Poštarina u BiH ?
-
FKSarajevo
#1 Poštarina u BiH ?
Treba mi informacija koliko kosta postarina za neki obicni paket? Da li je ista cijena za sve gradove u BiH (saljem iz Sarajeva). Ovisi li cijena o tezini paketa i slicno...
Nadam se da neko ima iskustva s ovim da mi podrobnije objasni.
Nadam se da neko ima iskustva s ovim da mi podrobnije objasni.
- kockica_kockica
#2 Re: Poštarina u BiH ?
zavisi koliko je tesko to sto saljes... odes u bilo koju postu, i pitas za odredjenu kolicinu koliko kosta slanje...
-
FKSarajevo
#3 Re: Poštarina u BiH ?
znam i ja da mogu to pitat u posti. al mi treba hitno, pa me interesuje zna li iko provjereno...kockica_kockica wrote:zavisi koliko je tesko to sto saljes... odes u bilo koju postu, i pitas za odredjenu kolicinu koliko kosta slanje...
- Ductus Holedocus
#4 Re: Poštarina u BiH ?
Ti odredis vrijednost paketa i toliko platis.
Tako sam cula..
Tako sam cula..
- mayab
#5 Re: Poštarina u BiH ?
Vidi na strani bh pošte, moze se izracunati cijena posiljke
- Dr.Mr.Fr.
-
FKSarajevo
#7 Re: Poštarina u BiH ?
ovaj kalkulator na stranici im ne radi. bio sam danas i u posti (kod vatre), prvo me salje u glavnu postu, jer joj je mrsko da mi odgovori na pitanje.. i odem u postu na carsiji bilo mi usput, gore mi ne mogu isprintat cjenovnik jer nemaju printera :S
boze sacuvaj.
boze sacuvaj.
-
Oxygenn
#8 Re: Poštarina u BiH ?
FKSarajevo wrote:ovaj kalkulator na stranici im ne radi. bio sam danas i u posti (kod vatre), prvo me salje u glavnu postu, jer joj je mrsko da mi odgovori na pitanje..
Treb'o si otici u glavnu postu i fino zeni na salteru objasniti sta saljes i kome saljes
I da ti je isprintala cjenovnik nista ti ne bi bilo jasno, tamo nema objasnjenja za velicinu postinog paketa, pa uplatnice, priznanice, ako saljes u entitet druge su cijene, drukcije se tretira pojedina vrsta posiljki/paketa ...i odem u postu na carsiji bilo mi usput, gore mi ne mogu isprintat cjenovnik jer nemaju printera :S
boze sacuvaj.
- mayab
#9 Re: Poštarina u BiH ?
Ja vidim da kalkulator radi!FKSarajevo wrote:ovaj kalkulator na stranici im ne radi. bio sam danas i u posti (kod vatre), prvo me salje u glavnu postu, jer joj je mrsko da mi odgovori na pitanje.. i odem u postu na carsiji bilo mi usput, gore mi ne mogu isprintat cjenovnik jer nemaju printera :S
boze sacuvaj.
Prije dva mjeseca sam slao pismo u Njemačku, preporuceno, sa povratnicom,(izvagao ga) i prvo sebi izracunao da vidim otprilike, kad sam predao na salteru platio upravo toliko!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10 Re: Poštarina u BiH ?
nije uopste preskupo slanje postom..ja sam se bas iznenadila kad sam slala