Postprovalno raspolozenje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Saian

#26 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Saian »

lajkujMe wrote:Nemas sta biti sokiran jos mi je to bio drug ko fol, sreo sam ga kasnije i rekao mu da sam ja bio taj koji je vratio svoje stvari on odmah meni izvini izvini nisam imao takve stvari pa bio ljubomoran itd... On je btw imao tada 15-16 godina :D mislim da je on danas krimos garant.

ps. Nisam napravio stetu niti ukrao njegovo ista, znao sam gdje drze rezervni kljuc ispod cvijeca :D uredno otkljucao uzeo svoje zakljucao i vratio kljuc na svoje mjesto 8)
ovo je vec za kratke priche ili ti crtice :D
mali_balon

#27 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by mali_balon »

razonoda wrote:
mali_balon wrote:Osim prvobitnog soka kada vidis da je otvoren stan razvaljena brava, sa tim sokom ulazis i stan i kontas mozda je jos tu tad navali adrenalin i sa nekim strahom/ljutnjom oblizis stan, ostalo nista, nikakvi strahovi i gadjenja ili nesta trece.
Samo bezveze pozvah policiju ostavise sve prljavo od onog praha sa skiadnje otisaka. Bila premetacian kompletnog stana, kaze policajac garant nemas para u kuci vecu premetacinu u zivotu nisam vidio, nisu nasli zalato para nisu ni imali odnijeti, uzeli digitalni fotoaparat vrijedio nekih 150KM.
:? I to se bas desilo kad si dobio POSAO :shock:
Ma joook, imat tome nekoliko godina....
ćiribiribela

#28 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by ćiribiribela »

Rodjacima skoro provalili stan, reagovali isto sa "jebi ga", bili sretni da su svi dokumenti tu. Nije mi to neka nenormalna reakcija, stvar je bila, nije ucinjena velika steta, nije vrijedno zivaca I neke paranoje. :D
Challenger__

#29 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Challenger__ »

Saian wrote:Neko imao slichno iskustvo?
Meni su kola obili par puta. Više se sjebeš zbog toga što ukradeno manje vrijedi od popravki stakala... Reci mi ovo: kakva su ti vrata na stanu, blind ili obična?
lajkujMe

#30 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by lajkujMe »

Challenger__ wrote:
Meni su kola obili par puta. Više se sjebeš zbog toga što ukradeno manje vrijedi od popravki stakala... Reci mi ovo: kakva su ti vrata na stanu, blind ili obična?
I to e to me vec nervira strasno :twisted: 4 puta mi obili auto prvi put bio sav sretan jer je profesionalno uradjeno bez lomljenja stakala a nisu ni imali sta ukrasti, ostala tri puta narkici obili staklo razbili e tu sam bio bijesan jer auto mi je uvijek bolnicki cisto da su bar ukrali nesto nego jok ni radio nije valjao pa ga nisu uzeli. A za razliku od stana kad ti obiju moras ne moras dati pare za popravku/nabavku. Na autu moras novo staklo i to odmah :twisted: :twisted:
Challenger__

#31 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Challenger__ »

lajkujMe wrote:Na autu moras novo staklo i to odmah :twisted: :twisted:
To je to. Odmah ili se snalazi kako znaš... Fuj. Nego, pitam ga za vrata jer imam najjača blind i nisam obijen a komšija sa onim običnim vratima zaplatio... Više puta.
JohnnyS

#32 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:
lajkujMe wrote:Na autu moras novo staklo i to odmah :twisted: :twisted:
To je to. Odmah ili se snalazi kako znaš... Fuj. Nego, pitam ga za vrata jer imam najjača blind i nisam obijen a komšija sa onim običnim vratima zaplatio... Više puta.

