pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

#226 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by tempora »

amrica wrote:
tempora wrote:
amrica wrote:@latinica
ja pitala jedno jednostavno pitanje: da li nosis nikab ili ne?
Odgovor moze biti da ili ne!

Zasto izbjegavas odgovoriti?

A nas stvarno dijele svjetovi, ti zivis u nekom visemilionskom gradu, neces da kazes kojem :D , kakvih nema u BiH, a nama, koji zivimo ovdje, pametujes kako cemo zivjeti :?
Nisi ni ti iz grada u kojem zivis ako se ne varam, pa sta

:shock: :shock: :shock: :shock:

Jok, eto sam iz Timbuktua.... :D

A ti si garant sa carsije, isti ulaz sa latinicom....
Nisam sa Carsije nego sa Alifakovca i nisam ni isti ulaz s latinicom. Ako smatras da je humor nesto sto se dijeli, varas se. Ako sam pogrijesila u mjestu boravka i rodjenja, izvinjavam se. No ucinilo mi se da si jednom pisala kako zivis u Sa, a nisi iz Sa. Ako nisi shvatila poentu, nema potrebe da je ponavljam, sobzirom da sam pogrijesila.
amrica

#227 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by amrica »

pogrijesila jesi,
rodjena sam ovdje, zavrsila sve skole, preizvjela rat ovdje.... i jos sam tu.

Ali svi grijesimo, no frks, mora da si me zamijenila sa nekim. :)
zonbirile

#228 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zonbirile »

diskusija na temu potvrđuje da ćemo imati grdnih problema,radi mnogo frakcija u ispovjedanju islama,pogotovu što među njima ima rigidnih tumačenja sa arogantnim,nasilnim sljedbenicima.Vjera kao duhovna komponenta u sferi irealnog,emocionalnog,pogotovo ovdje dovešće do razdora u bošnjačkom narodu.Priče o demokratskom,ličnom izboru su nonsens,svjetska praksa i istotija potvrđuje neodrživost te nebuloze.Na redu je IZ da se poduzme sve da do sukobs ne dođe.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#229 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

zonbirile wrote:diskusija na temu potvrđuje da ćemo imati grdnih problema,radi mnogo frakcija u ispovjedanju islama,pogotovu što među njima ima rigidnih tumačenja sa arogantnim,nasilnim sljedbenicima.Vjera kao duhovna komponenta u sferi irealnog,emocionalnog,pogotovo ovdje dovešće do razdora u bošnjačkom narodu.Priče o demokratskom,ličnom izboru su nonsens,svjetska praksa i istotija potvrđuje neodrživost te nebuloze.Na redu je IZ da se poduzme sve da do sukobs ne dođe.
Svaki covjek svoju vjeru ima pravo ispovijedati onako kako zeli, bio zaratrustrijanac, Jehovin svjedok ili selefija.

Sve dok ovi ljudi postuju zakon, nemaju se cega plasiti. Ako ne postuju zakon, sukobice se sa Policijom.

Za one koji prizeljkuju drugu vrstu sukoba - daBogda ih imali u vlastitoj kuci.
zonbirile

#230 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zonbirile »

Latinica wrote:
zonbirile wrote:diskusija na temu potvrđuje da ćemo imati grdnih problema,radi mnogo frakcija u ispovjedanju islama,pogotovu što među njima ima rigidnih tumačenja sa arogantnim,nasilnim sljedbenicima.Vjera kao duhovna komponenta u sferi irealnog,emocionalnog,pogotovo ovdje dovešće do razdora u bošnjačkom narodu.Priče o demokratskom,ličnom izboru su nonsens,svjetska praksa i istotija potvrđuje neodrživost te nebuloze.Na redu je IZ da se poduzme sve da do sukobs ne dođe.
Svaki covjek svoju vjeru ima pravo ispovijedati onako kako zeli, bio zaratrustrijanac, Jehovin svjedok ili selefija.

Sve dok ovi ljudi postuju zakon, nemaju se cega plasiti. Ako ne postuju zakon, sukobice se sa Policijom.

