postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bushido_mk2

#1 postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

pozdrav ljudi, ovako imam golfa 2 1.3 benzin pa sam odlucio umjesto tvornickog zracnog filtera postaviti gljivu ili sportski zracni filter a sad kakve su prednosti i mane tog sportskog filtera ,potrosnja vozila snaga i vjecnost motora posto taj motor ima dvadeset i kusur godina.dali je neko od vas imao slicnih iskustava oko tih sportskih filtera i kakva su misljenja.pozz
bushido_mk2

#2 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

žulijan asanž wrote:stavi šta god hoćeš, samo daj znak kad si na cesti, da se ja isključim iz saobraćaja
ako znas nesto o ovoj temi ako ne onda ne gnjavi
530i

#3 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by 530i »

Džaba ćeš potrošiti pare...filter za zrak kupi fabrički koji i ide. "sportski" filter nema nikakvih prednosti u tvom slučaju.
bushido_mk2

#4 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

530i wrote:Džaba ćeš potrošiti pare...filter za zrak kupi fabrički koji i ide. "sportski" filter nema nikakvih prednosti u tvom slučaju.
ja sam prvenstveno mislio zbog zvuka kako sam mogao vidjeti taj filter na benzincima daje bolji dublji zvuk.
amko76

#5 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by amko76 »

Pametnije ti je pitati na bhtuning.com. Ovdje su pretežno dobrostojeći (budžetski korisnici i zaposlenici javnih i preduzeća u drž. vlasništvu) forumaši, pa će ti se samo podrugivati jer voziš golfa 2. Čak ćeš im i smetati kao ovom gore.

Dobronamjeran savjet.
2AK-47

#6 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by 2AK-47 »

ma to ti je sve džaba što kolega 530i reče. Vršiš intoksikaciju grda bukom, trošiš benzin, blamiraš sebe, glumiš papka. to ti je čuning 1.3
bushido_mk2

#7 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

oke dobar savjet potrazit cu savjet na bh tuning mada sam mogao i pretpostavit sa tom elitom ali oni voze očeva auta kupljena ko zna kako ovo je auto posteno zaradjeno i kupljeno..
sparky

#8 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by sparky »

prednosti:
-
mane: iste kao sto imas i sad,povecanje kazni,rizikovanje svog i tudjih zivota,upropastavanje motora,mjenjaca,guma....

jeftinija varijanta toga bi ti bila skidanje zracnog filtera,dobit ces isti efekat.
primijenice ti se zvuk i mislices da imas brzi auto,ustvari ces dusu da mu uzimas a on ce se opet vuci po cesti,dok mu ne dodje kraj.
taj motor je nekad 88e imao 45 konja,sad racunaj da ih je makar 25% otislo na vjecnu ispasu.

:run:
2AK-47

#9 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by 2AK-47 »

bushido_mk2 wrote:oke dobar savjet potrazit cu savjet na bh tuning mada sam mogao i pretpostavit sa tom elitom ali oni voze očeva auta kupljena ko zna kako ovo je auto posteno zaradjeno i kupljeno..

Ja nevozim očev auto, kupio sam ga pošteno, i nemam ništa protiv tebe i tvog auta, samo ti dajemo savjet da budeš normalan INSAN što se kaže, da nebudeš ko ovi čuneri o što su prekjuče došli iz svojih pičkovaca i prave nam ruglo od grada svojim šklapocijama.
žulijan asanž

#10 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by žulijan asanž »

amko76 wrote:Pametnije ti je pitati na bhtuning.com. Ovdje su pretežno dobrostojeći (budžetski korisnici i zaposlenici javnih i preduzeća u drž. vlasništvu) forumaši, pa će ti se samo podrugivati jer voziš golfa 2. Čak ćeš im i smetati kao ovom gore.

Dobronamjeran savjet.

normalno da će mi smetati, čitav normalan svijet ulaže bruku sredstava u istraživanje novih načina da se smanji nivo buke kod rada motora, a on naš'o da ga povećava...

ako mu je to na autu bitno onda mogu misliti koje principe koristi u vožnji i ponašanju na cesti.
shlauf

#11 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by shlauf »

2AK-47 wrote:
bushido_mk2 wrote:oke dobar savjet potrazit cu savjet na bh tuning mada sam mogao i pretpostavit sa tom elitom ali oni voze očeva auta kupljena ko zna kako ovo je auto posteno zaradjeno i kupljeno..

Ja nevozim očev auto, kupio sam ga pošteno, i nemam ništa protiv tebe i tvog auta, samo ti dajemo savjet da budeš normalan INSAN što se kaže, da nebudeš ko ovi čuneri o što su prekjuče došli iz svojih pičkovaca i prave nam ruglo od grada svojim šklapocijama.
Ja sam penzioner i od crkavice skuckao za auto.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
bushido_mk2

#12 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

pa kao sto sam i mislio znaci postavljanje tog filtera nije bas dobra ideja al opet prijatelj mi je postavio taj filter na 1.6 benzinca pa mu zvuk i nije tako los ili zaglusujuc kao sto vi sarajlije kazete.
bingov buraz

#13 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bingov buraz »

Ulozi u kocnice,dobre gume to ti je vaznije,mozda si ti izuzetak ali sve te dvicine sa strahobalnim zvukom koje vidjam su ustvari putujuci mrtvacki kovcezi
bushido_mk2

