pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vozdra raja :-)

#26 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Vozdra raja :-) »

Tuzno je bilo gledati onu emisiju i kako se muslimani medjusobno svadjaju! :sad: :sad:
Hej ummete, sta sa tebe rade pojedinci... :cry: :sad:
rogic

#27 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by rogic »

Emisija je bila puna grča,galame,svađe ,ništa pametnog nije rečeno.
Duška Jurišić je, fuj!
sijedi

#28 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by sijedi »

rogic wrote:Emisija je bila puna grča,galame,svađe ,ništa pametnog nije rečeno.
Duška Jurišić je, fuj!
Bojim se da ovakvim, presjecanjem čvora, mačem, nećemo riješiti problem, jer mislim da nije problem u Duški.
bar ne ovaj o kome očekujem da progovorimo
homo_sapiens

#29 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by homo_sapiens »

rogic wrote:Emisija je bila puna grča,galame,svađe ,ništa pametnog nije rečeno.
Duška Jurišić je, fuj!
"fuj" je hrabrost, odlucnost Duske Jurisic, ali i uredjivacke politike FTV da se, napokon, otpocne sa raskrinkavanjem pojave selefija, vehabija i ostalih ...ija, koji zele, kojima je zadatak zapravo, promjena stanja u "muslimanskim" zemljama.

Evo jednog od ucenja koje propagiraju "borci na Alahovom putu":

"Kada se budete bavili zelenaštvom (kamatom), i uhvatite se za kravlje repove i zadovoljite se zemljoradnjom i napustite borbu na Allahovom putu, Allah će na vas spustiti poniženje koje neće podići dok se ne vratite svojoj vjeri.” (hadis bilježi Ahmed).
Komentar "strucnjaka iz ove oblasti" je bio:
Ovaj hadis jasno ukazuje na problem i njegovo rješenje. Čudnovato je zaista da neki muslimani žele pokazati problem kao rješenje. Dakle, u čemu je naš problem? Bavimo se biznisima a zapostavljamo borbu na Allahovom putu! Kada Muslimani zapostave borbu na Allahovom putu, Allah će poslati poniženje na njih.

Ili ovo ucenje koje se propagira u Bosni i Hercegovini, u redovima selefija ili vehabija:

"Nemojte škrtariti sa vašom krvlju u pogledu Islama. Ako ste stvarno ozbiljni i iskreni, položite svoju krv i svoje duše pred Gospodarom svih svjetova, koji ih je poklonio tebi i koji će ih kupiti od tebe:
"Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti..." (Sura Pokajanje, 9:111).
BaileyS

#30 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by BaileyS »

Evo mogu li ja

Mene je strah tog vida "Islama" jer je on po meni opasniji za islamski svijet nego svi neprijatelji na zapadu ili istoku. Da je Islam u vrijeme Muhameda A.S bio nazadan poput onog kojeg rasirise pojedini Arapi u Afganistanu (i mnogim drugim zemljama) Islam se nikad ne bi rasirio tom brzinom kojom se rasirio.

Interesantno da je Vehabi zivio u XVIII vijeku, 1200 godina nakon Muhameda A.S i bas on znao najbolje sta je pravi i izvorni Islam. Interesantna je teorija o kojoj su bas kod Duske Jurisic u jednoj od ranijih emisija govorili profesor sa fakulteta islamskih nauka (nazalost zaboravio sam mu ime) i bivsi premijer Malezije. Oni rekose da je taj pokret nastao u Saudiji kao vid borbe protiv okupacije Osmanlija i da je imao podrsku engleskih obavjestajnih sluzbi koje su pripremale teren za preuzimanje Bliskog Istoka od Osmanlija, sto ce se kasnije i desiti u I svjetskom ratu.

Ne mogu tvrditi da je istina ali mi ima logike ova tvrdnja jer znam da bi u interesu neprijatelja Islama bilo da smo svi vehabije.....tada bi nas mogli kontrolisati kao ovce, jer sta su drugo chobani koji zabranjuju muziku, sport, ne daju zenama da idu u skolu, zive kao u kamenom dobu itd.itd. Kad vec imas neprijatelja onda je pozeljno da je taj nepismen.

