Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

dragonz

#1 Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dragonz »

Za ovu moju priču postoje svjedoci.

Ovako se namještaju konkursi svojim trenutnim radnicima u Opštini Stari Grad Sarajevo.
Konkurs je raspisan 26.02.2014. godine na web stranici Agencije za državnu službu FBiH i dnevnim novinama i nakon skoro tri mjeseca oranizovano je polaganje prvo javnog konkursa i danas 12.05.2014.godine i stručnog ispita u prostorijama Opštine Stari Grad Sarajevo – Velika Sala(Zelenih beretki br. 4) a intervju treba da se održi u srijedu 14.05.2014 u prostorijama ADFiH- zgrada Hidrogradnje IV sprat.
Testiranje je trebalo da počne u 12:00 sati(ali je kasnilo 20 minuta) i nakon što sam došao pred opštinu SG iz opštine izlaze tri osobe za koje če se kasnije pokazati da trenutno rade u opštini SG i one izlaze sa svojih trenutnih radnih mjesta tu ispred ispred Velike sale da sačekaju početak polaganja, a dok smo čekali dosta njihovih radnih kolega im je prilazio da se pozdravi kao i Pomočnik načelnika za investicije, komunalne i inspekcijske poslove (sada mu ne znam ime ali to se lahko dozna) koji je isto tako imenovan na namještenom konkursu održanom 17.02.2014. godine(dokaz za ovo su svjedoci kada ga je njegova kolegica Senida Šabić Fočo na tome konkusu oslovila sa šefe da je na redu za intervju).
Da se vratim na ove tri osobe to su :
Za poziciju 01.Stručni saradnik za upravni postupak u oblasti poslovnih prostora Šipilović Alma;
02.Stručni saradnik za obrazovanje Osmanagić Enida;
03.Stručni saradnik za kulturu i sport Kapo Aiša .

I kao prilog dostavljam sliku tih osoba koje su svo vrijeme provele zajedno ne razdvajajući se jedna od druge ali su u prilikom polaganja stručnog ispita morale biti razdvojene ali su sve odabrale po jednu poziciju da nebi smetale drugoj svojog koleginici prilikom polaganja tj. po gore navedenim pozicijama.
I nakon što je Alma Šipilović završila rad i krenuvši da ga preda i ne sišavši do nje predsjednica komisije(zaposlenik Opštine Stari Grad) je odmah podigla ruku da njoj u ruke preda rad.

Image
Last edited by dragonz on 12/05/2014 23:56, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by Truba »

ja mislim da bi najpoštenije bilo ubacivanje imena u bubanj

jer definitivno ljudi koji se kandidiraju na ovakve funkcije i ljudi koje guraju su definitivno :D u pet dega što bi se reklo
RahatHurmašica

#3 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by RahatHurmašica »

mafijaška posla u mafijaškoj državi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by Truba »

ne znam ni što se ljudi nerviraju i prijavljuju na te konkurse

ja sam to prošao 2006. i dosta mi za čitav život
RahatHurmašica

#5 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by RahatHurmašica »

pokušaj ovu priču poslati medijima. Barem im pomrsi račune.
agent_zero

#6 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by agent_zero »

RahatHurmašica wrote:pokušaj ovu priču poslati medijima. Barem im pomrsi račune.
:thumbup:
karanana

#7 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by karanana »

U avaz
artime

#8 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by artime »

Molim administratora da obrise ovu temu. Pokretača teme poznajem. Širi vlastito nezadovoljstvo, nauštrb dugogodišnjih radnica Opstine. Kako bi bilo da izlozimo tvoje ime ovdje. Sram te bilo. Klasični bosanski bezobrazluk. Fuj.
dječak sa šibicama

#9 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

karanana wrote:U avaz
Dobra ideja :lol:

U Avazu bi od njih napravili heroine :D
RahatHurmašica

#11 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by RahatHurmašica »

artime wrote:Molim administratora da obrise ovu temu. Pokretača teme poznajem. Širi vlastito nezadovoljstvo, nauštrb dugogodišnjih radnica Opstine. Kako bi bilo da izlozimo tvoje ime ovdje. Sram te bilo. Klasični bosanski bezobrazluk. Fuj.
šta dugogodišnje radnice općine rade na javnom konkursu?

Da li to znači da su korupcijom dovedene na radno mjesto pa bi sada da ih provuku kroz papire?

Sram tebe bilo, bando korumpirana
Last edited by RahatHurmašica on 12/05/2014 19:51, edited 1 time in total.
newlevel

#12 Re: AW: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by newlevel »

artime wrote:Molim administratora da obrise ovu temu. Pokretača teme poznajem. Širi vlastito nezadovoljstvo, nauštrb dugogodišnjih radnica Opstine. Kako bi bilo da izlozimo tvoje ime ovdje. Sram te bilo. Klasični bosanski bezobrazluk. Fuj.
Da ti neko od gore nabrojanih nije blizak ?!
Fujjj, gadi mi se.

Sent from my Nokia 3310
artime

#13 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by artime »

RahatHurmašica wrote:
šta dugogodišnje radnice općine rade na javnom konkursu?

Da li to znači da su korupcijom dovedene na radno mjesto pa bi sada da ih provuku kroz papire?