Mislim da uigrana ekipa može obiti i blindo vrata, ali da će ako su vrata do vrata jedna obična, a druga blindo, prije odabrati stan s običnim jer će ih brže riješiti.
dobar osjecaj

#33 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by dobar osjecaj »

Ja sam samo prvu provalu u porodicni stan dozivjela tesko. Taj odvratni osjecaj da je neko dirao sve nase stvari i uzimao sta zeli i danas pamtim. Tad smo bili porodica izvan ovog vremena i lakoce otimanja.
Poslije rata nisam nikad vise bila u stanju da ijedno mjesto gdje sam zivjela osjecam kao dom. Nije da bi mi bilo svejedno da mi neko upadne u zivotni prostor ali uglavnom izlazim iz stana s mislju da se taj ili bilo koji dan moze desiti da neko tu upadne i ostavljam stvari bez kojih jednostavno mogu zamisliti zivot. Danas u taj nas isti porodicni stan s vremena na vrijeme provaljuju lopovi i narkomani. Pomislim kratko kako su preturali po tim nekim starim stvarima, ocistim prasinu, promijenim posteljinu i zaspim.
pupa hava

#34 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by pupa hava »

Saian wrote:
pa et, ima i ta mjesta, al ovi drugovi milicajci su bili ok (izuzevshi cinjenicu da je pojeo vuk magarca i da i ja i oni znamo da ce biti uspjeh, ako se ne bedgajz vrate po jos :D), daleko od toga da halalim, mozda sam se krivo izrazio, ali opet nekako mnijem da sve ono sta se moze materijalno nadoknaditi nije vrijedno zivaca, zapravo sam iznenadjen bio koliko sam zhivaca sacuvao, da me neko pitao hipoteticki prije ovog kako bih reagovao mislim da bih prorekao mnogo vece izljeve zuchne kiseline, ali su izostali
drugovi milicajci se ne bi smjeli ponasati upravo tako kao sto ti opisa, da ti odmah u principu bude jasno da je "pojeo vuk magarca"... i ne, nije utjesno ni u najmanju ruku to da je jedini uspjeh u cijeloj prici to ako su bedgajz sami od sebe odlucili da im vise nisi zanimljiv :D...

mogli su makar glumiti da ce nesto uraditi po tom pitanju, makar da naprave facu kao Seagal u beskonacno+1 :D filmova koje je snimio...junouvatajtakinabout :D

nejse...

moj prethodni post je hotjeo :D reci da, na stranu sve materijalno, ne moze insanu niko nadoknaditi zivce i vrijeme kad se to desi... :D

ali vidim da si ti izabrao pravi zen pristup cijeloj stvari :D

(teen i ja smo i dalje misljenja da to nije normalno :D :D :D )
pupa hava

#35 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by pupa hava »

doduse, ti si odlicno i prosao...vidis ti bolan sta se sve desava u Rajvosa...

http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... oji/117150

kaze zena...

''Nakon jučerašnjeg iskustva, par prijateljskih preporuka za one koji autom idu u Sarajevo :
- parkirajte samo na čuvanim parkinzima; obijaju aute i u najužem centru, npr Narodno pozorište, usred dana, par metara od terase gdje prijete kavu. Policija ih ne hvata, građani ih ne zaustavljaju jer se boje noževa.
- pokuša li vas netko u prometu presresti, kako bi vas uvjerio da ste mu "razbili retrovizor", nemojte otvarati vrata, ne daj Bože izlaziti. Najbolje biti zaključan.
- vozite li se u gradu iza starog auta, držite razmak. Namjerno koče da se zabijete. Zbog naknade štete.
U svemu ostalom, u tom šarmantnom gradu ćete uživati''

dakle, saian, pamet u glavu i ponasaj se prema napuTcima vrsne poznavateljice naseg sarmantnog grada :D ...

i nemoj biti hrabar pred bedgajz, jer imaju nozeve... ostani zakljucan :D
sumirprimus

#36 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by sumirprimus »

to kad ti samo obije stan i premete stvari i odnese par stoja maraka je mila majka kakvih sve ruznih scenarija moze biti...
SSemir

#37 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by SSemir »

burazu opljackali kucu. 2-3 mjeseca poslije idalje nisu opusteno napustali kucu, prvi mrak, oni su vec u kuci. prvih nekoliko dana zena mu nije smjela da spava, nesigurno se i sad osjecaju..
a meni su npr. pokusali auto ukrasti/opljackati, ko zna kakve su im namjere bile, ja slucajno naisao i oni pobjegli, vidio sam ih dok bjeze..jebaji ga, samo zakljucao ponovo iza njih, brava je bila malo ostecena i otisao u kucu. javio komsiji da baci tu noc pogled koji put, jer je njemu pod prozorom, meni nije..
Stjui

#38 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Stjui »