Zalosno je kako koriste pare od nafte. Gledam neki dan program, u zadnjih deset godina uduplao se broj skola u Pakistanu gdje djeca uce samo Kur'an napamet i kad zavrse, njihovo jedino zanimanje je vjera. Zalosno je sto sirotinju guraju u jos vecu bijedu, umjesto da im daju hljeb u ruke oni im ispiraju mozak. Kad sve saberem, to ne mogu biti prijatelji Islama, bar ne onog Islama o kojem sam sam ucio i koji mi je u srcu. To sto se neko naziva muslimanom ne znaci da on to i jeste.
amrica

#31 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by amrica »

A tek onaj lik iz saff-a, koji je cijelo vrijeme upadao u rijec i "pojeo" pola emisije, kako se poceo vaditi kad je jedan gledalac postavio pitanje da li zna da je mnogo pripadnika vehabija-selefija u zatvoru zbog raznih kriminalnih djela, kradja, nasilja... A on odgovara: pa toga ima medju omaldinom, to normalno :? Kako je to normalno za nekoga ko je na "pravom putu" i ko jos hoce druge ubijediti da postanu isti kao on?

A jedino mi zao sto nisam dobro upratila, jer nisam strucnjak za vjeru, kad je profesor sa FIN-a pitao tog istog lika da li se u Bosni izucava sufijski (izvinjavam se ako nisam dobro skontala) pa kad mu je ovaj odgovorio da, profesor se tako slatko i ironicno nasmijao... ali nije dao obajsnjenje zasto.... Ima li neko da je malo bolje upoznat sa ovim?
Bosanac sa dna kace

#32 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Bosanac sa dna kace »

zimomor wrote:Sto se tice selefija nije mi jasan ni onaj profesor sa FIN-a koji kaze da je selefizam jedna od doktrina u Islamu koja zagovara prakticiranje Islama na nacin na koji su to radili prvi muslimani. Mislim da on tu grijesi i da je trebao reci da pripadnici selefizma prakticiraju islam na nacin na koji ONI MISLE da su ih prakticirali prvi muslimani.
je li ti poznato sta znaci termin selefizam?
na osnovu cega tvrdis da oni misle da prakticiraju islam kako su ga prakticirali prvi muslimani?
pustopoljina

#33 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

pa kazu-ne raditi ovo ili ono-jer se to nije radilo u doma muhameda a.s. ne bih da nabrajam,jer to su takve stvari i sitnice da ostanes bez teksta. a poznanica mi je selefija i ona mi je izvor tih obavijesti.iz nekog razloga internet i maratonsko dangubljenje na netu joj nije ulazilo u te propise.
kad sam ja bila mala,pa did kad je dobijao glasnik,pa ja nekad nesto procitam-uvijek bilo kako je islam svevremen i primjenjiv na svakodnevni zivot,kako je napredan-kako su stvari otkrivene u kur'anu koje se stoljecima poslije dokazuju...i onda dodju neki koji bi da zadrze stanje kao prije 14-15 stoljeca i koji sve zovu novotarijom i koji osim milion pravila i stroge forme nemaju sta pokazati.
a jos kad si blizu pa vidis koliko sama djela odstupaju od govora-tako ti prijatelj postane poznanik.
u stvari uzasno me nervira popovanje-a licni primjeri su (zadnji primjer) :prespavas ramazan jer nocu surfas po netu(ne,ne uci kur'an na netu),i jedes-a danju spavas... pri tome si nepresusan izvor pravila-kako zapostiti,kako se omrsiti,s cim...katastrofa.
Bosanac sa dna kace