Za one koji prizeljkuju drugu vrstu sukoba - daBogda ih imali u vlastitoj kuci.

pusti te seljačke imputacije meni o želji za sukobom.Navedi i jednu muslimansku zemlju sa ovolikim mnoštvom frakcija i da skladno egzistiraju.O slini od policije nemoj pričati imali su prilike reagovati,kada su maltretireli parove,prvo u Zenici,sada i Sarajevu,festivalu,a biće toga još.Prije da nekome odgovara ovo stanje.Ne budi slijepa kraj očiju,te priče o slobodi izbora ,ne poštuju prvi oni,koji su na osnovu toga instalisani ovdje.Država je ta koja treba štititi zakon o braku,obaveznom školovanju,uhapsiti pradatog majmuna iz Maoče,jer je prijetio pištoljem tv ekipi.
madner

#231 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Turska, Iran da ti navedem dvije. Jebo ti zemlju koja nema sekte. :D

Nije problem u sektama, nego sto policija ne radi svoj posao.
Latina

#232 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

zonbirile wrote: pusti te seljačke imputacije meni o želji za sukobom.Navedi i jednu muslimansku zemlju sa ovolikim mnoštvom frakcija i da skladno egzistiraju.O slini od policije nemoj pričati imali su prilike reagovati,kada su maltretireli parove,prvo u Zenici,sada i Sarajevu,festivalu,a biće toga još.Prije da nekome odgovara ovo stanje.
Ne zanima me na koji nacin dozivljavas moj komentar, primijetila sam samo da u vise navrata predvidjas sukob.

Kazes kako si primijetio "silinu" Policije, valjda bi zelio da narod uzme zakon u svoje ruke ? :zzzz:

U mom rjecniku to se zove huskanje.

I cisto sumnjam da nekom odgovara ovo stanje, mislim samo da ima mnogo onih koji bi se jako radovali da se tzv Bosnjaci izmedju sebe sukobe.
Ne budi slijepa kraj očiju,te priče o slobodi izbora ,ne poštuju prvi oni,koji su na osnovu toga instalisani ovdje.Država je ta koja treba štititi zakon o braku,obaveznom školovanju,uhapsiti bradatog majmuna iz Maoče,jer je prijetio pištoljem tv ekipi.
S ovim dijelom se slazem.
Last edited by Latina on 22/12/2008 09:11, edited 1 time in total.
pustopoljina

#233 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

da...ne treba nama u principu nista novo...nama samo treba da se postuju postojeci zakoni. unutar zakona ima mjesta i za selefije i za hare krisne...ono sto mi nemamo je siguran mehanizam drzanja bilo koje grupe u okvirima postojecih zakona.
i ono sto vecina ne zeli je da postoji dio teritorije drzave bosne i hercegovine,koji nije pod njenom kontrolom. moze sad neko pricati o rs,ako se same selefije ravnaju po cetnicima-neka to glasno kazu. rs nije stvorena tek tako-stvorena je ubijanjem nevinih ,protjerivanjem...tokom 3,5 godine. i to se vidi u nasoj zemlji.
ako su cetnici selafijski izgovor za izolaciju dijela bosanske zemlje-onda...komentar je izlisan.sami su se svrstali.
a sto se tice njihovog oblacenja -to je marginalna stvar i ne kosi se ni sa kakvim drzavnim zakonom.
Last edited by pustopoljina on 22/12/2008 09:20, edited 1 time in total.
zimomor

#234 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zimomor »

BaileyS wrote:
Interesantno da je Vehabi zivio u XVIII vijeku, 1200 godina nakon Muhameda A.S i bas on znao najbolje sta je pravi i izvorni Islam.
Upravo zato sam i napisao da sam se zacudio da profesor sa FIN-a nije naglasio kako je selefizam ogranak Islama koji prakticira Islam na nacin na koji ONI MISLE da su ga prvi muslimani participirali.
Zamisli doci 1200 godina nakon Muhameda a.s. i drzati predavanje o tome kako se zivjelo prije toliko godina. To je temelj selefizma, zato se nadam da ce biti dugotrajan koliko i sam njegov temelj.
Latina