Challenger__ wrote:
ovo i mene zanima???
dječak sa šibicama

#39 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by dječak sa šibicama »

a... ima li tu neko ko se nalazi sa druge strane price? :D
Not My Idea

#40 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Not My Idea »

.
Last edited by Not My Idea on 14/05/2015 10:51, edited 1 time in total.
cLo

#41 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by cLo »

pffff ja kontam postavljač teme se prosuo k'o riža, pa ga sad stid :skoljka:
razonoda

#42 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by razonoda »

Stjui wrote:
Challenger__ wrote:
ovo i mene zanima???
:-) Zanimljiv je broj blindiranih vrata ugradjenih u SA --ili su gradjani -bogati---ili ---strashljivi :zoka: :?:
Stjui

#43 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Stjui »

razonoda wrote: :-) Zanimljiv je broj blindiranih vrata ugradjenih u SA --ili su gradjani -bogati---ili ---strashljivi :zoka: :?:
mislim da sa njima ljudi kupuju sebi osjećaj sigurnosti i rasterećenosti,jer u ovaj stresni vakat to itekako dobro dođe.nisam bogat,ali sam odvojio za ta vrata i kontam da ih se ne može provalit,a da ne probudiš pola zgrade...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#44 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by arman1 »

2 x mi provaljivali u stan dok sam bio podstanar. Prvi put idiot prijavim muriji i ovi došli, sve zaprašili i naravno ćorak. Drugi put profić ušao otključao vrata, pregledao nije našao para i samo razgulio. Srećom od jednog oštećenja u zidu sam napravio lažnu utičnicu i tu čuvao pare.
Sad sam u privatnoj kući. U avliji cuko koji laje i kad proleti golub koji nije iz mahale. Stalno mi se neko od komšija oko kuće vrti. Para nikad nemam u kući. Tehnika je najstarija moguća koja zadovoljava moje potrebe. Jedino se brinem za dokumente i slike. Sve ostalo mogu za 3 mjeseca namiriti.
Auto mi otvarali kao non-stop dragstor. Sad ga i ne ključam. Kad sam u gradu pazim da ništa ne ostaen u kabini, čak ni žvake.
Prvi put kad su mi odradili auto mislio sam tragedija. U međuvremenu se to par puta ponovilo i sad se ne sekiram. Pišaj ga gomila gvožđa. Jednom su mi auto pokušali ukrasti tik do bašte u kojoj uvijek dežura jedna patrola. Verglali dok nisu akumulator ispraznili.
Kad su mi stan opelješili užasan osječaj da ti neko dira tvoje stvari. Kasnije sagledaš stvari realno i kažeš hvala bogu da se nije ko od ukućana zatekao kad su ušli.
Ženske članove porodice napadali na ulici i u tramvaju. Tad skontaš da smo ko narod čista nula. Pun tramvaj, par balavaca otima ženi stvari i svi se samo izmiću. Svi mobitele u rukama i niko muriju ne zove.
Mene 2 pokušali izbunariti. Oba puta zažalili. Našao lika kako mi otvara auto. Odradio mu novi look.
Došlo je vrijeme da se ne treba sekirati samo živu glavu čuvati. Ne vezati se za stvari. Evo vam poplave za minut kao da ti je čopor veprova kroz kuću prošao i uslut nuždu obavio.
sumirprimus

#45 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by sumirprimus »

PA NEMOJ UZIMAT protuprovalna,dok jednom ne dodjes kuci a ono kurko,rupa umejsto brave...
a unutra haos...
zakacio bi ti jaro i struju da ga strese za iduci put,a ako pak uleti i kroz prozor,e onda nema sta ne bi...
a ako uleti i na vikendicu,onda vec pocnes pjevat pa pa paranoja...
VladaFBiH

#46 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by VladaFBiH »

Obili mi auto u zadnjih 15 godina par puta (ovoga se sjećam a vjerovatno je bilo još):
2-3x nisu ništa ukrali
2x kasetofon/cd player
1x uništili sjedišta jer nisu ništa našli
1x ukrali žvake
1x stigao lopova i izmijenio mu lični opis
1x skinuli kod s ključa kada sam zaključavao auto i uredno ga otključali /snimila ih kamera/ i maznuli 2 laptopa iz gepeka (jedva policiji objasnio da nemam ništa s njima) - ovo je bilo ove godine

1x stan - definitivno najgori osječaj je kada vidiš stvari razbacane i izgažene po podu - jednostavno ti se sve gadi a policiju boli neka stvar (ukrali gomilu gluposti koje zajedno nije mogao prodati za više od 50KM)
Last edited by VladaFBiH on 14/05/2015 15:03, edited 2 times in total.
jazzer

#47 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by jazzer »

Kolegici su obili kuci, standardno premetacina, rusvaj, ukrali nesto sitno..