#34 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

pustopoljina wrote:pa kazu-ne raditi ovo ili ono-jer se to nije radilo u doma muhameda a.s. ne bih da nabrajam,jer to su takve stvari i sitnice da ostanes bez teksta. a poznanica mi je selefija i ona mi je izvor tih obavijesti.iz nekog razloga internet i maratonsko dangubljenje na netu joj nije ulazilo u te propise.
kad sam ja bila mala,pa did kad je dobijao glasnik,pa ja nekad nesto procitam-uvijek bilo kako je islam svevremen i primjenjiv na svakodnevni zivot,kako je napredan-kako su stvari otkrivene u kur'anu koje se stoljecima poslije dokazuju...i onda dodju neki koji bi da zadrze stanje kao prije 14-15 stoljeca i koji sve zovu novotarijom i koji osim milion pravila i stroge forme nemaju sta pokazati.
a jos kad si blizu pa vidis koliko sama djela odstupaju od govora-tako ti prijatelj postane poznanik.
u stvari uzasno me nervira popovanje-a licni primjeri su (zadnji primjer) :prespavas ramazan jer nocu surfas po netu(ne,ne uci kur'an na netu),i jedes-a danju spavas... pri tome si nepresusan izvor pravila-kako zapostiti,kako se omrsiti,s cim...katastrofa.
a ovi tradicionalisti sa mevlutima i cetersnicama su nam uzor, mal te ne bolji od ashaba, samo jos kad im pare ne bi bile glavna preokupacija.... :oops:
Taxirat

#35 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Taxirat »

Prvo o emisiji i odnosu snaga u studiju. Ne znam da li je Duška Jurišić to namjerno uradila ili je ipak pozvala još nekoga s radikalnije strane, ali se ovi nisu odazvali. Kako god...U studiju su za Domaće igrali:
1. Profesor sa FIN-a Dževad Hodžić,
2. Novinar BH-dana Esad Hećimović,
3. Sociolog Šaćir Filandra
4. Književnik Fadila Nura Haver
5. Novinar Duška Jurišić

Ekipu Gostiju su činili:
1. Mr. Semir Imamović
2. Meleci
Prvo je svoje izlaganje iznio prof. Hodžić. Potom je pokušao govoriti Mr. Imamović no Hodžić i Jurišić su ga prekidali upadajući momku u riječ. Moj dojam je: Da je u ekipi gostiju bio još jedan igrač poput Imamovića, Domaćin bi izgubio.
Bosanac sa dna kace

#36 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

:shock: ne kontam sta to ima Fadila Nura Haver da prica o jednom dogmatskom pokretu unutar islama? :?
ulpinian

#37 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by ulpinian »

homo_sapiens wrote:A cija je Bocinja Gornja ? Ko vlada Bocinjom: selefijski red ili pravna BiH drzava ?
lahko ćemo za Bocinju... nije ni 0,1% teroritorije BiH. Šta misliš ima li pravne države u 49% teritorije BiH zvanom PC ?
ulpinian

#38 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by ulpinian »

Bosanac sa dna kace wrote:
pustopoljina wrote:pa kazu-ne raditi ovo ili ono-jer se to nije radilo u doma muhameda a.s. ne bih da nabrajam,jer to su takve stvari i sitnice da ostanes bez teksta. a poznanica mi je selefija i ona mi je izvor tih obavijesti.iz nekog razloga internet i maratonsko dangubljenje na netu joj nije ulazilo u te propise.
a ovi tradicionalisti sa mevlutima i cetersnicama su nam uzor, mal te ne bolji od ashaba, samo jos kad im pare ne bi bile glavna preokupacija.... :oops:

jbg. na ovo se svodi 97% rada IZ-a.
pustopoljina

#39 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

ne. niko ne porice da smo zahvaljujuci istoriji i tradiciji ovih prostora mi pokupili dosta od drugih(i oni od nas). ali muhamed a.s. je bio zivi primjer islama-njegove rijeci i djela su bili u skladu. i uz to-nije bio radikalan,iskljuciv. u tome mozes traziti razloge zasto je islam toliko velik koliko jest.
ali ako ti tvrdis kako nisi duzan postovati zakone neke drzave,jer nisu islamski...a u isto vrijeme krsis principe koje i sam islam podrzava (postenje,izvrsenje dogovora,radisnost) -sta si ti?
ako ti smatras da neki inovjernik ne zasluzuje tretman kao bilo koji drugi covjek-to se onda ,po mom rezonu,kosi sa onim da smo jednostavno razliciti stvoreni, kad sklapamo poslove da se drzimo dogovora i na kraju krajeva-kako ti znas da se neko sutra nece okrenuti islamu?
kao dobar roditelj sto rjecju i primjerom odgaja dijete-tako i bilo ko od nas moze nekome pokazati islam.
selefije imaju jako puno uputa,i svako malo skrecu paznju na nesto...a sami ne zive tako. kad im se skrene paznja,onda kazu da znaju,da se kaju,da ce Allah oprostiti jer se namjera racuna. godinama ce Allah njima oprastati,jer su oni imali dobre namjere.
znaci -kod drugih se muslimana ne racuna namjera? grijesiti mogu samo selefije,jer su-na kraju krajeva samo slabi ljudi? a ostali trebaju biti kaznjeni za svoje greske? zasto takvu uvidjavnost ne ispoljavaju prema drugim ljudima? ti ne smijes slusati muziku,jer to izvodi iz vjere-a ti ces iskljuciti i otici klanjati na vrijeme.a on/ona ce pred sabah sve naklanjati jer se nije moglo odvojiti od kompjutera? ili jer se dan prespava,a noc zivi?
afganistan i pakistan i saudi arabiju je dovoljno pogledati pa da vidis prednosti takvog nacina. bolje biti stranac u fasistickoj austriji nego stranac i brat po vjeri u saudi arabiji.
pristalice se sticu podudaranjem onoga sto govoris sa onim sto radis i dosljednoscu. selefije su tu jako tanki.zato,po mom misljenju i nema opasnosti da ikad postanu neki bitniji faktor u prici.
pametnom je i jedna dosta :)
sijedi

#40 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by sijedi »

Taxirat wrote:Prvo o emisiji i odnosu snaga u studiju. Ne znam da li je Duška Jurišić to namjerno uradila ili je ipak pozvala još nekoga s radikalnije strane, ali se ovi nisu odazvali. Kako god...U studiju su za Domaće igrali:
1. Profesor sa FIN-a Dževad Hodžić,
2. Novinar BH-dana Esad Hećimović,
3. Sociolog Šaćir Filandra
4. Književnik Fadila Nura Haver
5. Novinar Duška Jurišić

Ekipu Gostiju su činili:
1. Mr. Semir Imamović
2. Meleci
Prvo je svoje izlaganje iznio prof. Hodžić. Potom je pokušao govoriti Mr. Imamović no Hodžić i Jurišić su ga prekidali upadajući momku u riječ. Moj dojam je: Da je u ekipi gostiju bio još jedan igrač poput Imamovića, Domaćin bi izgubio.
Ja ovo ne bih, ovako, podijelio, naročito pehlivana Filandru ne bih svrstavao ni tamo ni amo , niti obrnuto.
Stalno i iznova pokušavam da kažem da ovo nije tema moga pitanja, iako ne negiram da ima i ovdje, u ovome, što neki od vas pišete, problema.
BaileyS wrote:Evo mogu li ja

Mene je strah tog vida "Islama" jer je on po meni opasniji za islamski svijet nego svi neprijatelji na zapadu ili istoku. Da je Islam u vrijeme Muhameda A.S bio nazadan poput onog kojeg rasirise pojedini Arapi u Afganistanu (i mnogim drugim zemljama) Islam se nikad ne bi rasirio tom brzinom kojom se rasirio.

Interesantno da je Vehabi zivio u XVIII vijeku, 1200 godina nakon Muhameda A.S i bas on znao najbolje sta je pravi i izvorni Islam. Interesantna je teorija o kojoj su bas kod Duske Jurisic u jednoj od ranijih emisija govorili profesor sa fakulteta islamskih nauka (nazalost zaboravio sam mu ime) i bivsi premijer Malezije. Oni rekose da je taj pokret nastao u Saudiji kao vid borbe protiv okupacije Osmanlija i da je imao podrsku engleskih obavjestajnih sluzbi koje su pripremale teren za preuzimanje Bliskog Istoka od Osmanlija, sto ce se kasnije i desiti u I svjetskom ratu.

Ne mogu tvrditi da je istina ali mi ima logike ova tvrdnja jer znam da bi u interesu neprijatelja Islama bilo da smo svi vehabije.....tada bi nas mogli kontrolisati kao ovce, jer sta su drugo chobani koji zabranjuju muziku, sport, ne daju zenama da idu u skolu, zive kao u kamenom dobu itd.itd. Kad vec imas neprijatelja onda je pozeljno da je taj nepismen.

