POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Moderator: anex
- problemnatravunu
#151 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Jebo te bande, pa nema gdje ih nema i da ne kradu od ove države i naroda! 
-
probook
#152 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Platih i ja tu famoznu postarinu, nema priznanice, nema racuna - nista.
I sto kaze neko zasto ja placam pracenje posiljke, kada broj posiljke dobijem tek kada dobijem artikal? Na svakoj skoro adresi ima broj telefona, zasto ne obavjeste sms porukom da je posiljka stigla u Sarajevo i da je taj i taj broj posiljke, barem malo da daju smisla lopovluku koji su izmislili?
I sto kaze neko zasto ja placam pracenje posiljke, kada broj posiljke dobijem tek kada dobijem artikal? Na svakoj skoro adresi ima broj telefona, zasto ne obavjeste sms porukom da je posiljka stigla u Sarajevo i da je taj i taj broj posiljke, barem malo da daju smisla lopovluku koji su izmislili?
-
visocicaguy
#153 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
zasto nisi uzeo prizaninicu?probook wrote:Platih i ja tu famoznu postarinu, nema priznanice, nema racuna - nista.
to su ti duzni dati, pise na stranici: http://www.posta.ba/bh-posta-od-1-jula- ... m-u-uvozu/
kaze:
dakle kada trazis moraju ti je dati....
U skladu s time, BH Pošta će od 1. jula 2018. godine, prilikom dostave ili isporuke, od primaoca pismonosnih pošiljki iz inostranstva koje sadrže robu, a ne podliježu carinskom pregledu, naplaćivati naknadu od 1,80 KM, uz izdavanje Priznanice o naplati iste na zahtjev korisnika.
...
- GarfieldLover
#154 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Platih 1,80
Bez računa. Naravno, valjda. Kod nas
Ono što mene još više izluđuje je što poštar ne želi da donese to na vrata, jer mu se mrsko popeti na 5.sprat (nema lifta). Dan prije donio artikal sa tracking brojem, ugurao ga u sanduče (jedva, dobro nije polomio futrolu za tablet), a sutradan uredno ubacio žuti papirić. Oba dana smo bili u kući. Jednom sam prilikom preuzimanja paketića u pošti na stanici pitala 'Oprostite, a je l poštari više ne nose paketiće, nego samo obavijesti ostavljaju?' Drsko mi odgovaraju 'Naravno da nose, obavijest je ako Vas ne nađe'. Kažem 'Ali kod nas je neko UVIJEK u kući a ja UVIJEK dobijem papirić'. I tu ustade neka plavuša tamo iz pozadine i priđe šalteru da pita koja je tačno adresa u pitanju, pa zapisa. Meni bi krivo, rekoh možda ću čovjek poremetiti radno mjesto. Budala... Nakon toga izvjesno vrijeme (par mjeseci) paketići na vrata stizali, isti poštar naravno, samo ljut na nas
), pa se opet vratio na obavijesti...
Bez računa. Naravno, valjda. Kod nas
Ono što mene još više izluđuje je što poštar ne želi da donese to na vrata, jer mu se mrsko popeti na 5.sprat (nema lifta). Dan prije donio artikal sa tracking brojem, ugurao ga u sanduče (jedva, dobro nije polomio futrolu za tablet), a sutradan uredno ubacio žuti papirić. Oba dana smo bili u kući. Jednom sam prilikom preuzimanja paketića u pošti na stanici pitala 'Oprostite, a je l poštari više ne nose paketiće, nego samo obavijesti ostavljaju?' Drsko mi odgovaraju 'Naravno da nose, obavijest je ako Vas ne nađe'. Kažem 'Ali kod nas je neko UVIJEK u kući a ja UVIJEK dobijem papirić'. I tu ustade neka plavuša tamo iz pozadine i priđe šalteru da pita koja je tačno adresa u pitanju, pa zapisa. Meni bi krivo, rekoh možda ću čovjek poremetiti radno mjesto. Budala... Nakon toga izvjesno vrijeme (par mjeseci) paketići na vrata stizali, isti poštar naravno, samo ljut na nas
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#155 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
ja najviše volim kad ostavi papirić stalno trgujem knjigama to su teški paketi... po 2 i više kila
nammanji bude 200 grama
i zamisli on ima u danu 25 paketića sa po 4-5 knjiga
kolika bi mu torba trebala?
koliki rejon vaš poštar pokriva
znate li kakve pakete cure naručuju... znači paket ko monitor
mislite malo i na ljudski faktor
niste jedini u naselju koji šalje i prima pakete
ništa draže od žute obavijesti
nammanji bude 200 grama
i zamisli on ima u danu 25 paketića sa po 4-5 knjiga
kolika bi mu torba trebala?
koliki rejon vaš poštar pokriva
znate li kakve pakete cure naručuju... znači paket ko monitor
mislite malo i na ljudski faktor
niste jedini u naselju koji šalje i prima pakete
ništa draže od žute obavijesti
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#156 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Do 2KG je OBAVEZAN DA DONESE. Ako ne donosi, ŽALITE SE, pa makar i ostao bez posla, KOJI NE OBAVLJA.
