Postanski pretinac

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#1 Postanski pretinac

Post by iceman ze »

Na koji nacin funkcionise, da li je neko imao PP u posti? Koliko kosta.......neka iskustva?
iceman ze

#2 Re: Postanski pretinac

Post by iceman ze »

Kosta 3,5 KM, ako mozda nekom zatreba. Popuni se zahtjev u posti.

Medjutim, oni mi nude i post-restant zaprimanje posiljke. Posta naplati 0,70 KM po posiljci. Zadrzavaju posiljku do 30 dana u posti do preuzimanja. Meni licno vise odgovara, jer sam stalno odsutan i ne moze me postar naci na adresi. Takodjer, imaju i neke pogodnosti, a u vezi carinskog pregleda i troskova, ali to cu morati traziti pojasnjenje.
sedma_7

#3 Re: Postanski pretinac

Post by sedma_7 »

iceman ze wrote:Kosta 3,5 KM, ako mozda nekom zatreba. Popuni se zahtjev u posti.

Medjutim, oni mi nude i post-restant zaprimanje posiljke. Posta naplati 0,70 KM po posiljci. Zadrzavaju posiljku do 30 dana u posti do preuzimanja. Meni licno vise odgovara, jer sam stalno odsutan i ne moze me postar naci na adresi. Takodjer, imaju i neke pogodnosti, a u vezi carinskog pregleda i troskova, ali to cu morati traziti pojasnjenje.
Ovo je super opcija. Znaš li da li svaka pošta nudi tu opciju ili samo veće?
Negdje sam pročitala da naplaćuju 0,90 po danu, pa bi mi u tom slučaju bilo pametnije uzet poštanski pretinac.

Hvala na odgovoru.
iceman ze

#4 Re: Postanski pretinac

Post by iceman ze »

Ova opcija je dostupna u Sarajevu na zeljeznickoj stanici i meni u potpunosti odgovara. Mislim da ponuda nije dostupna svuda i da sam to vec i pitao. U svakom slucaju otidji u najblizu postu gdje zivis oni ce ti pojasniti. :thumbup:
Post Reply