Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Saray_li wrote:
Ovog se i bojim, iskreno. Vučem starce na grbači odavno jer nas je sestra koja je u inostranstvu odaaaaaavno zaboravila a njih dvoje su u penziji. Volim ga, to je neupitno ali ne želim probleme koji su na prvi pogleda beznačajni - tako sam i popustila i počela davati novac.
Od 15-tog ga nema, meni 'kasni plata' i uviđam nervozu kod njega, ali neka se suoči sa svojim slabostima.
On je navikao da se drugi brinu o njemu (zivi u stanu koji ne placa), a ti si navikla da se brines za druge - sto bi se reklo, bas ste se nasli.
Ovaj momak uopste ne treba tvoju pomoc. Ti trebas njegovu pomoc. Ti njega trebas prvog u mjesecu, da ti posudi novac. Jer ti si ta koja ocito ima manja primanja i vise izdatke. Sigurna sam da imas i svoje potrebe, i da jednom u tri mjeseca pozelis sebi kupiti nesto lijepo. A ako ste tu da se medjusobno podrzavate, ne vidim zasto se nekad on tebi ne bi nasao pri ruci, ako ti njemu vec redovno pomazes? Valjda to treba biti uzajamno. Ako nije, a nije, nije reciprocno, sama ces odluciti kada ces staviti tacku. Ne na vezu, vec na to da dopustas da te drugi iskoristavaju.
Trenutno je faza kriziranja tj. napeti smo (oboje) jer nema para. On je svoje potrosio na novu jaknu, servis auta a meni 'kasni plata'. Sa kartice je uzeo zadnjih 200 KM koje je razvukao i pijemo samo kafu pri izlasku. Za sada je ok.
Koji je ovo kralj, skrsio svoje para, a onda stedi na vama . Svasta u Bozijoj basci
Saray_li wrote:
Trenutno je faza kriziranja tj. napeti smo (oboje) jer nema para. On je svoje potrosio na novu jaknu, servis auta a meni 'kasni plata'. Sa kartice je uzeo zadnjih 200 KM koje je razvukao i pijemo samo kafu pri izlasku. Za sada je ok.
Budi mangup, naruchi kiselu uz kafu, da vidish koliko je jaka vasha ljubav
joooooj oplako sam, ko kreten sam poceo vristat od smijeha na ovo hahahahahahahaha :D:D:D:DD
Black swan wrote:tako je bilo 96 kad momak s curom u grad izađe s 2 marke
samo da ne naruči kiselu uz kafu
Eee, nekad je kafa po marke bila, cigare marka. Sad bez cenera ne mozes mrdnut ni na kafu, il bar petaka i to da samo sebi placas, jebiga. Nikad mi zene nisu bile jasne kad se negdje duze sjedi, cuga se, ima se i para i sl. Ima ih jednu kolu citavu noc ispijaju i jos je ne popije do kraja i izvadi cenera da plati. Kakva izdrzljivost.
Raspored wrote:Vidi draga djevojko. Brak/veza se temelji na tri stuba koji ga drže: ljubav/emocija, sex i novac. Sve ostalo je sekundarno. Ukoliko jedan stub padne druga dva mogu držati jedno vrijeme ali poslije toga i oni padaju.
Želim ti da što prije progledaš na oči u svakom slučaju.
Pun je grad takvih frajera, vidiš na njemu sve novo, naizgled privid bogatstva a u dugovima, kreditima i problemima do guše. Imaš jednostavno takvih ljudi, ne znaju sa novcem, vode se parolom koja nam je i budžete dovela u ovakvu situaciju: "snaći ćemo se".
Jedina nada vam je preći na budžet, staviti sve prihode na papir i rasporediti ih. Ukoliko ni to ne upali vama nema spasa, taj njegov neodrživi svijet će se neizbježno srušiti.
To sada radim. Imam u opciji kupovinu kuce u blizini Sarajeva koja je ispala povoljno - napravila sam otplatni plan i njegova plata je time 'poklopljena' i imat cemo drugu platu na raspolaganju.
MedenoSrce wrote: Planira da ga zavali u kredit kako ne bi mogao vise po restoranima hodati, koja patologija, definitivno svi zavrse sa onim koga su zasluzili
planira.....
kad joj sad od 5. u mjesecu bude pare uzimao
a definitivno nadje lonac poklopac
MedenoSrce wrote: Planira da ga zavali u kredit kako ne bi mogao vise po restoranima hodati, koja patologija, definitivno svi zavrse sa onim koga su zasluzili
planira.....
kad joj sad od 5. u mjesecu bude pare uzimao
a definitivno nadje lonac poklopac