Postavljanje TV-a na zid i kablovi
Moderator: Benq
-
Eborg
#26 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
Da aktueliziram ovu temu, konačno se evo nakon godine dana nakanih da ovo riješim.
Kontam da možda ipak uradim rigips, je li to iko radio? Da li u tom slučaju onda moram napraviti rupu u rigipsu iz koje "viri" televizor?
To pitam iz razloga zato što će se TV vidjeti s boka kada se ulazi u sobu pa ne bih da bude veliki otklon od zida. Koliko ima otprilike prostora između zadnje strane televizora i zida ako ide samo na nosač?
Ili da ipak štemam zid, majku mu njegovu, nikako da čovjek bude pametan.
Kontam da možda ipak uradim rigips, je li to iko radio? Da li u tom slučaju onda moram napraviti rupu u rigipsu iz koje "viri" televizor?
To pitam iz razloga zato što će se TV vidjeti s boka kada se ulazi u sobu pa ne bih da bude veliki otklon od zida. Koliko ima otprilike prostora između zadnje strane televizora i zida ako ide samo na nosač?
Ili da ipak štemam zid, majku mu njegovu, nikako da čovjek bude pametan.
- Dupli_skalp
#27 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
pitanje za one koji su stavljali tv na zid - gdje ste postavili utičnice u odnosu na tv i nosač, ispod ili iza tv-a?
mi bismo najradije iza tv-a, ali gdje odabrati najoptimalniji položaj dvije utičnice prije kupovine nosača?
mi bismo najradije iza tv-a, ali gdje odabrati najoptimalniji položaj dvije utičnice prije kupovine nosača?
- Qler
#28 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
Sa strane nosača, gdje je lakse... plus uzmi onaj nosač sa "rukom" tako da imas vise prostora za manevrisanje kad budeš stavljao TV i kablove. Često oni fixni stoje preblizu zida i onda imaš problem da uštekaš npr HDMI kabal i moraš kupovati one prelaze pod uglom...
- Dupli_skalp
#29 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
možeš li malo pojasniti, gdje tačno sa strane nosača?Qler wrote:Sa strane nosača, gdje je lakse... plus uzmi onaj nosač sa "rukom" tako da imas vise prostora za manevrisanje kad budeš stavljao TV i kablove. Često oni fixni stoje preblizu zida i onda imaš problem da uštekaš npr HDMI kabal i moraš kupovati one prelaze pod uglom...
p.s. ovdje se neće koristiti hdmi, obična kablovska samo i ono što bude dostupno od digitale preko internih tunera.
- Qler
#30 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
svejedno, po meni je bolja opcija ovaj nosac gdje imas prostora za manevrisanje...
a negdje sa strane, da se ne vidi od TV-a, ako nanovo razvlacis, gdje god mislis da nece smetati a da je lako dostupan...
a negdje sa strane, da se ne vidi od TV-a, ako nanovo razvlacis, gdje god mislis da nece smetati a da je lako dostupan...
- Dupli_skalp
#31 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
planiramo uzeti ovakav (komšija preko puta ima identičan već nekoliko godina i zadovoljan je):Qler wrote:svejedno, po meni je bolja opcija ovaj nosac gdje imas prostora za manevrisanje...

eh sad, gdje je ovdje najoptimalnije staviti te dvije utičnice? on je nekako nagurao u gornji lijevi ugao iznad te glavne horiznontalne poluge (između lijeve i desne strane lijeve vertikalne poluge). bitno nam je samo da možemo dva kabla onda unutra presaviti i uštekati u utičnice. problem je jer nemamo još tv kupljen, pa ne možemo izmjeriti, nego moramo "odokativno" odrediti položaj utičnica.
-
Variola Vera
#32 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
nešto ovako

- Danguba
#33 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
Variola Vera wrote:nešto ovako![]()
- Dupli_skalp
#34 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
ne tako, nego kako uklopiti utičnice iza tv tako da se ne vide kablovi od antene i strujni kabal od tv, a u isto vrijeme da ne smetaju nosaču.
-
Variola Vera
#35 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
pa ne vidi se ništaeyesburn wrote:ne tako, nego kako uklopiti utičnice iza tv tako da se ne vide kablovi od antene i strujni kabal od tv, a u isto vrijeme da ne smetaju nosaču.
- Dupli_skalp
#36 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
pa šta je to ispod, utičnice za nešto drugo?Variola Vera wrote:pa ne vidi se ništaeyesburn wrote:ne tako, nego kako uklopiti utičnice iza tv tako da se ne vide kablovi od antene i strujni kabal od tv, a u isto vrijeme da ne smetaju nosaču.
- Dupli_skalp
#37 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
P.S. ovo si ti malo ukupao u zid utičnice iza nosača?eyesburn wrote:pa šta je to ispod, utičnice za nešto drugo?Variola Vera wrote:pa ne vidi se ništaeyesburn wrote:ne tako, nego kako uklopiti utičnice iza tv tako da se ne vide kablovi od antene i strujni kabal od tv, a u isto vrijeme da ne smetaju nosaču.
-
Variola Vera
#38 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
nije ovo kod mene već kod prijatelja pa sam uslikao i postavio slike, a ispod će ubacit play station 3 i 4eyesburn wrote:pa šta je to ispod, utičnice za nešto drugo?Variola Vera wrote:pa ne vidi se ništaeyesburn wrote:ne tako, nego kako uklopiti utičnice iza tv tako da se ne vide kablovi od antene i strujni kabal od tv, a u isto vrijeme da ne smetaju nosaču.
- semirsar
#39 Re: Postavljanje TV-a na zid i kablovi
a to bi bio onaj ex forumas @iza 'orizonta ili kol'ko li vec nick-ova imadeVariola Vera wrote: nije ovo kod mene već kod prijatelja pa sam uslikao i postavio slike, a ispod će ubacit play station 3 i 4resivere itd