Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
v.

#1 Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by v. »

Ako neko ima iskustva s ovim,tacnije sa katedrom za Evropsko pravo i pravni sistem BiH... Zanima me je li program, tacnije raspored predavanja, prilagodjen zaposlenim ljudima, kolika je u konacnici cijena studija, kritike, pohvale..bilo sta
gaius

#2 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by gaius »

predavanja subotom i nedjeljom.. za ostale katedre.. večernja škola :)
Summer

#3 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by Summer »

Postdiplomski "Evropsko pravo i pravni sistem BiH": pravo EU i pravo evropskih integracija; izučavaju se upravno-pravni, međunarodno-pravni, privatno-pravni, krivično-pravni i istorijski aspekti evropskih integracija.
Predavanja su subotom i nedjeljom, uz aktivno učešće studenata (samostalna obrada pojedinog pitanja i prezentacije, u formi pristupnih eseja i seminarskih).
Ima 12 predmeta - ispita (za razliku od nekih drugih katedri koje imaju duplo manje).
Završava odbranom magistarskog rada čime se stiče zvanje magistra pravnih nauka iz oblasti Evropskog prava.
Prošle godine je upisana druga generacija studenata, tako da sad ima ukupno oko 25 postidplomaca na studiju (broj dovoljno govori o tome kakav je to studij i da ništa na Pravu nije "večeranja škola").
Sve informacije možeš vidjeti na web stranici Pravnog fakulteta.
gaius

#4 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by gaius »

u odnosu na ostale katedre - večernja škola.. :)
sarajevonekad

#5 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by sarajevonekad »

Zdravo svima. Treba mi vasa pomoc.

Zanima me da li se poslije tri godine studiranja stice zvanje Pravnik i moze li se odmah nakon trece godine pristupiti pripravnickom stazu ( a zatim i pravosudnom ispitu) ili je potrebno nakon trece godine raditi postdiplomski?

Pozdrav
S.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

sarajevonekad wrote:Zdravo svima. Treba mi vasa pomoc.

Zanima me da li se poslije tri godine studiranja stice zvanje Pravnik i moze li se odmah nakon trece godine pristupiti pripravnickom stazu ( a zatim i pravosudnom ispitu) ili je potrebno nakon trece godine raditi postdiplomski?

Pozdrav
S.
koje 3 godine? :?
Anastazya

#7 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by Anastazya »

.
Last edited by Anastazya on 28/04/2015 00:29, edited 1 time in total.
Bumbar

#8 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by Bumbar »

ladyblue18 wrote:

Pozdrav
S.
Nakon trece godine + par ispita iz cetvrte dobijes zvanje pravnika...ali koliko sam ja shvatila to se vrednuje kao visa...mislim da ce kolege me ispraviti ako grijesim :). Kao takvo ne bi trebao moci izaci na pravosudni kao diplomirani pravnik...hmm...

@anastazya...mozes upisati izravno ili moras polagati neke predmete sa dodiplomskog??
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Bumbar wrote:
ladyblue18 wrote:

Pozdrav
S.
Nakon trece godine + par ispita iz cetvrte dobijes zvanje pravnika...ali koliko sam ja shvatila to se vrednuje kao visa...mislim da ce kolege me ispraviti ako grijesim :). Kao takvo ne bi trebao moci izaci na pravosudni kao diplomirani pravnik...hmm...

@anastazya...mozes upisati izravno ili moras polagati neke predmete sa dodiplomskog??
eh vidis to nisam znala, ali opet nije to to :mrgreen:
Bumbar

#10 Re: Postdiplomski na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Post by Bumbar »

nisam znala da to jos ima :D...ali fakat..nije to to :D...
Post Reply