Ako se ne žalite, onda se neće ništa ni popraviti.
Ako se ne žalite, onda se neće ništa ni popraviti.
- undefined007
#157 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Naplaćuju li naplaćuju a priznanica nigdje ...
- problemnatravunu
#158 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Tražite je !!!!!
- spree
#159 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Moji su trazli od postara, a on rekao da se to ne izdaje. Dva puta vec placeno, a priznanice nigdje. Juce se posvadjao sa ukucanima zbog toga. Majku li im i naplatu i priznanicu
.
- Truba
#160 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
umjesto da si sretan što ti pošiljka nije zagubljena 
- problemnatravunu
#161 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Danas normalno dobio u sanducic posiljku iz J Koreje, neki CD, tako da nije sve crno , izgleda!
Ali ostajem u borbi i smatram ovo uhljebaskom pljackom i dalje
Ali ostajem u borbi i smatram ovo uhljebaskom pljackom i dalje
- Truba
#162 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
meni stripovi iz siropkog brijega jopet u pošti
a udaljen od pošte 250 metara
došla samo ona žuta obavijest
jučer su mi na vrata donijeli 2.5 kila knjiga
doduše brza pošta

a udaljen od pošte 250 metara
došla samo ona žuta obavijest
jučer su mi na vrata donijeli 2.5 kila knjiga
doduše brza pošta

- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#163 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ti si labude nekad stvarno čudak od 40+ godina. Pa gdje će ti brza poštda dostaviti artikal, ako ne na vrata?
Ako ti poštar ne dostavlja artikal, da li si se žalio pošti? Ako nisi, zašto to tipkaš na forumu?
Ako ti poštar ne dostavlja artikal, da li si se žalio pošti? Ako nisi, zašto to tipkaš na forumu?
- Truba
#164 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
nisi me shvatio
obična pošta ostavio ceduljicu za stripove od 300 grama
a ovo je slučajno brza pošta pa mi je prvi put doneseno do vrata inače to ne radim... ne znam što je kolegu natjeralo da promijeni način slanja pošte ( tražim da mi se šalje običnom poštom ali s preporukom da se ne zagubi kad su vrednije knjige od 15 marki na više)
meni je bitno da dođe... eh sad kako oću li ja po to ići ili će mi poštar donijeti svejedno
obična pošta ostavio ceduljicu za stripove od 300 grama
a ovo je slučajno brza pošta pa mi je prvi put doneseno do vrata inače to ne radim... ne znam što je kolegu natjeralo da promijeni način slanja pošte ( tražim da mi se šalje običnom poštom ali s preporukom da se ne zagubi kad su vrednije knjige od 15 marki na više)
meni je bitno da dođe... eh sad kako oću li ja po to ići ili će mi poštar donijeti svejedno
-
she+
#165 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
pa i meni bi bilo svejedno da sam 250m od poste, ovako nemam taj luksuz da mislim na ljudski faktor, narocito nakon ovih nametnutih usluga
- Truba
#166 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
jes dobro ste... dok sam bio na cengic vili morao sam na zeljeznicku stanicu ici
jednom su dok su otvarali zbog carine od 3.5 odrezali broj ulice
pa sam preko prijeratnog postara
ganjao da dobijem svoj paketic sa 13 cdova 
jednom su dok su otvarali zbog carine od 3.5 odrezali broj ulice
- un1ted
#167 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Meni nije svejedno. Neka radi posao za koji je plaćen, jer je to pobogu valjda i svrha posla. Jedino je gori onaj koji se ne žali, jer se vodimo onom merhametli, dobit će čovjek otkaz. Pa neka dobije, neka dođe neko ko želi raditi.
- holowey
#168 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
ti narucio nesto od 2kg...ti i jos 20 njih iz tvog rejona...i postar treba da vuce sa sobom 40+kg posiljki da bi tebi lakse bilo?
ili si ubijedjen da taj postar samo tebe opsluzuje?
- Humljanin
#169 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Black swan wrote:kolega nešto kupio s e baja 1.2 km a 1.8 poštaru dao
Ja osobno i mislim da da je smisao ovog "nameta" od 1,80KM baš to da ljude odgovori od naručivanja milijun "bezvrijednih" sitnica.
