uvjek dobar gost wrote:
Pod hitno treba reagovati i prstom pokazati na glavne i odgovorne krivce, prstom pokazati na one koji su na ovom hajrovali i uštinuli izvjesnu sumu para !!!
Znači sad ima mesa da se reaguje !
Danima se vodi diskusija o tome da je ovo uvreda i da se meni ne sviđa, a nekome sviđa (uzgred, ni meni se ne sviđa spomenik). Ali, na žalost, diskusija ne sadrži dovoljno argumenata:
a) Nema podataka o troškovima, nagađa se o jednom velikom iznosu, ali niko nije dostavio bilo kakav drugi utemeljen podatak
b) Koliko sam shvatio bilo je nekoliko faza izgradnje spomenika, od javnog konkursa do konačne izvedbe. Niti jednu nismo dokumentovali, nemamo podataka, niti zapisnika (posebno one komisija koja je izabrala između ostalih prijedloga), nemamo tavove i zapisnike roditelja, niko se nije javio iz Udruženja roditelja (posebno osobe koje smo viđali u protestima u periodu kada je tražena izgradnja somenina);
c) Osim što se meni ne sviđa ni dizajn ni upotrijebljeni materijal, nemam nikakvu drugu odrednicu da reagujem, sve dok ova rasprava ne dobije prijeko potreban sadržaj - argumente;
d) Možemo ovako u nedogled pumpati broj javljanja, za svako umjetničko i manje umjetničko djelo. Uvijek će biti onih kojima će se nešto sviđati ili "nas" kojima se to neće sviđati...
Goste, da se vratimo na tvoj kometar - dakle da reagujemo:
a) Na dizajn (jesmo li meritorni i pozvani, da li smo "mi" ti koji trebamo reagovati, ili ćemo sačekati reakciju roditelja ubijene i osakaćene djece)
b) Da li je NVO "Dječiji pokret za mir, ljubav i prijateljstvo" jedina koja predstavlja stav roditelja i da li ga predstavlja uopšte?
c) Na cijenu spomenika koju ne znamo, nemamo uvida u obim radova, u specifikaciju radova?
d) Na proceduralne greške u proceduri izbora idejnog rješenja, autorskog djela? Imamo li bilo kakvu informaciju o tome?
e) Na kvaliet gradnje? Imamo li izvještaj građevinskog nadzora?
f) Samo na dizajn? Da li je to dovoljno? Da nam se nešto sviđa?
Meni se ne sviđa, ali ne sviđa mi se ni Higijenski zavod. Da li za Higijenski zavod moram otvoriti novu temu??