postdiplomski u svedskoj

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
abaskusm009

#176 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:
abaskusm009 wrote:
manki wrote:Evo provjerih sad, ukupno aplikanata iz BiH je 22 ove godine... :cry:

Hrvatska 4, Srbija 50 i kusur itd...
jel ovo za Basileus? i gdje se moze vidjeti> :)

a pitanje za Gray-a, ako smijem znati koliki je tebi prosjek ocjena bio... ??? :) S obzirom da sam i ja aplicirao za Basileus pa da vidim kakva je konkurencija :D
Nije nije, za magistarske u Swe generalno... imaš statistike na vhs. se ;)
Aha :) Hvala ti.
Gray

#177 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

manki wrote:
Gray wrote:Sretno ti za SI stipendiju, ali za Basileus sam se i ja prijavio pa bih ipak više volio da ja dobijem :D ;)
Hvala :)

Kako ti? :lol: Zar možeš i na drugoj godini mastera?

Kažu da može, pa ćemo vidjeti ;)
Gray

#178 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

abaskusm009 wrote:
manki wrote:Evo provjerih sad, ukupno aplikanata iz BiH je 22 ove godine... :cry:

Hrvatska 4, Srbija 50 i kusur itd...
jel ovo za Basileus? i gdje se moze vidjeti> :)

a pitanje za Gray-a, ako smijem znati koliki je tebi prosjek ocjena bio... ??? :) S obzirom da sam i ja aplicirao za Basileus pa da vidim kakva je konkurencija :D

U BiH mi je prosjek bio oko 8.5. Ali s obzirom da sam već primljen na Univerzitet nisam mislio da je toliko bitan taj prosjek, nego prosjek odavde, a tu je sve AB ;)
manki

#179 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Gray wrote:
manki wrote:
Gray wrote:Sretno ti za SI stipendiju, ali za Basileus sam se i ja prijavio pa bih ipak više volio da ja dobijem :D ;)
Hvala :)

Kako ti? :lol: Zar možeš i na drugoj godini mastera?

Kažu da može, pa ćemo vidjeti ;)
Nisam znao to.. Možda da se vodim tvojom logikom slijedeće godine ako upišem Lund bez stipendije.. :)

Sretno u svakom slučaju! :thumbup:
manki

#180 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Još 2 sata do objavljivanja rezultata :cry:
manki

Post by manki »

PRIMLJEN U LUND!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))
mgogic

#182 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup:
abaskusm009

#183 Re:

Post by abaskusm009 »

manki wrote:PRIMLJEN U LUND!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))
Cestitam :D Evo i ja sam :D
Jesili odmah klikno na reply to offer??? :D
mgogic

#184 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Naravno od srca obojici cestitam!!!
abaskusm009

#185 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

mgogic wrote:Naravno od srca obojici cestitam!!!
Hvala ti... :D
Sad samo jos rezultate stipendije cekam, trebalo bi biti polovinom aprila... :D
manki

#186 Re: Re:

Post by manki »

abaskusm009 wrote:
Cestitam kolega! :)

Nisam kliknuo na reply to offer jos, imam fore do 18 aprila... Samo, ne znam jel moram kliknuti reply to offer odmah da budem uzet u razmatranje za SI stipendiju? Ili su me vec uzeli u razmatranje kad sam admitted vec?
manki

#187 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

mgogic wrote:TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup:
Hvala puno... :)

Sad još da vidimo SI kako će proći... :cry:
abaskusm009

#188 Re: Re:

Post by abaskusm009 »

manki wrote:
abaskusm009 wrote:
Cestitam kolega! :)

Nisam kliknuo na reply to offer jos, imam fore do 18 aprila... Samo, ne znam jel moram kliknuti reply to offer odmah da budem uzet u razmatranje za SI stipendiju? Ili su me vec uzeli u razmatranje kad sam admitted vec?
Ne znam ni ja tacno... Mislim da si odmah uzet u obzir :)
Ali ako hoces klikni odmah na reply to offer da kojim slucajem ne zaboravis potvrditi pa da izgubis mjesto. Ja sam odmah kliknuo i dobio potvrdu na mail... Ali to mozes mjenjati do 18 Aprila koliko god puta hoces, recimo ako si sad potvrdio, mozes otici na studeru do 18 Aprila, i opet kliknes na reply i onda te skinu sa spiska :)
manki

#189 Re: Re:

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Ne znam ni ja tacno... Mislim da si odmah uzet u obzir :)
Ali ako hoces klikni odmah na reply to offer da kojim slucajem ne zaboravis potvrditi pa da izgubis mjesto. Ja sam odmah kliknuo i dobio potvrdu na mail... Ali to mozes mjenjati do 18 Aprila koliko god puta hoces, recimo ako si sad potvrdio, mozes otici na studeru do 18 Aprila, i opet kliknes na reply i onda te skinu sa spiska :)
Ja kliknuh accept, pa šta bude.. Da je sad dočekati ovaj april za ovu SI stipendiju (Basileus sam već otpisao) :D
manki

#190 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Sad vidjeh da je od 22 osobe koje su aplicirale iz BiH na master u Švedskoj, primljeno samo 5.

E sad nešto kontam za Swedish Institute stipendiju, ako od tih 5 izuzmem sebe, i abacusa koji je primljen a nije aplicirao za stipendiju ( :D ), ostaje još troje ljudi koji su potencijalno aplicirali i koji su mi potencijalni konkurenti... :-)
abaskusm009

#191 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:Sad vidjeh da je od 22 osobe koje su aplicirale iz BiH na master u Švedskoj, primljeno samo 5.

