Postanski pretinac
Moderator: anex
- iceman ze
#1 Postanski pretinac
Na koji nacin funkcionise, da li je neko imao PP u posti? Koliko kosta.......neka iskustva?
- iceman ze
#2 Re: Postanski pretinac
Kosta 3,5 KM, ako mozda nekom zatreba. Popuni se zahtjev u posti.
Medjutim, oni mi nude i post-restant zaprimanje posiljke. Posta naplati 0,70 KM po posiljci. Zadrzavaju posiljku do 30 dana u posti do preuzimanja. Meni licno vise odgovara, jer sam stalno odsutan i ne moze me postar naci na adresi. Takodjer, imaju i neke pogodnosti, a u vezi carinskog pregleda i troskova, ali to cu morati traziti pojasnjenje.
Medjutim, oni mi nude i post-restant zaprimanje posiljke. Posta naplati 0,70 KM po posiljci. Zadrzavaju posiljku do 30 dana u posti do preuzimanja. Meni licno vise odgovara, jer sam stalno odsutan i ne moze me postar naci na adresi. Takodjer, imaju i neke pogodnosti, a u vezi carinskog pregleda i troskova, ali to cu morati traziti pojasnjenje.
-
sedma_7
#3 Re: Postanski pretinac
Ovo je super opcija. Znaš li da li svaka pošta nudi tu opciju ili samo veće?iceman ze wrote:Kosta 3,5 KM, ako mozda nekom zatreba. Popuni se zahtjev u posti.
Negdje sam pročitala da naplaćuju 0,90 po danu, pa bi mi u tom slučaju bilo pametnije uzet poštanski pretinac.
Hvala na odgovoru.
- iceman ze
#4 Re: Postanski pretinac
Ova opcija je dostupna u Sarajevu na zeljeznickoj stanici i meni u potpunosti odgovara. Mislim da ponuda nije dostupna svuda i da sam to vec i pitao. U svakom slucaju otidji u najblizu postu gdje zivis oni ce ti pojasniti.