Postoji li takav ministar ?!

idic

Post by idic »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:
zmijaIzmaj wrote:e, znam ja jednog direktora direkcije pri ministarstvu prometa i komunikacija, koji ne zna niti jedan strani jezik, al zato zna (odnedavno) da se sadrzaj za neki world doc pravi preko index and tables :oops: ...i on je slucajno predsjednik komisije koja me je odabila na mjesto pripravnika, iako sam imala najvise bodova (ako se ista boduje na tim smjesnim, namjestenim konkursima)
ko ti je kriv kad ne g0njas bodEve... :D i nisi stranacki podobna...
ko shisha tvoj fax i jezike sto znas... :D

tako nam je svima...
Mene niko nije pitao za koga glasam i ko mi je babo... Dobio posao poslije razgovora, testnog rada, CV-a...

Al ti je zato stari dugogodišnji u ugledni član stranke. :) Za državne službenike se polaže stručni ispit i nema razgovora nego odlučuju rezultati ispita, tako piše, a posao dobije onaj koga odrede oni "odozgo" bez obzira na sve rezultate i kvalifikacije.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: ko ti je kriv kad ne g0njas bodEve... :D i nisi stranacki podobna...

tako nam je svima...
Mene niko nije pitao za koga glasam i ko mi je babo... Dobio posao poslije razgovora, testnog rada, CV-a...
maca, u kojoj drzavnoj instituciji radis?
firmi...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote: Mene niko nije pitao za koga glasam i ko mi je babo... Dobio posao poslije razgovora, testnog rada, CV-a...
firmi...
firma, drzavna? telecom, ep, vodovod...nema sta cetvrto :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

idic wrote:
ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: ko ti je kriv kad ne g0njas bodEve... :D i nisi stranacki podobna...

tako nam je svima...

Al ti je zato stari dugogodi¹nji u ugledni èlan stranke. :) Za dr¾avne slu¾benike se pola¾e struèni ispit i nema razgovora nego odluèuju rezultati ispita, tako pi¹e, a posao dobije onaj koga odrede oni "odozgo" bez obzira na sve rezultate i kvalifikacije.
Mo¾e biti samo smo se mimoi¹li u smjerovima...

I ne... Nemam uglednim èlanova stranke u familiji...
idic

Post by idic »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote: Mene niko nije pitao za koga glasam i ko mi je babo... Dobio posao poslije razgovora, testnog rada, CV-a...
firmi...

to je sasvim druga priča i nije tema ove emisije :D
Ovdje se govori o državnim strukturama i njihovim službenicima. :-?

Još jedna smijurija na ovu temu. Kada je donešen zakon o državnim službenicima i osnovana agencija za državne službenike javna je tajna da je jedan od savjetnika ministra ministarstva nadležnog za donošenje ovog zakona progurao u zakon da državni službenici mogu biti sa višom stručnom spremom. Jer sam ima istu, a prestar je da polaže za visoku. 8)
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: maca, u kojoj drzavnoj instituciji radis?
firmi...
:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:
ztluhcs wrote: firmi...
:D
ja priznajem, svoj prvi posao sam 1996. godine dobila tako sto je mami drugarica rekla TRAZE LJUDI PREVODIOCE ZA IZBORE JAVI MALOJ...ja o'shla i et...bila dobra i primishe me...
alek

Post by alek »

ma sve je ok, samo ovaj staz sporo ide :?
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Vide ti li vi kako neugodno je ovo pitanje!

I ja sam se stvarno napeo da se sjetim imamo li ministra koji bi umio npr. "chat-ati sa kolegom iz Malezije". Trazim li nemoguce?

I opet moram primjetiti - mozda ovaj Zvizdic zadovoljava, ali sve mi se cini da je on nesto vise od ministra.

Overqualified !
bos

Post by bos »

nesvrstan wrote:Vide ti li vi kako neugodno je ovo pitanje!

I ja sam se stvarno napeo da se sjetim imamo li ministra koji bi umio npr. "chat-ati sa kolegom iz Malezije". Trazim li nemoguce?

I opet moram primjetiti - mozda ovaj Zvizdic zadovoljava, ali sve mi se cini da je on nesto vise od ministra.

Overqualified !

I jeste...premier Kantona Sarajevo ;)
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Sve ovo na slikama su ministri.
Ocigledno je da nisu svi iz najrazvijenijih zemalja, ali je jos ociglednije da nijedan nije iz ove zemlje.

Image
Image
Image
Image
Image
kamen

#37 Re: Postoji li takav ministar ?!

Post by kamen »

nesvrstan wrote:Neki dan me je jedan prijatelj zamolio da mu "namjestim ono da moze i on slati pisma preko kompjutera"! Pitam ga je li misli na e-mail i internet, on veli "e, jeste bas to". Pitam ga ima li modem, on veli "ne znam bil' ti pogledo" !

Rekli bi ste sta je tu neobicno, covjek se tek upoznaje sa informatikom i internetom.

E, a sad dolazi ono pravo - doticni je doktor tehnickih nauka i savjetnik ministra !!! Kunem vam se.
Mozete sad misliti kakav mu je ministar kojeg on savjetuje!

Ta epizoda me je toliko zabrinula da sam odlucio da postavim jedno prosto pitanje siroj javnosti - pitanje glasi:

Zna li neko nekog ministra, bilo cega i bilo gdje (entiteta, kantona, drzave) koji se koristi kompjuterom za nesto vise osim za slikanje ?
Ako mi neko navede takvu individuu koja uz to govori strane jezike, otklonice sve moje dileme o tome za koga cu glasati!

