PostDiplomski?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Šnježana

#1 PostDiplomski?

Post by Šnježana »

Eh interesuje me zna li neko da li se kod nas (ili bilo gdje u svijetu) može upisati Master a da nije toliko čvrsto vezan za DoDiplomski? Npr. ako završim Pravo ili Ekonomiju mogu li Master upisati na smjeru Psihologije, Sociologije ili Filozofije?
AKO KO IMA DA ZNA DETALJNO O OVOME VOLJELA BIH DA ME DETALJNO I OBAVIJESTI, ILI BAR DA MI KAŽE GDJE MOGU POKUPITI PODATKE TIPA OVOGA.
Koga god da sam pitala niko ne zna, tako da postajem očajna. :S :) :)
Last edited by Šnježana on 28/10/2010 16:01, edited 1 time in total.
Cibra

#2 Re: Post Diplomski?

Post by Cibra »

Šnježana wrote:Eh interesuje me zna li neko da li se kod nas (ili bilo gdje u svijetu) može upisati Master a da nije toliko čvrsto vezan za DoDiplomski? Npr. ako završim Pravo ili Ekonomiju mogu li Master upisati na smjeru Psihologije, Sociologije ili Filozofije?
AKO KO IMA DA ZNA DETALJNO O OVOME VOLJELA BIH DA ME DETALJNO I OBAVIJESTI, ILI BAR DA MI KAŽE GDJE MOGU POKUPITI PODATKE TIPA OVOGA.
Koga god da sam pitala niko ne zna, tako da postajem očajna. :S :) :)

Samo u okviru grupacije mozes upisivati master...

Znaci, humanisticke nauke, drustvene nauke, prirodne nauke i sl. Unutar grupacije mozes mijenjati..
Neelix

#3 Re: Post Diplomski?

Post by Neelix »

:D hoce da upise postdiplomski, a ne zna ga ni napisat kako treba :D jadno nam je obrazovanje :roll:
slatka_mala

#4 Re: Post Diplomski?

Post by slatka_mala »

dok ne naucis kako se ispravno pise najapmetnije ti je da nista ne upisujes.
Šnježana

#5 Re: Post Diplomski?

Post by Šnježana »

slatka_mala wrote:dok ne naucis kako se ispravno pise najapmetnije ti je da nista ne upisujes.
Nego, znaš li šta o tome?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6 Re: Post Diplomski?

Post by Chmoljo »

Neelix wrote::D hoce da upise postdiplomski, a ne zna ga ni napisat kako treba :D jadno nam je obrazovanje :roll:
nek' se zaposli u BH Telecomu :P :mrgreen:
slatka_mala

#7 Re: Post Diplomski?

Post by slatka_mala »

Šnježana wrote:
slatka_mala wrote:dok ne naucis kako se ispravno pise najapmetnije ti je da nista ne upisujes.
Nego, znaš li šta o tome?
Pogrijesila sam, ne samo u okviru jedne grupacije, dozvoljena je i kombinacija drustvene-humanisticke nauke, jedna moja prijeteljica je zavrsila Knjizevnost (koja spada u humanisticke nauke) na Filozofskom fakultetu i postdiplomski upisala na FPN Komunikologiju. Ako si zavrsila Ekonomiju mozes upisat postdiplomski na Pravu,Sociologiji ali ne mozes biti primljena kao redovna studentkinja vec kao vandredna ili paralelna, tako je bar bilo na FPN studentima koji su dolazili sa drugih fakulteta. Dok je moj kolega sa Sociologije presao na Ekonomiju polozio prijemni i primljen je kao redovan, sve to ovisi od fakulteta do fakulteta, to su neka njihova interna pravila. Ali neka razlika od 2-3 predmeta se polaze i na Ekonomiji i na FPN.
Last edited by slatka_mala on 23/10/2010 22:38, edited 1 time in total.
sheilak

#8 Re: Post Diplomski?

Post by sheilak »

cccc...cccc

jah, komentara i ... :-D

@Šnježana
Mozda da se raspitas u dekanatu fakulteta koji te zanima.
Evo link Filozofskog:

http://www.ff.unsa.ba/
vjesticanametli

#9 Re: Post Diplomski?

Post by vjesticanametli »

draga prvo nauci da napises ono sto zelis da upises inace ĐŽaba sve :D ovo je fakat ocajno :-?

inace ja sam zavrsila nest :-? o na filozofskom faxu a upisala sa master na ekonomiji :) MOZE

nisam na palama na faxu :lol:
Post Reply