Posuda za srvo pumpu KOYO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
seid_19TDI
#1 Posuda za srvo pumpu KOYO
Posuda za srvo pumpu KOYO
imam jedan problem pukla mi je posuda za servo tečnost na servo pumpi Koyo. Inače u pitanju je Škoda Fabija 19TDI.
Auto sam kupio prije nekih 8 mjeseci sve je bilo ok do par dana kada sam osjetio da je volan težak, pogotovu kada trebam smotati naglo, odvezao sam auto na servis, gdje su mi rekli da je pukla posuda za servo tečnost, nasuli su novu tečnost, sada mogu vozati nekih mjesec dana pa ću morati ponovo sipati tečnost. Zanima me gdje mogu naći posudu? jer svi ovi autoodpati prodaju sve u kompletu.
imam jedan problem pukla mi je posuda za servo tečnost na servo pumpi Koyo. Inače u pitanju je Škoda Fabija 19TDI.
Auto sam kupio prije nekih 8 mjeseci sve je bilo ok do par dana kada sam osjetio da je volan težak, pogotovu kada trebam smotati naglo, odvezao sam auto na servis, gdje su mi rekli da je pukla posuda za servo tečnost, nasuli su novu tečnost, sada mogu vozati nekih mjesec dana pa ću morati ponovo sipati tečnost. Zanima me gdje mogu naći posudu? jer svi ovi autoodpati prodaju sve u kompletu.
-
530i
#2 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Da li si pitao u ovlaštenom servisu? Možda i nije tako skupo....u autodijelovima, također. Ako nigdje ne bude onda traži po ebay-u i sličnim stranicama.
-
LeKo
#3 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Jesi li siguran da je pukla posuda? Da letva volana nije procurila? Sagni se ispod auta i ako je desna lefeta masna, onda je letva spremna za reparaciju. Inace, posuda ne puca dok ne razbiješ prednji lijevi dio auta 
-
seid_19TDI
#4 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
[quote="LeKo"]Jesi li siguran da je pukla posuda? Da letva volana nije procurila? Sagni se ispod auta i ako je desna lefeta masna, onda je letva spremna za reparaciju. Inace, posuda ne puca dok ne razbiješ prednji lijevi dio auta
[/quot
na ljevoj strani je jer je majstor skidao pumpu i posudu. Auto nije udarano, nije pukla skroz napukla je i pomalo curi tečnost.
na ljevoj strani je jer je majstor skidao pumpu i posudu. Auto nije udarano, nije pukla skroz napukla je i pomalo curi tečnost.
-
seid_19TDI
#5 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Majstor je zvao sve svoje dobavljače djelova i niko nije imao. Jedino mi preostaje ebay i autoodpadi.530i wrote:Da li si pitao u ovlaštenom servisu? Možda i nije tako skupo....u autodijelovima, također. Ako nigdje ne bude onda traži po ebay-u i sličnim stranicama.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
a jel se moze zakrpit ta posuda?
- O'zone
- Globalni moderator
#7 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Krpili su ljudi kod nas mnogo čega pa mislim da bi moglo i ovobitanga_sa_otesa wrote:a jel se moze zakrpit ta posuda?

Možda onaj plastičar iz Hrasnice?
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Ima ovaj tip iz Banja Luke na piku koji radi reparacije Koyo pumpi
http://www.pik.ba/profil/ngavric/
Pošto otkupljuje stare pumpe možda ima samo posudu za prodati.
-
seid_19TDI
#9 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
ok hvala na info, poslao sam mu porukuO'zone wrote:Ima ovaj tip iz Banja Luke na piku koji radi reparacije Koyo pumpi
-
seid_19TDI
#10 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
ne znam nisam ga pitaobitanga_sa_otesa wrote:a jel se moze zakrpit ta posuda?
-
carobnjak
#11 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
imam ti ja posudu o trw pumpe a ako hoces javi se mogu ti tu zavarit ako je plastika u pitanju
-
seid_19TDI
#12 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
da plastika je u pitanju ne odgovara mi od trw-a. Gdje se nalaziš?carobnjak wrote:imam ti ja posudu o trw pumpe a ako hoces javi se mogu ti tu zavarit ako je plastika u pitanju
-
seid_19TDI
#13 Re: Posuda za srvo pumpu KOYO
Nabavio sam komplet servo pumpu nije ispravna, na posudi piše HPI i čep je zelene boje.