#15 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

zaboravio sam napomenut da je na automobilu uradjen kompletan servis: stelovanje karburatora izmjena kompletnih kablova razvodne kape izmjena prednjih i zadnjih lezajeva, uradjene prednje i zadnje kocnice podmazani trapovi itd zamjena ulja nove prednje i zadnje gume,auto je zdrav nije udaran nit je ga hrdja napala taj auto stvarno odrzavam.
shlauf

#16 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by shlauf »

Aferim.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
bushido_mk2

#17 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by bushido_mk2 »

nek neki momci ovdje ne misle da se radi o mrtvackim kovcezima
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#18 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by Romeo 80 »

Takav "sportski" filter ti može ionako malu snagu motora još samo dodatno smanjiti! Svi se vode logikom da je sportski filter protočniji pa motor lakše diše, a u stvari ne vode računa o činjenici da se ta "gljiva" nalazi u motornom prostoru gdje je vazduh vreo i takav vreo vazduh ti motor usisava, pa snaga pada.
Zato kod normalnog filtera imaš kućište od kojeg vodi crijevo prema maski odakle uzima koliko toliko svjež vazduh.

Obrati pažnju na aute pripremljene za street race. Uglavnom im je izvađen jedan prednji far i tu namontirana "gljiva" da uzima svjež zrak iz vanjske okoline. ;-)

Ukratko, to ti je samo bacanje para!
amko76

#19 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by amko76 »

bushido_mk2 wrote:nek neki momci ovdje ne misle da se radi o mrtvackim kovcezima
Šta sam ti rekao :-)
johntra

#20 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by johntra »

amko76 wrote:Pametnije ti je pitati na bhtuning.com. Ovdje su pretežno dobrostojeći (budžetski korisnici i zaposlenici javnih i preduzeća u drž. vlasništvu) forumaši, pa će ti se samo podrugivati jer voziš golfa 2. Čak ćeš im i smetati kao ovom gore.

Dobronamjeran savjet.
Ja mu se neću podrugivati što vozi Golfa 2, ali ću mu se podrugivati što od tog Golfa pokušava dobiti zvuk Vipera...i, koja je svrha toga? da se trebe okreću za njim, da budi komšije ujutro, da ima zaglušujući zvuk?

svrha posta je smiješna, a tvoj odgovor još smiješniji....da sam bogdo budžetski korisnik, a ne redovni budžetski davalac, i kad trebam, a i kad ne trebam...
530i

#21 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by 530i »

E ako je za trebe - onda meći! Što bi rekli "svako veče crno meče"
I još jedan štos, uzmi polovnu bušilicu i polovnim borerom za drvo probuši na tačno 17,5 cm iza srednjeg lonca jednu rupicu. Ili dvije ako baš hoćeš de-luxe ugođaj. Da vidiš zvuka...kakav Viper, Corvette, pičke materine...
AmADin_gospo

#22 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by AmADin_gospo »

čitam vas sviju i nemogu da vjerujem da se niko nije sjetio reče da nemože staviti gljivu na taj motor.

Image

tj. može ako izbuši rupu na haubi :lol: :lol:
Last edited by AmADin_gospo on 02/02/2012 11:09, edited 1 time in total.
emko1234

#23 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by emko1234 »

johntra wrote:

Dobronamjeran savjet.
Ja mu se neću podrugivati što vozi Golfa 2, ali ću mu se podrugivati što od tog Golfa pokušava dobiti zvuk Vipera...i, koja je svrha toga? da se trebe okreću za njim, da budi komšije ujutro, da ima zaglušujući zvuk?

svrha posta je smiješna, a tvoj odgovor još smiješniji....da sam bogdo budžetski korisnik, a ne redovni budžetski davalac, i kad trebam, a i kad ne trebam...
svrha toga je da ga mlada cuje tri ulice prije kad dolazi po nju pa ne mora trosit kredit da je zove kad dodje pred kucu.a cuo je da joj je bivsi momak vozio "getacu" pa ce je drzat u neizvjesnosti dok je ne zbari.ima gti karambolku prednju plus filter i kenwood s dvije elipse u tabli kad slusaju karleusu.
jesmo mi sarajlije zahebani..zapravo nismo,samo smo alergicni na papke..a gljiva na dvici staroj preko 20 dina,koja ima karbas u svrhu 2ks vise i "opasnijeg" zvuka je cisti papnluk..da prostis ..
johntra

#24 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by johntra »

ma ovo neko namjerno pravi ložioničarske teme...
mayab

#25 Re: postaljanje sportskog filtera na golfa 2 1.3

Post by mayab »

Nekad davno, devedeset i neke, sam na svog tadasnjeg Golfa 2 GTD, stavio spotrski zracni filter marke JR, ali identican originalnom fabrickom, na njegovo mjesto -tada su mi govorili da isti omogucava veci protok zraka i bolje filtriranje zraka, te da cu dobiti vise snage i "bolji" zvuk, nisam bio siguran da se i jedno od tih obecanja ispunilo, ali sam ja bio sretan :D , a vise nisam morao mijenjati-kupovati zracni filter, nego se sve svelo na pranje filtera i spricanje nekakvim sprejom i opet na mjesto!
Ako znas njemacki evo nesto http://www.atb-tuning.de/sportluftfilter.html
Post Reply