Zalosno je kako koriste pare od nafte. Gledam neki dan program, u zadnjih deset godina uduplao se broj skola u Pakistanu gdje djeca uce samo Kur'an napamet i kad zavrse, njihovo jedino zanimanje je vjera. Zalosno je sto sirotinju guraju u jos vecu bijedu, umjesto da im daju hljeb u ruke oni im ispiraju mozak. Kad sve saberem, to ne mogu biti prijatelji Islama, bar ne onog Islama o kojem sam sam ucio i koji mi je u srcu. To sto se neko naziva muslimanom ne znaci da on to i jeste.
i s ovim se slažem
Bosanac sa dna kace

#41 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

@pustopoljina mnogima smeta trgovina vjerom a to je ono cega ima najvise u IZ...
a ako si ikako mogao upratit neke ''radikalnije'' medije kao sto su Saff, minebr.ba...svi oni trube da kad bi mi u Bosni napravili serijatsku drazvu da bi bili gresni da bi cinili nered...
pustopoljina

#42 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

gle-sad. ni ja nisam za ceteresnice...ali cekaj,kad ti umre neko...neko blizak-pa se onda javi.svaki ti je dan ceteresnica i sjecanje.
sto se tice placanja-hajde da se ukine. tvrdim da ce ljudi-opet davati pare. mozda jos i bolje-na crno-ciste pare.ionako se to da -na crno.
ne mozes ti tradiciju nikad u potpunosti izbaciti iz vjere.probali su i drugi.
objasni somalijkama da se ne trebaju obrezivati (to i nije obrezivanje(kozice),to je odstranjivanje jednog organa),objasni srbima da im slava nije dio krscanske nego paganske tradicije,objasni krscanima da im jelka nije krscanska,ni uskrsnja jaja-da su to sve ostaci paganizma...
to su tradicije,i mozes se ti protiv njih boriti-ali ne mozes vjeru svesti na to.
ako ti je do placanja-mozda bismo trebali u novu apostolsku crkvu-i oni se reklamiraju sa tim da se kod njih ne placa,kao u katolickoj crkvi,a kazu-ni sa marijom nije onako kao kod katolika...i nema znakova i nema kipova i nema slika...zvuci poznato?
da li je selefijama stalo do cistoce islama ili do promocije njihovog stava?
pustopoljina

#43 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

bosanac sa dna kace-ti si selefija?
ok. cinili biste nered.
ja ne znam koliko ti imas godina i koliko poznajes svijet...ali ne moze na zemlji postojati idealna drzava.
od platona do hitlera-ne moze.
ne moze postojati drzava na zemlji a da nema zatvor,sud,policiju. i naravno-kriminalce.
ako ti mislis da kada bi VI uspostavili serijatsku drzavu-da bi sve bilo super-razmisli: otkud serijat? zasto serijat?
ako bi ti stvorio drzavu po iskljucivo islamskim zakonima-to ne znaci da bi uskoro ukinuo zatvore jer kriminala ne bi bilo. to bi samo znacilo da bi se kazne promijenile.taj serijat postoji zbog kriminalaca,a ne kriminalci zbog serijata.
isto tako-ako mislis da ljudi koji bi bili na strani zakona-da bi bili imuni na vlast i korupciju-varas se. ni toga nema.
mozda ne bi bilo lose ni stvoriti tu islamsku drzavu-samo da bismo se nakon 5 godina sreli i razmijenili utiske.
osim sto bismo zakljucili da u zemlji vise nema drugih vjera,da su pobjegli,sigurna sam da bismo zakljucili da jos uvijek imamo lopove,ubice,siledzije...NASE.
ni bog,ni psihologija ne dijeli ljude u ovoliko grupa na koliko ih mi-ljudi dijelimo.i to je nasa greska.
callmethebreeeze

#44 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by callmethebreeeze »

ima li snimak te emisije. rado bih je pogledao.

