Postdiplomski - Master studij?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1 Postdiplomski - Master studij?

Post by anthraxQ »

zanima me, posto zavrsavam pedagogiju, da li se mogu upisati na postdiplomski kriminalistike? zamolio bi nekoga ako je bio u slicnoj situaciji(zavrseni fakultet bitno razlicit od fakulteta za postdiplomski) da mi malo opise proceduru! sta, kako, koliko i sve sto je vazno, opcenito, a nisam spomenuo!

p. s. zavrsio sam po sistemu 4 + 1. :wink:
iceman ze

#2 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by iceman ze »

moglo je prije uz polaganje dodatnih predmeta, recimo na pravu znam da su trazili Rimsko pravo. Najlakse ti je da odes pa iz prve ruke saznas. Ja ne vidim razloga sto nebi mogao da upises...... :-D
spree

#3 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by spree »

ne znam bas kako to ide (otidji na fax pa provjeri), ali sigurno mozes upisati. prosle godine je neki momak upisao, a zavrsio je matematiku :-) , takodje znam da je bio i jedan momak s dif-a.
samo da znas pds na kriminalistici traje 2 god. to znaci da fakticki gubis tu 1 godinu, tj nemas nikakve koristi od nje.
i na kraju ja ti ne bi preporucio da upisujes pds na kriminalistici iz vise razloga. da se sad ne ponavljam pretrazi malo forum bilo je dosta tema o tome.
IHAVEDREAM

#4 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by IHAVEDREAM »

MASTER
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by anthraxQ »

spree wrote:ne znam bas kako to ide (otidji na fax pa provjeri), ali sigurno mozes upisati. prosle godine je neki momak upisao, a zavrsio je matematiku :-) , takodje znam da je bio i jedan momak s dif-a.
samo da znas pds na kriminalistici traje 2 god. to znaci da fakticki gubis tu 1 godinu, tj nemas nikakve koristi od nje.
i na kraju ja ti ne bi preporucio da upisujes pds na kriminalistici iz vise razloga. da se sad ne ponavljam pretrazi malo forum bilo je dosta tema o tome.
pa koliko znam, sarajevski univerzitet je olaksao onima koji su 4+1, da ne moraju ici 2 već 1 godinu! to sam bas citao... znaci odmah nakon prve godine radi se magistarski rad!

a sto se tice toga drugog sto si napisao, mozes li bar ukratko napisati koje su razlozi jer sm zaista trazio na forumu, nista o kriminalistici nisam našao...pa bi bio zahvalan!
nellington

#6 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by nellington »

anthraxQ

#7 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by anthraxQ »

spree

#8 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by spree »

anthraxQ wrote:pa koliko znam, sarajevski univerzitet je olaksao onima koji su 4+1, da ne moraju ici 2 već 1 godinu! to sam bas citao... znaci odmah nakon prve godine radi se magistarski rad!
ne znam za to, ali znam da ima nekolicina kolega koji su zavrsili 4 god. i nista im to ne znaci, imaju isti status kao i mi koji smo zavrsili 3 god. cak su se zalili i pokusavali da nesto izbore na osnovi toga, medjutim nista. odgovor na njihove upite je bio kod nas postoji 1 program studija za pds i svi koji ga upisu moraju se pridrzavati istog. svakako ti provjeri na faxu sve to, jer cak i neke odluke koje su usvojene na nivou univerziteta nisu bas primjenjivane u podpunosti kod nas. :x
anthraxQ

#9 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by anthraxQ »

htio bi da te pitam kada izlazi konkurs za master inace...??
jer zvao sam dole fax, Boze sacuvaj, daju mi konkurs dodiplomski... ne znaju ni sta ih pitam...
nellington

#10 Re: Postdiplomski - Mater studij?

Post by nellington »

anthraxQ wrote:htio bi da te pitam kada izlazi konkurs za master inace...??
jer zvao sam dole fax, Boze sacuvaj, daju mi konkurs dodiplomski... ne znaju ni sta ih pitam...
Izašao konkurs - univerzitetski prije tri dana.

http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/DC1.pdf
anthraxQ

#11 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by anthraxQ »

ej jbg... ostao mi jedan ispit u septembru... ne mogu se prijaviti na ovaj rok! :x :x :x

da li inace oni raspisuju i septembarski rok, da li se to desavalo?
nellington

#12 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by nellington »

anthraxQ wrote:ej jbg... ostao mi jedan ispit u septembru... ne mogu se prijaviti na ovaj rok! :x :x :x

Na gotovo svim fakultetima raspisuju.
anthraxQ

#13 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by anthraxQ »

nellington wrote:
anthraxQ wrote:ej jbg... ostao mi jedan ispit u septembru... ne mogu se prijaviti na ovaj rok! :x :x :x

Na gotovo svim fakultetima raspisuju.

ako moze jos jedno pitanje, a radi se o cjeni studija! gledao sam tamo na stranici univerziteta cjenovnik, ali vjeruj da ne mogu da skontam koja je cijena uplate po godini za redovno, i vanredno! posto bi ja vjerovatno vanredno isao...koja je cijena godine ili jednog semestra na kriminalistici? nadam se da nisam dosadan :-D .
nellington

#14 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by nellington »

Da ti pravo kažem, pojma nemam - pored kriminalistike samo prolazim, zato ću ti navesti cijene sa svog fakulteta: 100 KM za one koje finansira kanton, 1800 za one koji se sami finansiraju, vanrednih kod nas nema.

Kako to izgleda na FKN, ne znam :|
anthraxQ

#15 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by anthraxQ »

nellington wrote:Da ti pravo kažem, pojma nemam - pored kriminalistike samo prolazim, zato ću ti navesti cijene sa svog fakulteta: 100 KM za one koje finansira kanton, 1800 za one koji se sami finansiraju, vanrednih kod nas nema.

1800 po godini ili po semestru?
nellington

#16 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by nellington »

anthraxQ wrote:
nellington wrote:Da ti pravo kažem, pojma nemam - pored kriminalistike samo prolazim, zato ću ti navesti cijene sa svog fakulteta: 100 KM za one koje finansira kanton, 1800 za one koji se sami finansiraju, vanrednih kod nas nema.

Po godini - ali čini mi se da je na većini drugih faksova nešto manje, 1500 or so.
anthraxQ

#17 Re: Postdiplomski - Master studij?

Post by anthraxQ »

nellington wrote:
anthraxQ wrote:

Po godini - ali čini mi se da je na većini drugih faksova nešto manje, 1500 or so.

e hvala! castio bi kafom da si bliže...hehe :wink:
Locked