Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chmoljo wrote:
i onda na kraju kaže: "Svi su savršeni..."
Bjezi tamo Chmoljaga
Taj film sam gledao milijardu puta, ali ga posebno pamtim, sto je to prvi film koji sam gledaio sa curom u kinu. 16 mi godina, mangup, konto bice svasta u mraku
ExNihilo wrote:
Na kraju balade, sve se svodi na to šta ispunjava X-a. A šta ispunjava X-a, ne treba da zamara nikoga osim njega samog. Evo, da odmah kažem, više volim pročitati dobru knjigu nego: hodati po klubovima, muvati žene, žvaljiti se, baviti se sportom, gledati utakmice, putovati, sjediti po kafama, gledati ZMBT, zarađivati, izaći petkom naveče, itd.
Što kaže jedan naš autor: imaš problem s tim? Napuši se qrčine.
ExNihilo wrote:
Na kraju balade, sve se svodi na to šta ispunjava X-a. A šta ispunjava X-a, ne treba da zamara nikoga osim njega samog. Evo, da odmah kažem, više volim pročitati dobru knjigu nego: hodati po klubovima, muvati žene, žvaljiti se, baviti se sportom, gledati utakmice, putovati, sjediti po kafama, gledati ZMBT, zarađivati, izaći petkom naveče, itd.
Što kaže jedan naš autor: imaš problem s tim? Napuši se qrčine.
ja sam u osnovnoj čitao enciklopediju svaki dan, došao sam do m ili n i odustao
inače znam i ja jednog čovjeka koji je enciklopedije haman napamet naučio pobjeđivao u kvisku i sl. bio univerzitetski profesor onda pregorio jednostavno
a profesor filozofije je ilijadu napamet znao...
sad sam jednostavno odustao od takvih poduhvata, previše sam vremena trošio na to...
jao_situacije wrote:ja sam u osnovnoj čitao enciklopediju svaki dan, došao sam do m ili n i odustao
inače znam i ja jednog čovjeka koji je enciklopedije haman napamet naučio pobjeđivao u kvisku i sl. bio univerzitetski profesor onda pregorio jednostavno
sad sam jednostavno odustao od takvih poduhvata, previše sam vremena trošio na to...
bas sam ti istio bio
sad se spremam citati enciklopediju ali naucne fantastike
to bi imalo smisla da covjek zivi 750 godina i da je od toga jedno 500 na istom intelektualnom nivou
a ovo sto sebi ljudi rade zbog akademskog priznanja...to je bolest
citam gledam zbog sebe i uzivanja ne zbog drustvene afirmacije ili da me neko tapse po ramenu niti se ikome dokazuejm
jao_situacije wrote:ja sam u osnovnoj čitao enciklopediju svaki dan, došao sam do m ili n i odustao
bas sam ti istio bio
sad se spremam citati enciklopediju ali naucne fantastike
to bi imalo smisla da covjek zivi 750 godina i da je od toga jedno 500 na istom intelektualnom nivou
a ovo sto sebi ljudi rade zbog akademskog priznanja...to je bolest
citam gledam zbog sebe i uzivanja ne zbog drustvene afirmacije ili da me neko tapse po ramenu niti se ikome dokazuejm
žalim jedino što nisam naučio svirati klavir, ostalo sam manje više probao ili napravio
Nema smisla raditi tako nesto. Procitati sve knjige iz biblioteke samo radi postizanja upravo tog cilja "sve knjige iz biblioteke" je pogresno shvacena poenta citanja knjiga uopste, sto se posebno istice time da neko uzme enciklopedije i cita ih kao recimo novele...
Jedino da se pred kraj zivota, nakon tog silnog citanja, prijavi na neki kviz (ukoliko bi bio uopste organizovan jedan takav u BiH, usput fakat zasto nemamo kvizova?) i pokusa na sva pitanja da odgovori tacno , naravno ako vec ne postane senilan.