POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Danac

#1 POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by Danac »

Kolike su sanse da dobijem paket iz USA?

Hoce li ga neko drpit iz poste ili carine? :roll:
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Vrlo je moguce. Ocekuju da ce naci para u koverti. Ja sam slao neke slike djevojci i nisu stigle. Mora se slati neka vrsta preporucenog pisma koje dobije serijski broj tako da se moze pratiti. Takva pisma valjda ne smiju otvoriti.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma jok :-)
semmy

#4 Re: POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by semmy »

Danac wrote:Kolike su sanse da dobijem paket iz USA?

meni redovno stizu posiljke iz inostranstva, platim carinu i to je to...nikad mi nista nije falilo....
najsigurniji su ti iz TNT-a ( IN TIME ) nek ti preko njih posalju
*mima*

#5 Re: POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by *mima* »

Jeli to prvi put primas paket iz inostranstva?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kad god nekome dole nesto saljem, saljem na ruke. Znaci, ako je paket nek taj ode diretno u postu i podigne. Pisma otvaraju, a mislim i pakete :roll:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Moje iskustvo sa nasom postom i posiljkama :
jednom nestala cestitka, hajd mislio slucajnost, dva mjeseca kasnije ja pisao pismo na 4 stranice i stavio i razglednicu unutra i poslao svojima za Sarajevo i nikad nije stiglo, po pehu ja stavio u onu usku, dugu kovertu pa valjda mislili pare, sta li vec... helem, nikad nije stiglo.

Zna li neko inace kome se moze prituzba poslati u Posti?
Last edited by daduli_sa on 15/10/2007 13:12, edited 1 time in total.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#8 Re: POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by ztluhcs »

Dobijao i privatno i preko amazon.com... Svaki put stignu i svaki put uredno otvoreni (Èak i kada nema potrebe za otvaranjem i kada pi¹e ¹ta je u paketu)...

Nekada ostavljeni na stepenicama ispred kuæe (pored puta), nekada s pozivom...

:)
*mima*

Post by *mima* »

Samo brza posta........TNT ili Fed Ex.........I najbolje cijene.
Danac

Post by Danac »

Jest prvi je put, salje mi poznanik iz USA Ray Ban naocare i par memorijskih kartica...

Mislim da nije poslao nekom kurirskom sluzbom vec USPS to jest njihovom postom!

Ima vise od 20 dana da je poslato pa sam se malo zabrinuo hoce li ikada doci do mene ili ce neko sadrzinu paketa prisvojiti za sebe, mislim na nekoga iz poste ili carine!
melb26sa

#11 Re: POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by melb26sa »

Jos su vece sanse da ce sadrzaj paketa doci do tebe ako na unutrasnjoj strani osoba koja ti salje paket napise sta je sve poslala. U suprotnom, zna se desiti da nestane stvari.
Najbolje da ti osoba koja salje paket osigura i onda imas onaj tracking broj pa mozes znati i dokle je stigao (bar do Evrope, sumnjam da ce pisati evo ga u BiH).
Danac

Post by Danac »

Zna li neko koliko treba takvoj posiljci do BiH?

Kupljene su stvari na Ebay-u pa mi drugar preuzeo i poslao?

Sad mi je frka hoce li doci!
*mima*

Post by *mima* »

Danac wrote:Jest prvi je put, salje mi poznanik iz USA Ray Ban naocare i par memorijskih kartica...

Ima vise od 20 dana da je poslato pa sam se malo zabrinuo hoce li ikada doci do mene ili ce neko sadrzinu paketa prisvojiti za sebe, mislim na nekoga iz poste ili carine!
Nadji broj pa nazovi ovdje USPS.......A i tvoj drug mora imati neku otpremnicu na kojoj je broj pod kojim je otisla posta......
Danac

Post by Danac »

Mora cu kontaktirati jarana pa da uzmem taj tracking ili da on provjeri! Malo je kasno da mu dajem savjete kako da mi posalje, jel da stavlja sta se sve nalazi, da pise jel ovo ili ono, da ga osigurava i sl.

Covjek je vjerovatno racunao da ce stici, nisam se bas sa njim dogovarao oko detalja pa ne znam ni je li osigurao paket ili sta vec!

Izgleda da je kod nas sve komplikovano i nesigurno!:roll:
*mima*

Post by *mima* »

Danac wrote:Mora cu kontaktirati jarana pa da uzmem taj tracking ili da on provjeri! Malo je kasno da mu dajem savjete kako da mi posalje, jel da stavlja sta se sve nalazi, da pise jel ovo ili ono, da ga osigurava i sl.

Covjek je vjerovatno racunao da ce stici, nisam se bas sa njim dogovarao oko detalja pa ne znam ni je li osigurao paket ili sta vec!

A mozda nije do nas.
Danac

Post by Danac »

mima wrote:
Danac wrote:Jest prvi je put, salje mi poznanik iz USA Ray Ban naocare i par memorijskih kartica...

