Pozdrav forumasima;
za par dana mi istice registracija auta, i s obzirom da nisam u mogucnosti produziti je (recesija, ostao bez posla, novi naci nemoguca misija), zanima da li treba odjaviti tablice ili sta vec, pa ukoliko je neko upoznat sa situacijom neka mi malo pojasni
Hvala
Postupak po isteku registracije
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- and
#2 Re: Postupak po isteku registracije
kada ti istekne registracija za mjesec ćes dobiti obavještenje od mup-a da vratiš tablice.Pljosko wrote:Pozdrav forumasima;
za par dana mi istice registracija auta, i s obzirom da nisam u mogucnosti produziti je (recesija, ostao bez posla, novi naci nemoguca misija), zanima da li treba odjaviti tablice ili sta vec, pa ukoliko je neko upoznat sa situacijom neka mi malo pojasni
Hvala
-
Pljosko
#3 Re: Postupak po isteku registracije
Znaci mjesec dana imam fore da skupim pare 
- and
#4 Re: Postupak po isteku registracije
tako je,a nakon mjesec moraš i za tablice 
-
Pljosko
#5 Re: Postupak po isteku registracije
ok, puno hvala
-
Fillmore
#6 Re: Postupak po isteku registracije
Bolje je da se raspitas u mup-u,meni je istekla i nije mi dosla nikakva obavijest!
- Sajo---:
#7 Re: Postupak po isteku registracije
Ako ne skupis odmah sve pare, pokusaj u nekim agencijama za registraciju automobila izganjati da platis registraciju na nekoliko rata. Ja svake godine na taj nacin registrujem automobil.
Sto se tice pitanja, najlakse ti je da nazoves mup i da ti daju informaciju iz prve ruke!
Pozdrav!
Sto se tice pitanja, najlakse ti je da nazoves mup i da ti daju informaciju iz prve ruke!
Pozdrav!
-
suljke
#8 Re: Postupak po isteku registracije
clan 208. stav 4. Zakona o bezbjednosti saobracaja u B i H
vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isteka vazenja saobracajne dozvole ( potvrde o registraciji ), duzan je vratiti registarske tablice nadleznom organu u roku od osam dana.
Nepostupanje u skladu sa clanom 208. stav 4. povlaci za sobom kaznu od 50 do 250 KM u skladu clana 236. stav 1. tacka 29.
vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isteka vazenja saobracajne dozvole ( potvrde o registraciji ), duzan je vratiti registarske tablice nadleznom organu u roku od osam dana.
Nepostupanje u skladu sa clanom 208. stav 4. povlaci za sobom kaznu od 50 do 250 KM u skladu clana 236. stav 1. tacka 29.
- Skyfox
#9 Re: Postupak po isteku registracije
Meni je na starom autu registracija bila do 11.mj i tako godinama, stvar navike... na novom istekla u 9. skonto tek krajem 10.
Nije mi dosla nikakva obavijest. Platio 50KM dodatno i dobio nove tablice...
Nije mi dosla nikakva obavijest. Platio 50KM dodatno i dobio nove tablice...
-
Pljosko
#10 Re: Postupak po isteku registracije
Znaci, mjesec dana, i onda u MUP odjaviti tablice, jesam u pravu, ovi zakoni mi nikad nisu bili jaca strana?