#235 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

pustopoljina wrote:da...ne treba nama u principu nista novo...nama samo treba da se postuju postojeci zakoni. unutar zakona ima mjesta i za selefije i za hare krisne...ono sto mi nemamo je siguran mehanizam drzanja bilo koje grupe u okvirima postojecih zakona.
i ono sto vecina ne zeli je da postoji dio teritorije drzave bosne i hercegovine,koji nije pod njenom kontrolom. moze sad neko pricati o rs,ako se same selafije ravnaju po cetnicima-neka to glasno kazu. rs nije stvorena tek tako-stvorena je ubijanjem nevinih ,protjerivanjem...tokom 3,5 godine. i to se vidi u nasoj zemlji.
ako su cetnici selafijski izgovor za izolaciju dijela bosanske zemlje-onda...komentar je izlisan.sami su se svrstali.
a sto se tice njihovog oblacenja -to je marginalna stvar i ne kosi se ni sa kakvim drzavnim zakonom.
Naravno. Ono sto jeste uzas, je da vlada TK ne zna za postojanje skole u Maoci !?! :?

Znaci ne mosh vjerovat'.
zonbirile

#236 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zonbirile »

Latinica wrote:
zonbirile wrote: pusti te seljačke imputacije meni o želji za sukobom.Navedi i jednu muslimansku zemlju sa ovolikim mnoštvom frakcija i da skladno egzistiraju.O slini od policije nemoj pričati imali su prilike reagovati,kada su maltretireli parove,prvo u Zenici,sada i Sarajevu,festivalu,a biće toga još.Prije da nekome odgovara ovo stanje.
Ne zanima me na koji nacin dozivljavas moj komentar, primijetila sam samo da u vise navrata predvidjas sukob.

Kazes kako si primijetio "silinu" Policije, valjda bi zelio da narod uzme zakon u svoje ruke ? :zzzz:

U mom rjecniku to se zove huskanje.

I cisto sumnjam da nekom odgovara ovo stanje, mislim samo da ima mnogo onih koji bi se jako radovali da se tzv Bosnjaci izmedju sebe sukobe.
Ne budi slijepa kraj očiju,te priče o slobodi izbora ,ne poštuju prvi oni,koji su na osnovu toga instalisani ovdje.Država je ta koja treba štititi zakon o braku,obaveznom školovanju,uhapsiti bradatog majmuna iz Maoče,jer je prijetio pištoljem tv ekipi.
S ovim dijelom se slazem.

polako pokazati će ti se samo.Ne može mimo svjetskog istorijskog iskustva i današnje prakse u svim islamskim zemljama sa više frakcija.To nije sloboda izbora,to je manipulacija.
madner

#237 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Zonbrile care, znas li ti kolko Iran ili Turska imaju islamskih sekti?
Latina

#238 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

zonbirile wrote: polako pokazati će ti se samo.Ne može mimo svjetskog istorijskog iskustva i današnje prakse u svim islamskim zemljama sa više frakcija.To nije sloboda izbora,to je manipulacija.
Ono sto jako dobro vidim narocito na ovakvim temama, je da BiH i Bosanci uopste imaju jako mnogo neprijatelja. Ono sto mi je takodje poznato je da nijedan ( fizicki ) sukob nikada i nigdje nista nije rijesio, tako da takvo nesto nadam se ne dolazi u obzir.

Bosnu ocekuju velika premisljanja, veliki rad i velika usaglasavanja stavova. Svakom Bosancu i Bosanki zelim prije svega mnogo stalozenosti i strpljenja.
pustopoljina

#239 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by pustopoljina »

laatinice-ti vec pocela s novogodisnjim cestitkama :lol: i ja se pridruzujem :lol:
madner

#240 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Nasilje je rjesilo ogroman broj pitanja. Historija to bar jasno kaze.