Ali meni se sve nesto cini da ce posljedica ovakvog mog "nerealnog" kriterija i ovog istrazivanja biti - da necu uopce glasati!
nesvrstan,
preporucujem tebi i ostalima (normalnima) slijedecu osobu:

Jugoslav Jovicic, kandidat SDP BiH za srpskog clana Predsjednistva BiH na predstojecim Oktobarskim izborima; magistar je ekonomskih nauka, predavac na banjaluckom Fakultetu poslovne ekonomije, bivsi Ambasador BiH u Svicarskoj (ostavku dao zbog pobjede nacionalnih stranaka na prethodnim izborima), direktor firme Auro Banjaluka, predsjednik Upravnog odbora RK Borac Banjaluka; govori Engleski jezik i odlicno barata Windows sistemom i njegovim paketom programa.
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Ama imam i ja kandidata. Postujem i gosp. Jovicica ako je sve ovako kako si napisao.

Ali ja sam jasno upitao - zna li neko nekog MINISTRA sa ovakvim karakteristikama. I ovaj Jovicic je kandidat za, ni manje ni vise nego - predsjednika.

Ljudi moji, je li vi to meni govorite da je sramota biti ministar ako znas strani jezik i MS office ?!
kamen

Post by kamen »

sve sto je napisano u vezi j. jovicica je susta istina, nisam htio da navodim i druge podatke da tebe i ostale na zamaram..

tesko ces kakvog ministra sa tim svojim postavljenim zahtjevima pronaci..

nazalost, (politicka) stvarnost nam je takva kakva jeste..
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

random klik i pazi ovo, sta sam nasao, prevrcuci raj i pakao, crna oka dva, to je sve sto zna :D :D ( a nije ples)

Datum i mjesto rođenja: 1. sječnja 1956. godine Široki Brijeg

Bračno stanje: Oženjen, otac troje djece

Naobrazba:

Završen studij prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru,

Položen pravosudni ispit u Sarajevu,

Upisan poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u Mostaru – smjer Bosna i Hercegovina i Europsko pravo

Edukacija:

Sudjelovao na brojnim stručnim i znanstvenim seminarima iz oblasti pravosuđa i uprave

Posebni angažmani: Koautor je dva izdanja Priručnika za polaganje stručnih ispita iz oblasti pravosuđa i uprave

Znanje stranih jezika: Njemački jezik – pasivno

Zaposlenja:

1988 do 1993. godine Sudac općinskog suda u Širokom Brijegu,

1993 do 1996. god. Pomoćnik ministra, a potom zamjenik ministra i ministar pravosuđa u Vladi HR HB,

1996 do 1999. godine predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije,

mandat 1999. do 2001. godine ministar pravosuđa u Vladi FBiH

Parlamentarni rad: Zastupnik HDZ-E u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH u mandatnom razdoblju 2000 do 2002. godine.

Stranački angažman: Predsjednik HDZ Bosne i Hercegovine
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Nikola Radovanović

Рођен: 26.10.1960.г. у Сиску
Адреса: Симе Матавуља 12, Бања Лука

Ожењен, отац двоје дјеце.

Професионални развој

2000 - 2004 - Руководилац Одсјека за мир и безбједност, Сектор за мултилатералне односе, Министарство иностраних послова БиХ, у дипломатском рангу министра-савјетника. Цивилна служба.

1999 - 2000 - Шеф кабинета начелника ГШ ВРС, у чину пуковника. Војена служба.

1997 - 1998 - Начелник Одсјека за односе са страним оружаним снагама у Команди 1. корпуса ВРС, Бања Лука.

1997 - Начелник АРЈ ПВО у Команди 1. корпуса ВРС, Бања Лука.

1992 - 1995 - Командне и штабне дужности у ВРС, Бања Лука.

1983 - 1992 - Командне дужности у ЈНА - Пивка/Постојна и Бања Лука.

Важнији професионални ангажмани:

2003 - 2004 - Члан Комисије за реформу одбране

2002 - Координационо тијело БиХ за мало оружје и лако наоружанје

1999 - 2001 - Представик из реда српског народа у делегацији БиХ у оквиру Заједничке консултативне комисије и Субрегионалне консултативне комисије (Дејтонски споразум, Анекс 1-Б)

Образовање:

2002 - 2003 - Постдипломски студиј међународних односа и дипломатије, Универзитет Оксфорд ;) nije los, MI5 :D

2001 - Краљевски колеџ а одбранбене студије, Лондон (општи модул)

1998 - 1999 - Школа националне одбране ВЈ, Београд

1996 - 1997 - Генералштабна школа РВиПВО, Београд

1979 - 1983 - Војна академија КоВ, смјер АРЈПВО, Београд и Задар

Страни језици: енглески, словеначки, дјеломично талијански.
Lace

Post by Lace »

zmijaIzmaj wrote:
ako je doktor tehnickih nauka, ne znaci da je doktor za racunare...pod tehnickim naukama ima svega i svacega...
al' zato u konkursu za prodavacicu u merkuru traze poznavanje engleskog jezika i rada na racunaru :oops: u ovoj hijerarhiji, ovi na vrhu najmanje znaju
ejs pa nisu se oni skolovali da rade :D
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Ovi podaci sto si ih nasao na zvanicnim izvorima se ne pikaju.

To su jednostavno podaci koje su ove face dale same o sebi.

Po tim podacima svi su oni spremni da voze space shuttle. Zna li iko nekog ministra koji nije izjavio da govori jedan strani jezik i da ga je nakon toga i cuo da s nekim prica na tom jeziku?

Da skratim, ovi podaci su potpuno nepouzdani cak i kada se radi o broju djece!
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ovaj napiso za njemacki jezik-pasivno...postenjacina :oops: :D
Post Reply