Sram tebe bilo, bando korumpirana
Molim? Pa vi veze nemate sta pričate. Molim da se prvo obrazujete prije nego postavite ovo pitanje. Ima neki sisitem funkcioniranja u javnim upravama čak i u ovoj banani državi. A vi ste očit primjer deklinacije generacije zagađena vjetrenjačama oliti neprijateljima protiv kojih se borite.
Ne želim se ovdje raspravljati ali stvarno se odvratni ljudi.
Molim administratora da ponovo izbriše temu ovo prevazilazi forumske granice.
dragonz

#14 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dragonz »

To je i navedeno u tekstu da rade (sa SSS i namjestile sebi konkurs sa VSS) ali dvoje u komisiji su njihove radne kolege i dobele su pitanja tako da su odmah u prednosti nad svim ostalim.
Pa šta ako mene prozoveš po imenu ja ću opet biti na birou i poštena obraza dolazim na svaki konkurs jer se nijedan neče raspisati radi mene, a sve osobe koje su upetljanje u namještanje konkursa trebaju znati daje to grijeh i to prema svakome ko se pojavi na istom konkursu tako da je to pedesetak grijehova danas za sve njih(iz komisije i radi koga je namješten konkurs).
I nikako mi nije jasno je li se ovi što namještaju konkurse i izmišljaju radna mjesta ikada zapitali da li je njihova plata HALAL ili HARAM zarađena.
Ridjobrki

#15 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by Ridjobrki »

dragonz wrote: I nikako mi nije jasno je li se ovi što namještaju konkurse i izmišljaju radna mjesta ikada zapitali da li je njihova plata HALAL ili HARAM zarađena.
Navodno pojačaju vitre.
dobojlija81

#16 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dobojlija81 »

o čemu se zapravo radi ovdje..polaganje konkursa :? ,stručnog ispita..na koji su način oštetili tebe

nije loša ova u sredini :)
dragonz

#17 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dragonz »

dobojlija81 wrote:o čemu se zapravo radi ovdje..polaganje konkursa :? ,stručnog ispita..na koji su način oštetili tebe

nije loša ova u sredini :)

Ove tri pobrojane rade već godinama u Opštini Stari Grad Sarajevo sa SSS i ovaj konkurs( radna mjesta su sa VSS tj. sada će imati veću platu + minuli radni staž) je raspisan za njih tri tj. ove tri pozicije a danas ima testiranje za još tri pozicije, predsjednica i još jedan član konkursne komisije su iz Opštine radne kolege ove tri pobrojane.

http://www.starigrad.ba/bs2/vijest.php?id=543
RahatHurmašica

#18 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by RahatHurmašica »

ma suvišno je bilo šta obrazlagati. šalji priču medijima.
agent_zero

#19 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by agent_zero »

I konačno je vrijeme da se stane ukraj kriminalu, korupciji i nepotizmu u opštinama. Svi nešto federacija, kantoni, a niko opštine da spomene. Tamo se na kamare zapošljava nepotrebni podobni kadar, opštinari su debelo zagrizli u korupciju i kriminal, zapošljavaju po službama familije i rodbinu, a vamo opšta galama samo na federaciju.

Kuća se čisti od vrha do dna.
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by O'zone »

dragonz wrote: I nikako mi nije jasno je li se ovi što namještaju konkurse i izmišljaju radna mjesta ikada zapitali da li je njihova plata HALAL ili HARAM zarađena.
Izvini ali sad zvučiš ko moja mater :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prijatelju boli njih jel to Halal il Haram.

Pozivanje na moralnost u jedinicam javne uprave je kao pozivanje na djevičanstvo u javnim kućama.

Možeš ti ovo objaviti u medijima, paltiti bilboarde i citiy lightove, žalit se kome hoćeš...one će dobiti ta radna mjesta.

Ako hoćeš sebi posao u javnoj upravi bez ove ofiraže il' se učlani u pratiju ili nađi štelu mimo toga.
VjecitiStudent

#21 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

agent_zero wrote:I konačno je vrijeme da se stane ukraj kriminalu, korupciji i nepotizmu u opštinama. Svi nešto federacija, kantoni, a niko opštine da spomene. Tamo se na kamare zapošljava nepotrebni podobni kadar, opštinari su debelo zagrizli u korupciju i kriminal, zapošljavaju po službama familije i rodbinu, a vamo opšta galama samo na federaciju.

Protestuj, preko tastature se samo popraviti neće.
dulekrele

#22 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by dulekrele »

mogli su se makar praviti da ih ne znaju. koji amateri. to se tako ne radi vec se poslaju kuci a ostali se prave ludi :D
DaffyDuck

#23 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by DaffyDuck »

Kako je samo Hadzibajric sredio radnike u SG, da niko ne smije pisnut ni uradit sta da nije po njegovom. Sve stare radnike je rastjerao i doveo podobne. Sta je samo svojih gorila stavio na platne liste opstine a sa istom nemaju nikakve veze.
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by O'zone »

dulekrele wrote:mogli su se makar praviti da ih ne znaju. koji amateri. to se tako ne radi vec se poslaju kuci a ostali se prave ludi :D
Nema to veze sa amaterizmom nego sa stavom "Ne može nam niko ništa!!!"

Što je opet potpuno ispravan stav jer se nemaš kome žaliti niti od bilo koga tražiti pravdu.
agent_zero

#25 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo

Post by agent_zero »

VjecitiStudent wrote:
agent_zero wrote:I konačno je vrijeme da se stane ukraj kriminalu, korupciji i nepotizmu u opštinama. Svi nešto federacija, kantoni, a niko opštine da spomene. Tamo se na kamare zapošljava nepotrebni podobni kadar, opštinari su debelo zagrizli u korupciju i kriminal, zapošljavaju po službama familije i rodbinu, a vamo opšta galama samo na federaciju.

Protestuj, preko tastature se samo popraviti neće.
Kaže mi dežurni protestant preko tastature.
Post Reply