Pošte u BiH su navikle na rahatluk. To se zadnjih par godina drastično promijenilo enormnim povećanjem internetske kupovine.
Vjerojatno im je pun kufer sitne robe iz Kine koja ima zanemarivu vrijednost pa žele obeshrabriti ljude da ne naručuju neke sitnice do vrijednosti možda 5KM jer nećeš više apsolutno ništa na tome uštediti...
A usput, naravno, i povećaju sebi prihode od tog silnog naručivanja sa interneta, jer dosad nisu imali neke fajde a razgulili se radeći (u odnosu na ležanje do prije par godina).
- Truba
#170 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
to sam i ja najprije rekao ali ljudi ne razumijuholowey wrote:ti narucio nesto od 2kg...ti i jos 20 njih iz tvog rejona...i postar treba da vuce sa sobom 40+kg posiljki da bi tebi lakse bilo?
a mirovine kad dođu fataju ih na ulazima u poštu na raskrsnicama u haustorima
a računi kad se dijele
sudski papiri
a rejoni su sve veći i veći broj poštara isti...
- un1ted
#171 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Postoje propisi, koji kažu da do određenih dimenzija i 2KG kilaže POŠTAR MORA DOSTAVITI. Gdje ima više paketa, poštar zadužuje automobil, ili skuter.holowey wrote:ti narucio nesto od 2kg...ti i jos 20 njih iz tvog rejona...i postar treba da vuce sa sobom 40+kg posiljki da bi tebi lakse bilo?
Ne znam šta ti je čudno? Ja sam platio dostavu do vlastite adrese, a ako taj dan dođe više pošiljki, to nije opravdanje da se ne dostavi paket. Opet ovo o čemu diskutujemo je drugi primjer.
Prvi i glavni primjer je da NE NOSI NIŠTA, jer mu je tako lakše. Da ti čovjek dođe i kaže da je danas mogao da ponese max 10 paketa, da ce ti sutra donijeti tvoj paket, ili da ideš na poštu, ne bi mu ništa rekao. Problem je kad te napravi budalom i kaže da niko nije bio kući, a nije ni pokušao dostaviti.
-
TRANCE
#172 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ne treba, nego treba vući sa sobom 20 kg, pa se vratiti u lokalnu poštu i povući novih 20 kg koje nije podijelioholowey wrote:ti narucio nesto od 2kg...ti i jos 20 njih iz tvog rejona...i postar treba da vuce sa sobom 40+kg posiljki da bi tebi lakse bilo?
-
Forumerrer
#173 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Prije 20 godina bila praksa da ljudi cekaju postara na velikom parkingu kada su se djelile boracke i pio penzije. Koga nije bilo, hadzo vracao pare i cekove na zeljeznicku.Black swan wrote:to sam i ja najprije rekao ali ljudi ne razumijuholowey wrote:ti narucio nesto od 2kg...ti i jos 20 njih iz tvog rejona...i postar treba da vuce sa sobom 40+kg posiljki da bi tebi lakse bilo?
a mirovine kad dođu fataju ih na ulazima u poštu na raskrsnicama u haustorima
a računi kad se dijele
sudski papiri
a rejoni su sve veći i veći broj poštara isti...
A lik vazda bio pijan.
Ne mogu ni zamislit koje pare su postari zaradjivali sa strane dok banke nisu preuzele isplate.
A ovo 1.8 KM .... Legalna pljacka, moze im se....
- GarfieldLover
#174 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Juče u pošti na stanici dođoh oko 17h i stadoh u red PETNAESTA... Čudo jedno kako sve Sarajlije rade i niko nije kući u toku dana nego poštari jadni moraju ostavljati obavijesti
Bilo baš svakakvog svijeta - mlađih, starijih, sa djecom.. Kad sam završila i krenula van, ostao je isti red. Jednostavno NEMOGUĆE da toliko ljudi 'nije bilo kući'.
- vješalica
#175 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
U sarajevu ima najmanje sarajlija
Ispravno se kaze zitelji/stanovnici kantona sarajevo
A guzve su kod njih uobicajne samo je politika i nepisano pravilo ne srkleti se....ako je klima radila....pihhh uzivaj
Danas stigao nazovi postar,djindjulise nekaove 2KM na to 1,8....
Ispravno se kaze zitelji/stanovnici kantona sarajevo
A guzve su kod njih uobicajne samo je politika i nepisano pravilo ne srkleti se....ako je klima radila....pihhh uzivaj
Danas stigao nazovi postar,djindjulise nekaove 2KM na to 1,8....