Vozdra "Vrbase", da te puno pozdravim, kao prvo. Da si dobro u to ne sumnjam.sheilak wrote:JThomas wrote:danas je razvesti se k'o popiti kafu. neuzvraćenih ljubavi uvijek ima (pitanje je opet koliko je to uopšte ljubav, ali eto), ima i to da ti smrt prekine ljubav, al' ovo da neko iz tradicionalnih razloga trpi onoga koga ne voli, a mogao bi biti s onim koga voli - to mislim da izumire, ako nije i potpuno izumrlo.
ima i toga da se ljudi hajmo reći mimoidju. jer su bili (bas) premladi. jer ne shvataju u tom trenutku sto imaju jedno u drugom. i naprave greške. odu ili se ožene/udaju za druge osobe. (ovo bi bio odgovor i na pitanje honkey tonk sta je to sto razdvoji takve ljubavi). vjerovatno cu zvucati pateticno, znam, ali misljenja sam i osjecam to da je ljubav dvije osobe najbitnija. i da se od svega treba odustati radi nje. najgori je osjećaj biti sa nekim koga ne voliš, ko ti je drag doduše, ali koga ne voliš. dosta se ljudi zadovolji time, zbog nekih razumskih odluka. ja to nikad ne bih mogla. jer je neprirodno. i šteta. i boli. i vrijedi čekati na onog/onu kojeg/koju voliš, bez obzira na vrijeme. a nekad i on tebe nadje...
Citam sta se pise na ovoj temi i zapada mi za oko rijec ljubav, cesto se pise, spominje, potencira...
Kad budes imala vremena i volje, postujem tvoje postove i stavove. Volio bih da napises sta je za tebe, upravo tebe ljubav?
Mislim na, eto da nazovem i ja ljubav, koja se desava u nekim zrelijim godinama gdje eventualno zajednicko zivljenje nije
iskljuceno bilo to 3, 6 mjeseci a bilo citav zivot.
Ah ja..ako je izvodivo, za jedan p.p. bih te zamolio.
Hvala.