ja sam za stopostotno prihvatanje drugacijih svjetonazora sve dok se radi o obostranoj toleranciji. selefije me podsjecaju na jehovine svjedoke, razlika je u odjeci i pristupu ljudima, ali je mentalni sklop slican. ne sumnjam da medju selefijama ima jako finih ljudi, ali moji susreti s njima su bili poprilicno mucni. rado cine dawu na peglativan nacin i nemaju ni truna razumijevanja prema drugacijim od sebe.
Bosanac sa dna kace

#45 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

pustopoljina wrote:bosanac sa dna kace-ti si selefija?
ok. cinili biste nered.
ja ne znam koliko ti imas godina i koliko poznajes svijet...ali ne moze na zemlji postojati idealna drzava.
od platona do hitlera-ne moze.
ne moze postojati drzava na zemlji a da nema zatvor,sud,policiju. i naravno-kriminalce.
ako ti mislis da kada bi VI uspostavili serijatsku drzavu-da bi sve bilo super-razmisli: otkud serijat? zasto serijat?
ako bi ti stvorio drzavu po iskljucivo islamskim zakonima-to ne znaci da bi uskoro ukinuo zatvore jer kriminala ne bi bilo. to bi samo znacilo da bi se kazne promijenile.taj serijat postoji zbog kriminalaca,a ne kriminalci zbog serijata.
isto tako-ako mislis da ljudi koji bi bili na strani zakona-da bi bili imuni na vlast i korupciju-varas se. ni toga nema.
mozda ne bi bilo lose ni stvoriti tu islamsku drzavu-samo da bismo se nakon 5 godina sreli i razmijenili utiske.
osim sto bismo zakljucili da u zemlji vise nema drugih vjera,da su pobjegli,sigurna sam da bismo zakljucili da jos uvijek imamo lopove,ubice,siledzije...NASE.
ni bog,ni psihologija ne dijeli ljude u ovoliko grupa na koliko ih mi-ljudi dijelimo.i to je nasa greska.
to nije tvoja briga ko sam ja i sta sam, ok? :x
ja se samo pitam dje su sva ta ljudska prava, slobode, tolerancija is sl. kad se radi o nama MUSLIMANIMA, juce su to bili mladi muslimani, pa zelena transverzala, pa dzemahirija, pa mudzahedini, pa vehabije, danas su selefije, sta je sledece???????
pustopoljina

#46 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

vidim ja- na jedno uslo,na drugo izaslo...
slEdeci! :D
callmethebreeeze

#47 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by callmethebreeeze »

mene zanima da li ima neko na ovom forumu ko sebe smatra selefijom? ako takva osoba postoji ja bih je zamolio da nam se javi i napise svoju viziju bosne u skoroj buducnosti. npr, koji bi zakon vladao? koja bi pravila vazila za zene, pripadnike druge vjere, nevjernike, itd?
Bosanac sa dna kace

#48 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Bosanac sa dna kace wrote:@pustopoljina mnogima smeta trgovina vjerom a to je ono cega ima najvise u IZ...
a ako si ikako mogao upratit neke ''radikalnije'' medije kao sto su Saff, minebr.ba...svi oni trube da kad bi mi u Bosni napravili serijatsku drazvu da bi bili gresni da bi cinili nered...
samo da napomenem da ovo podvuceno mi se odnosi na sve muslimane u BiH, a ne samo na jednu odredjenu grupaciju muslimana...
Bosanac sa dna kace

#49 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

pustopoljina wrote:vidim ja- na jedno uslo,na drugo izaslo...
slEdeci! :D
nisi ni ti nista bolji :oops:
pure_love

#50 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pure_love »

Bosanac sa dna kace wrote::shock: ne kontam sta to ima Fadila Nura Haver da prica o jednom dogmatskom pokretu unutar islama? :?

isto neka tetka uz kahvu,pala k'o s marsa

a najbolje je pricao Hodzic,i drago mi je da su se on i Semir Imamovic u vecini slucajeva slozili,,posebno je bio jak kada je rekao da se o selefizmu/vehabizmu brinu oni koji uopste veze s islamom nemaju

da je srece dijalog bi se vodio cesce tada bi imali jace jedinstvo,jer se iz emisije vidjelo da i jedna i druga strana to zele :bih: :thumbup:
Post Reply