Nadam se da mi neko moze odgovoriti na pitanje iz naslova...
Naime, zanimala bi me cijena jedne stranice teksta (ok, tekst se racuna u karticama, ali mene zanima bas stranica), recimo za novinu formata "Oslobodjenja" i "Avaza". Znam da to varira od sadrzaja i autora koji kreira sadrzaj, ali eto neki prosjek ili barem raspon u kojem se krecu cijene?
I jos me zanima koja je cijena preloma te stranice. Opet u prosjeku ili raspon...
Hvala.
Posto stranica teksta i prelom?
Moderator: anex
- Lara-sa
#3 Posto stranica teksta i prelom?
Uff...to sve zavisi, od jako mnogo faktora, ukljucujuci i medij o kome pricamo.
Koliko ja znam, jako rijetko se prijelom naplacuje po stranici, to uglavnom ide dogovorena cifra za cijelo izdanje. A sto se tice teksta, opet
Ali evo okvirno, cijena recimo stranice teksta, ako zelis da to bude mjerna jedinica u medijima poput S. Bosne ili Dana, koliko ja znam se krece od 50 do 150 KM, zavisno od kvaliteta, broja slika, teme i mnogih drugih faktora. Dakle, ovdje govorimo o objavljenoj stranici, kolicina teksta koja stane na jednu stranicu, recimo S. Bosne.
A prelom, za jednu novinu od 64 str. za koju DTP uradi i dizajn, radi se o nekomercijalnom listu, full color, dizajner uzima 700 KM. Ako ti to moze biti neki orjentir.
Pozz
Koliko ja znam, jako rijetko se prijelom naplacuje po stranici, to uglavnom ide dogovorena cifra za cijelo izdanje. A sto se tice teksta, opet
Ali evo okvirno, cijena recimo stranice teksta, ako zelis da to bude mjerna jedinica u medijima poput S. Bosne ili Dana, koliko ja znam se krece od 50 do 150 KM, zavisno od kvaliteta, broja slika, teme i mnogih drugih faktora. Dakle, ovdje govorimo o objavljenoj stranici, kolicina teksta koja stane na jednu stranicu, recimo S. Bosne.
A prelom, za jednu novinu od 64 str. za koju DTP uradi i dizajn, radi se o nekomercijalnom listu, full color, dizajner uzima 700 KM. Ako ti to moze biti neki orjentir.
Pozz
- Abu FEED el-Castro
da sa u elementu ponudio bih ti se za dzaba

-
kub lajkan
@Lara-sa, @Komi
Hvala! Bar da imam kakav-takav orijentir...
Hvala! Bar da imam kakav-takav orijentir...