Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post Reply
ObiKenobi

#1 Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by ObiKenobi »

Htio bi da cujem iskreno i realno misljenje.

Postoje li u BIH neutralni mediji, prije svega ciljam na novine ali mogu se tu svrstati i drugi mediji (TV, internet i ostalo). Mediji koji ne vuku ni na ciju stranu, koje niko ne "drzi" i koji pisu pravo stanje stvari.

Koju vi stampu citate? Postoji li takvo nesto kod nas? Ko Ako ne postoje, postoji li bar neka vrsta medija koja je koliko toliko blizu toj neutralnosti i pravom novinarstvu..

Takodje me zanima ako mi neko od ljudi koji barataju sa ovim stvarima moze reci kakav rejting u Srbiji ima njihov dnevni list "Politika". Da li sam ja dobro razumio ili se oni jos kroz cijelu svoju historiju drze tih njihovih postulata i jedni su od rijetkih na balkanu koji su zadrzali objektivno novinarstvo, a opet nisu otisli na amaterski nivo vec su popularna novina narocito medju ucenijim ljudima. Zna li neko nesto vise o ovome?
Klavikula

#2 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by Klavikula »

u BiH nema neutralnih medija, mozda jedino BHT koji koliko-toliko balansira. svi su pod necijom sapom, to im garantuje gledanost, tiraz i jedina sansa opstanka istih, a sve po devizi: nek kaplje lova pa makar se morao i naguzit.

od regionalnih medija bih preporucio advance.hr (vehabije nek me zaobidju ovaj put).
theTruePath

#3 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by theTruePath »

Ne postoje
ovejaraS

#4 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by ovejaraS »

svi zaposleni su plaćeni, plaćeni za nešto što se od njih očekuje prije ili kasnije, ili noga u dupe ti je :thumbup:
Rale tz

#5 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by Rale tz »

theTruePath wrote:Ne postoje
Ja mislim da postoje za koga rade?FACETV .OBN.Aldzazira,navedite mi stranku koja manipulise njima,,,,
It_is_a_Leclerc

#6 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by It_is_a_Leclerc »

Al-Jazeera.
Zato što ima vlastiti kapital i ne dobija pare sa budžeta.
veljaca

#7 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by veljaca »

Ako i postoje - u manjini su, na zalost ....

Veci problem je sto velika vecina nije politicki neutralna ....
Klavikula

#8 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by Klavikula »

da bas je Al Lazira neutralan mediji. mozda u okvirima BiH, ali u svjetskim okvirima to je cisti proljev u sluzbi cionizma.
kockica_kockica

#9 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by kockica_kockica »

Al'Jazeera je trenutno jedini medij koji prenosi informacije onakve kakve su bez naginjanja na bilo koju stranu...
ObiKenobi

#10 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by ObiKenobi »

Hvala na odgovorima. :) moze li neko upucen odgovoriti ovo.
ObiKenobi wrote:Takodje me zanima ako mi neko od ljudi koji barataju sa ovim stvarima moze reci kakav rejting u Srbiji ima njihov dnevni list "Politika". Da li sam ja dobro razumio ili se oni jos kroz cijelu svoju historiju drze tih njihovih postulata i jedni su od rijetkih na balkanu koji su zadrzali objektivno novinarstvo, a opet nisu otisli na amaterski nivo vec su popularna novina narocito medju ucenijim ljudima. Zna li neko nesto vise o ovome?
crnoplavo

#11 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by crnoplavo »

Postoje li politicki neutralni mediji u svijetu?
etovidis

#12 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by etovidis »

ObiKenobi wrote:Htio bi da cujem iskreno i realno misljenje.

Postoje li u BIH neutralni mediji, prije svega ciljam na novine ali mogu se tu svrstati i drugi mediji (TV, internet i ostalo). Mediji koji ne vuku ni na ciju stranu, koje niko ne "drzi" i koji pisu pravo stanje stvari.

Koju vi stampu citate? Postoji li takvo nesto kod nas? Ko Ako ne postoje, postoji li bar neka vrsta medija koja je koliko toliko blizu toj neutralnosti i pravom novinarstvu..

Takodje me zanima ako mi neko od ljudi koji barataju sa ovim stvarima moze reci kakav rejting u Srbiji ima njihov dnevni list "Politika". Da li sam ja dobro razumio ili se oni jos kroz cijelu svoju historiju drze tih njihovih postulata i jedni su od rijetkih na balkanu koji su zadrzali objektivno novinarstvo, a opet nisu otisli na amaterski nivo vec su popularna novina narocito medju ucenijim ljudima. Zna li neko nesto vise o ovome?
Od štampanih medija, uz opasku da niko nije savršen, Slobodna Bosna je najbliže neutralnom mediju.
MuaDib

#13 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by MuaDib »

Po meni magazin Start je jedan od boljih medija, što se tiće nepristrasnosti i političke neutralnosti.
meskogn

#14 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by meskogn »

MuaDib wrote:Po meni magazin Start je jedan od boljih medija, što se tiće nepristrasnosti i političke neutralnosti.
Nezavisni su obn-Mato Đaković
Pink-zabranjeni forum
Aljazeera
i ponekad bht
cyprus

#15 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by cyprus »

BHT
%tacno*

#16 Re: Postoje li politicki neutralni mediji u BIH?

Post by %tacno* »

meskogn wrote:
MuaDib wrote:Po meni magazin Start je jedan od boljih medija, što se tiće nepristrasnosti i političke neutralnosti.
Nezavisni su obn-Mato Đaković
Pink-zabranjeni forum
Aljazeera
i ponekad bht

Kako nece Mato biti nezavisan kada je sav namazan vazelinom.
Post Reply