I jedan od njih se posrao na trosjed :) .

U prvi mah sam se umalo nasmijao na to al' sam se nekako suzdrzao, znam da joj nije do zajebancije.

I sama ona kaze da je gadan osjecaj prvih dana boraviti po kuci a znati da su tu
bili lopovi. A najveci strah joj je bio da ne pokusaju ponoviti provaliti a ona se zatekne tu.

Ja, srecom, nisam imao to iskustvo al' mislim da bi mi ''postprovalno raspolozenje'' bilo u potpunosti suprotno od
raspolozenja postavljaca teme.
sumirprimus

#48 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by sumirprimus »

aj pa ja sam ovde na pol pozišnu..ovo je sve ps... :D
insomnia78

#49 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by insomnia78 »

lajkujMe wrote:
razonoda wrote:
lajkujMe wrote:Obili mi kucu 2 puta. Prvi put sam bio ljut drugi put mi bilo svijedno oba puta nisam ni popravljao vrata nego sam otkljucanih vrata spavao kao top :D nisam imao nikakvih posljedica :thumbup:
:sleep: :shock:
Popravio sam vrata ali sljedeci dan :D oba puta zatekao predvecer obijena vrata. To je bilo davno 2001 god druga vremena, imao sam 11-12 godina mozda jos nesvjestan toga, ma da sam znao ko je to uradio na kraju on i njegova familija se selili i ostavili stvari 2-3 dana u kuci dok dodje kamion hajmo reci da sam provalio u njegovu kucu nasao sve svoje ukradene stvari: Biciklo, Liniju, Radio, PS1 :D sve sam to pokupio i vratio :D
'ta si ba ti popravlj'o il bio ljut?
:lol: :lol: :lol:
Saian

#50 Re: Postprovalno raspolozenje

Post by Saian »

dobar osjecaj wrote:Ja sam samo prvu provalu u porodicni stan dozivjela tesko. Taj odvratni osjecaj da je neko dirao sve nase stvari i uzimao sta zeli i danas pamtim. Tad smo bili porodica izvan ovog vremena i lakoce otimanja.
Poslije rata nisam nikad vise bila u stanju da ijedno mjesto gdje sam zivjela osjecam kao dom. Nije da bi mi bilo svejedno da mi neko upadne u zivotni prostor ali uglavnom izlazim iz stana s mislju da se taj ili bilo koji dan moze desiti da neko tu upadne i ostavljam stvari bez kojih jednostavno mogu zamisliti zivot. Danas u taj nas isti porodicni stan s vremena na vrijeme provaljuju lopovi i narkomani. Pomislim kratko kako su preturali po tim nekim starim stvarima, ocistim prasinu, promijenim posteljinu i zaspim.

Mislim da shvacam :) mozda da dodam nazalost, nesto mi se cini da je i kod mene slicna situacija, sad sam samo vezan za mjesta ukoliko su "moji"ljudi u njima, kad se oni maknu, mjesta se michu s njima. Tako nesto, u djetinjstvu nekad kad je ta neka sesilnost, stabilnost, poznatost okruzenja bitna za normalan razvoj djeteta, kao i sva djeca razvio sam tu emocionalnu povezanost s toponimima oko kojih sam odrastao. No, (morao) sam proci prilicno rano proces odvikavanja od njih i s pocetkom rata prozivjeti tu prisilnu apstinenciju od rodnog kraja. Nakon toga ne mogu reci ciste savjesti da sam se vezao vise za neku ulicu, kucu, dvoriste ili slicno. U ovakvim momentima to mozda i nije toliko lose, ali opet ima i svojih loshih strana.

Nemam blindirana vrata. Iznajmljujem stan. Moj najmoprimac nije bas najagilnija organizacija :D
Post Reply