Nema problema koje nasilje nije moglo rijesiti.
Latina

#241 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

pustopoljina wrote:laatinice-ti vec pocela s novogodisnjim cestitkama :lol: i ja se pridruzujem :lol:
:lol: :lol: :lol:

E da barem profercera moja novogodisnja zelja. :D
nevencikotic

#242 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by nevencikotic »

Ovo postaje zbilja vec obicno mahalanje,toliko je cinjenica predoceno i umjesto da pustite ljude na miru (selefije,muslimane) i dalje se svi vracaju na pitanje koje im je po hiljaditi put objasnjeno.Dolaze neke nove generacije koje ce same birati svoj put,mi stare prdonje mozemo polako u penziju sa svojim komunistickim formulama uspjeha koje danas vise nitko na svijetu ne koristi.
Latina

#243 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

madner wrote:Nasilje je rjesilo ogroman broj pitanja. Historija to bar jasno kaze.

Ne lupetaj.
madner

#244 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:Nasilje je rjesilo ogroman broj pitanja. Historija to bar jasno kaze.

Ne lupetaj.
Sta ima slogan.
Nasilje nije rijesilo probleme je cista laz i moderna manipulacija historije.

Jesu li Hrvati rijesili svoj problem sa RSK nasiljem? Jesu.
Jesu li Slovenci rijesili svoj problem sa Jugoslavijom nasiljem. Naravno.
Jesu li Kosovarci rijesili problem nasiljem. Pa da.

Samo smo mi ostali izmedju.

Da ne zalazimo dublje u tu laz moderne evrope.
Latina

#245 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

madner wrote:
Sta ima slogan.
Nasilje nije rijesilo probleme je cista laz i moderna manipulacija historije.

Jesu li Hrvati rijesili svoj problem sa RSK nasiljem? Jesu.
Jesu li Slovenci rijesili svoj problem sa Jugoslavijom nasiljem. Naravno.
Jesu li Kosovarci rijesili problem nasiljem. Pa da.

Samo smo mi ostali izmedju.

Da ne zalazimo dublje u tu laz moderne evrope.
Nema nista, ne mogu vjerovati sta citam na ovoj temi.

Nijedna od navedenih drzava nije probleme rijesila ni iskljucivo ni prevashodno nasiljem. Da bi se takvi problemi rjesavali uz primjenu nasilja moras imati konsenzus stranaka na vlasti prije svega, uz obucenu vojsku i podrsku medjunarodne zajednice. Tu opciju koliko vidim mozes slobodno zaboraviti.
madner

#246 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Iskljucivo ne, prevashodno svakako.
Da je Hrvatska slusala medjunarodnu zajednicu, RSK bi bila autonomna oblast.
Latina

#247 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

madner wrote:Iskljucivo ne, prevashodno svakako.
Aha. Koji procenat hrvatskog zivlja cine Hrvati ? Koji procenat albanskog zivlja cine Albanci ? Sta je sa Slovencima ?

Koji procenat zivlja u BiH cine Bosanci ?

End of story. And ... sweet dreams.
madner

#248 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:Iskljucivo ne, prevashodno svakako.
Aha. Koji procenat hrvatskog zivlja cine Hrvati ? Koji procenat albanskog zivlja cine Albanci ? Sta je sa Slovencima ?

Koji procenat zivlja u BiH cine Bosanci ?

End of story. And ... sweet dreams.
Slovenci su bili ispod 10% zivlja Jugoslavije, Albanci oko 15% Srbije.
Latina

#249 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by Latina »

madner wrote:
Slovenci su bili ispod 10% zivlja Jugoslavije, Albanci oko 15% Srbije.
Ti bi krenuo u reformu svijesti bosanskog naroda ? Zelim ti svu srecu ovog svijeta.
zaratustra

#250 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?

Post by zaratustra »

Her Flick wrote:duska jurisic je najveca prijetnja bosnjackom narodu
i svi njeni postupci su usmejreni prema diskreditaciji bosanjckog naroda
samo nas blati
Joj, pravi si gestapovac. :mrgreen:

It is I Le'clerk. :run:
Post Reply