maxell_sarajevo wrote:Jel FPN onaj fax koji zavrsis sa skriptom ispod ruke?
Budi gospodin magistriraj masinstvo ili saobracajni

Već neko vrijeme čitam različite komentare na račun FPN, uglavnom negativne. Pitam se zašto misliš da će netko biti veći gospodin ako završi mašinstvo, zašto bi završavala mašinstvo ako me taj domen uopće ne interesira?! Završila sam studij na FPN, odsjek sociologija, pa se pitam od kuda nekome pravo da me svrstava u one ljude koji su završili isti taj sa skriptom ili sa "štelom" kako mnogi nazivaju mito i korupciju (koje ima u svim segmentima našega društva), jer koliko sam mogla primjetiti većina vas generalizira. Onaj ko ima "štelu" taj će je imati i na mašinstvu i na pravu, ekonomiji, čak i medicini... Svatko ko misli da je FPN lagan fakultet neka dođe i završi ga, a onaj koji ga već završava i komentariše "da se pametniji upisao" (bilo je nažalost i takvih izjava), pa zaboga, ako je to ispod njegovog stupnja iteligencije neka ide na, po njemu, teži fakultet. Zar vi mislite da kod nas nema teških predmeta i profesora koji zahtijevaju znanje. Znate li za prof. dr. Faruka Jašarevića, prof dr. Fadilu Čengić, prof dr. Esada Zgodića, prof. dr. Hasana Zolića, prof. dr. Senadina Lavića, prof. dr. Ivo Cvitković, prof. dr. Ivu Tomića, prof. dr. Nijaza Durakovića... i mnoge druge, šta mislite da nisam morala učiti i pročitati mnogobrojne knjige...
Upisala sam sociologiju, ako uopšte mnogi znaju kakva je to nauka, jer je to ono što mene zanima, o čemu volim govoriti, čime se želim baviti, i jako me ljuti kada, pa mogu slobodno reći, većina moj poziv, a time i mene, omalovažava.
Namjeravam upisati diplomatiju, naravno, na istoimenom fakultetu, i pri tome ne vidim nikakav razlog da budu ekonomisti, pravnici ili studenti sa bilo kojeg drugog fakulteta, više cjenjeni od mene, jer sam ja, tobože završila magistarski na fakultetu "u kojem se može samo pasti niz stepenice". Dali je uopšte ikome palo na pamet da netko upisuje FPN zato što to voli i ima afiniteta prema takvom tipu društvenih nauka.