobrog čoeka jarane, samo to ti mogu reći ... što si ljudima bolji sve te više :izet: da prostiš
:thumbup:
VladaFBiH

#48 Re: Posudjivanje novca

Post by VladaFBiH »

posuđivao više puta i 1x sam se opekao kada sam posudio pare radnoj kolegici koja samohrana majka a u isto vrijeme se liječi od raka - jedina osoba koja nikada nije vratila pare i odgovor joj je doslovno bio "hajde bolan, toliko zarađuješ da ti ovih 400KM ništa ne znači"... bilo je više slučajeva da se pare vračaju toliko kasnije da se nisam ni sjećao koliko sam i kada posudio... jednom sam dobio sumu x2 jer je čovjek kasnio nekoliko mjeseci (iako nisam insistirao na bilo kakvom vračanju jer sam znao u kakvoj je finansijskoj situaciji - doslovno kada je ponovno pronašao posao od prve plate mi je vratio)... uglavnom posuđujem onoliko koliko mogu da halalim
S4mpion

#49 Re: Posudjivanje novca

Post by S4mpion »

Niko ne spomenu one što vraćaju redovno, ali i redovno posuđuju, svaki mjesec im zatreba-najgora sorta.

I kad raspoređuješ platu odmah otpišeš taj iznos koji na duže vrijeme samo cirkuliše između tebe i dužnika, jer si post'o njegova kasa. :mrgreen:
srce_ruke_lopata

#50 Re: Posudjivanje novca

Post by srce_ruke_lopata »

Posudio jednom članu familije kad mu je stvarno trebalo možda oko 2 milje, nikad ih vratio nije niti spomenuo, a komuniciramo svake sedmice. Ja halalio, kontam ja ću biti šupak ako nešto kažem a prošlo je već bar 5 godina...fuck it.
Post Reply