Nadji broj pa nazovi ovdje USPS.......A i tvoj drug mora imati neku otpremnicu na kojoj je broj pod kojim je otisla posta......
Ne vjerujem da ovdje ima predstavnistvo USPS, vjerovatno si mislila na UPS a on je vec kurirska sluzba kao Fedex i sl...

Drugar je htio da smanji troskove pa je vjerovatno zato slao sa obicnom postom to jest sa USPS ( united states postal service ) !!! Zato mi i jeste frka jer da je slao nekom od kurirskih sigurno bi stiglo ali bi bilo pareno skupo!
Danac

Post by Danac »

mima wrote:
Danac wrote:Mora cu kontaktirati jarana pa da uzmem taj tracking ili da on provjeri! Malo je kasno da mu dajem savjete kako da mi posalje, jel da stavlja sta se sve nalazi, da pise jel ovo ili ono, da ga osigurava i sl.

A mozda nije do nas.

A ne znam, mozda i na zapadu ima svasta ali sumnjam da neko na primjer na Frankfurtskom aerodromu otvara paket i iz njega krade..Prije ce biti da se takva slika moze vidjeti kod nas!
*mima*

Post by *mima* »

Danac wrote:
mima wrote:

Ne vjerujem da ovdje ima predstavnistvo USPS, vjerovatno si mislila na UPS a on je vec kurirska sluzba kao Fedex i sl...

Drugar je htio da smanji troskove pa je vjerovatno zato slao sa obicnom postom to jest sa USPS ( united states postal service ) !!! Zato mi i jeste frka jer da je slao nekom od kurirskih sigurno bi stiglo ali bi bilo pareno skupo!
Cini ti se da bi bilo papreno........DHL je najskuplji.
Danac

Post by Danac »

Ne znam...Izgleda da za sada mogu samo provjeriti tracking number i nadati se da ce stici!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Dobio bezbroj puta razne stvari iz inostranstva nikad ništa nije falilo.

Uglavnom stvari koje sam kupio preko ebaya.

Sve mi je doslo na kuću adresu, i nisam nista morao da platim dodatno osim jednom kad mi je dosao paket velicine metar sa metar i vrijednosti 130 EUR.

Tad sam platio 30 KM i preuzeo paket netaknut i neotvoren.

Nema potrebe za panikom.
sinus

Post by sinus »

Danac wrote:Ne znam...Izgleda da za sada mogu samo provjeriti tracking number i nadati se da ce stici!
Drugar meni su knjige dolazile iz USA, Čipovi, DVD-ovi isl i ništa nikad nije falilo niti je koverta bila otvorena,poštar regulare donese i sve ok. A pretpostavljam da tvoja pošta ide brodom. U koliko je to slučaj onda da bi ti pošiljka pristigla treba otprilike 4-6 sedmica, a ti reće 20 dana prošlo tako da mislim da će ti za 1-2 sedmice to doći.

Sretno nadam se da ti neće se desiti da ti neko to od šupljoglavac ukrade.
Danac

Post by Danac »

Dobro ljudi, hvala na prenesenim iskustvima u svakom slucaju!
Eto malo sam se vec primirio i vidicu sta ce drug reci cime je tacno poslao jel air mail i brodom, jel osigurao i sve...Eto nadam se da cu proci kao i vi to jest pozitivno!
newone

Post by newone »

ahmed_dv wrote:Vrlo je moguce. Ocekuju da ce naci para u koverti. Ja sam slao neke slike djevojci i nisu stigle. Mora se slati neka vrsta preporucenog pisma koje dobije serijski broj tako da se moze pratiti. Takva pisma valjda ne smiju otvoriti.
Ako zelis da ti nesto ili ti bilo sta stigne iz Amerike ili svijeta a da ova nasa stoka po tome ne prcka onda neka osoba koja ti salje koristi iskljucivo Americki FedEx ili DHL. Te su posiljke distribuirane po Bosni isto tako putem FedEx-a i DHL-a i mislim da prolaze posebnu carinsku kontrolu pod supervizijom osoblja istih agencija i nasi ti tu nista ne mogu drpiti. Skupo jeste ali ti nista iz paketa nece nedostajati i jos ti ispostave posiljku na kucni prag.
pitt

#24 Re: POSTA I POSILJKE iz INOSTRANSTVA

Post by pitt »

ma nece ba. Trazi da posiljaoc ispuni sve moguce fore kad salje (prrof of delivery, insurance, certified, registered, etc) i nema da brines. naucili su i nashi hahari kad vide onolike pechate da je bolje d ane diraju. Slao sam cesto i nikada stvarno nije bilo problema.
danas

Post by danas »

ma samo osiguraj... i to pukni neku cifru $300 ili tako, i doci ce...
meni uvijek stigne; jest' da treba vremena ali stigne...

PS meni na carinu nikad nista nije islo, ali nikad nisam ni slala robu za carinjenje. jednom su mi vratili paket jer je imao konzerve u njemu (USA posta ga vratila nazad... :roll: )
Last edited by danas on 15/10/2007 15:07, edited 1 time in total.
Post Reply