E sad nešto kontam za Swedish Institute stipendiju, ako od tih 5 izuzmem sebe, i abacusa koji je primljen a nije aplicirao za stipendiju ( :D ), ostaje još troje ljudi koji su potencijalno aplicirali i koji su mi potencijalni konkurenti... :-)
Ti bas pratis sve statistike... Znaci samo 5 primljeno iz BiH... Sto znaci da su svima dobre sanse sto se tice stipendija :D
manki

#192 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:
manki wrote:Sad vidjeh da je od 22 osobe koje su aplicirale iz BiH na master u Švedskoj, primljeno samo 5.

Ti bas pratis sve statistike... Znaci samo 5 primljeno iz BiH... Sto znaci da su svima dobre sanse sto se tice stipendija :D
Hehe, ko kad nemam pametnija posla u životu. :lol:

Nadam se da je tako.. Prošle godine je 11 osoba primljeno iz BiH, sad su šanse upola veće. :-) Ali zato iz Srbije, Makedonije, Kosova, Gruzije, Moldavije primljeno po 25-6 :shock:
manki

#193 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Btw, dobih ovo maloprije u inbox:
Dear Mr. _______,

It is my pleasure to inform you that the Admission Board has admitted you to the Master programme in International Relations and International organisation (IR/IO) of the Faculty of Arts, University of Groningen, 2011-2012 programme, starting on the 1st of September 2011 and ending on the 31st of August 2012, under condition that the final check of the presence of the entire set of required diploma’s and documents turns out satisfactorily as well as that your financial situation is adequate.
Što me je krenulo. :lol:
abaskusm009

#194 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by abaskusm009 »

manki wrote:Btw, dobih ovo maloprije u inbox:
Dear Mr. _______,

It is my pleasure to inform you that the Admission Board has admitted you to the Master programme in International Relations and International organisation (IR/IO) of the Faculty of Arts, University of Groningen, 2011-2012 programme, starting on the 1st of September 2011 and ending on the 31st of August 2012, under condition that the final check of the presence of the entire set of required diploma’s and documents turns out satisfactorily as well as that your financial situation is adequate.
Što me je krenulo. :lol:
Haha... Cestitam i na ovom... Gdje bi ti vise volio?
manki

#195 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

abaskusm009 wrote:Haha... Cestitam i na ovom... Gdje bi ti vise volio?
Hvala. :) Pa ja bih više volio Lund, normala, ali sam u Groningen aplicirao preko joinEUsee programa (nešto poput Basileusa), pa sam im poslao mail odmah da vidim jesam li primljen i za stipendiju, tj je li se veže uz program automatski, ili moram čekati da mi naknadno jave jesam li dobio stipendiju..

U svakom slučaju moram im javiti do 15. juna, a valjda ću do tad znati za Lund ima li kakvih stipendija. :thumbup:
manki

#196 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

Nisam dobio SI stipendiju :(

Nije niko iz Bosne.. :x

Od 11 njih, najviše iz Srbije, Gruzije i Moldavije, i 2 iz Albanije. :-?
mgogic

#197 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by mgogic »

Smijesno covjece! Pa zar nikako da rasporede! Ja znam da je prosle godine bio neko nas koji je dobio! A humora jebote, pa ne znam kako rasporedjuju, kod mene u programu od 27 ljudi, 2 ima SI stipendiju sigurno! Cudan mi taj raspored, ali opet do njih je!
Pa sta sad? Ides li u Lund ili ne?
Gray

#198 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

Prosle godine je samo jedan momak iz BiH dobio SI stipendiju (ali na kraju nije otisao u Lund).

BTW, imaš li link za spisak stipendista, baš me zanima ko je dobio (pošto znam neke ljude iz Srbije koji su se prijavili), a ne mogu da nađem na stranici studyinsweden.se.
Gray

#199 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by Gray »

mgogic wrote:Smijesno covjece! Pa zar nikako da rasporede! Ja znam da je prosle godine bio neko nas koji je dobio! A humora jebote, pa ne znam kako rasporedjuju, kod mene u programu od 27 ljudi, 2 ima SI stipendiju sigurno! Cudan mi taj raspored, ali opet do njih je!
Pa sta sad? Ides li u Lund ili ne?

Ne raspoređuju ih ravnomjerno, piše da prioritet imaju studenti iz Gruzije, Modavije i Srbije.
manki

#200 Re: postdiplomski u svedskoj

Post by manki »

@ mgogic: Nemam pojma sad stvarno, čekam još Basileus 15. aprila, koji ne vjerujem da ću dobiti svakako ali eto.. Onda ću odlučiti da li da čekam Erasmus Mundus za Holandiju (Groningen) u maju, ili ću dizati neki kredit za Lund, jer ću boraviti i hraniti se kod tetke u Malmeu...

Ne znam stvarno, bezveze im je ovo, da je barem NEKO iz BiH dobio, ne moram nužno ja biti.. Mislim, po kojim kriterijima to favoriziraju studente iz Srbije, Gruzije, Moldavije?!

@ Gray: imaš na početnoj stranici odmah link,

http://www.studyinsweden.se/upload/stud ... 1-2012.pdf

;)
Post Reply