POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Moderator: anex
-
probook
#1151 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Kada ce nase brze poste uvesti sistem tipa da dobijes sms poruku "dostava je planirana u periodu od 12 do 2 ili od 10 do 12"? Zasto svaka brza posta ocekuje da ja sjedim na adresi od 8 do 16 spreman da u svakom sekundu izadjem po posiljku, jer oni zovu po sistemu "evo mene ispred za 30 sekundi"??? Ako slucajno nisi na adresi nema da te ceka 5 minuta, nego ode on pa se 'ebi?
-
nuttyyy
#1152 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Onaj ko izmisli sistem dostave optimiziran da predvidi ujutro u 7 sve varijable i osmisli produktivan radni dan npr. količinu pošiljki koja dolazi sa različitih strana, kilaže, veličine, raspored adresa u dostavom reonu, uzme u obzir da je dostavljač zdrav, nema bolovanja i ne mijenja i kolegu, da zna kakve će saobraćajne gužve biti, sudari koji će se desiti, kiše i snjegovi koje će padati, svi primaoci dostupni na telefon i na adresi baš u najavljeno vrijeme, niko drugi ne zove i ne vrišti da mu dato vrijeme ne odgovara itd. zaslužuje dobiti neku Nobelovu nagradu logističke industrije. Eto prilike da neko zaradi milione...možda si to baš ti...probook wrote: ↑27/06/2024 20:04 Kada ce nase brze poste uvesti sistem tipa da dobijes sms poruku "dostava je planirana u periodu od 12 do 2 ili od 10 do 12"? Zasto svaka brza posta ocekuje da ja sjedim na adresi od 8 do 16 spreman da u svakom sekundu izadjem po posiljku, jer oni zovu po sistemu "evo mene ispred za 30 sekundi"??? Ako slucajno nisi na adresi nema da te ceka 5 minuta, nego ode on pa se 'ebi?
- zubi
#1153 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
A eto kod DHL-a tako funkcionise, kako li oni uspjevaju?nuttyyy wrote: ↑27/06/2024 21:14Onaj ko izmisli sistem dostave optimiziran da predvidi ujutro u 7 sve varijable i osmisli produktivan radni dan npr. količinu pošiljki koja dolazi sa različitih strana, kilaže, veličine, raspored adresa u dostavom reonu, uzme u obzir da je dostavljač zdrav, nema bolovanja i ne mijenja i kolegu, da zna kakve će saobraćajne gužve biti, sudari koji će se desiti, kiše i snjegovi koje će padati, svi primaoci dostupni na telefon i na adresi baš u najavljeno vrijeme, niko drugi ne zove i ne vrišti da mu dato vrijeme ne odgovara itd. zaslužuje dobiti neku Nobelovu nagradu logističke industrije. Eto prilike da neko zaradi milione...možda si to baš ti...probook wrote: ↑27/06/2024 20:04 Kada ce nase brze poste uvesti sistem tipa da dobijes sms poruku "dostava je planirana u periodu od 12 do 2 ili od 10 do 12"? Zasto svaka brza posta ocekuje da ja sjedim na adresi od 8 do 16 spreman da u svakom sekundu izadjem po posiljku, jer oni zovu po sistemu "evo mene ispred za 30 sekundi"??? Ako slucajno nisi na adresi nema da te ceka 5 minuta, nego ode on pa se 'ebi?
-
probook
#1154 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Samo prepises sistem iz razvijenih zemlja, tipa Slovenija. Nisam rekao da mi napise vrijeme u 5 minuta, nego okvirno u 2 sata. A to se moze uraditi jer oni imaju svako jutro pravac kretanja i kolicinu posiljki.nuttyyy wrote: ↑27/06/2024 21:14Onaj ko izmisli sistem dostave optimiziran da predvidi ujutro u 7 sve varijable i osmisli produktivan radni dan npr. količinu pošiljki koja dolazi sa različitih strana, kilaže, veličine, raspored adresa u dostavom reonu, uzme u obzir da je dostavljač zdrav, nema bolovanja i ne mijenja i kolegu, da zna kakve će saobraćajne gužve biti, sudari koji će se desiti, kiše i snjegovi koje će padati, svi primaoci dostupni na telefon i na adresi baš u najavljeno vrijeme, niko drugi ne zove i ne vrišti da mu dato vrijeme ne odgovara itd. zaslužuje dobiti neku Nobelovu nagradu logističke industrije. Eto prilike da neko zaradi milione...možda si to baš ti...probook wrote: ↑27/06/2024 20:04 Kada ce nase brze poste uvesti sistem tipa da dobijes sms poruku "dostava je planirana u periodu od 12 do 2 ili od 10 do 12"? Zasto svaka brza posta ocekuje da ja sjedim na adresi od 8 do 16 spreman da u svakom sekundu izadjem po posiljku, jer oni zovu po sistemu "evo mene ispred za 30 sekundi"??? Ako slucajno nisi na adresi nema da te ceka 5 minuta, nego ode on pa se 'ebi?
Ne pravi od toga neku nuklearnu nauku.
- rajv0sa
#1155 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
BH posta na tracking piše
Nuspješan pokušaj uručenja Dostava naredni radni dan
Niko me nije zvao, Sarajevo je u pitanju. Normalna praksa za BH poštu?
Nuspješan pokušaj uručenja Dostava naredni radni dan
Niko me nije zvao, Sarajevo je u pitanju. Normalna praksa za BH poštu?
-
kB27
#1156 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
BH Post Express (brza posta) ili obicna posta?
Nije normalna praksa, to mirise na samovolju dostavljacada zavrsi radni dan kada on misli da treba i oznaci da te nije bilo na adresi pa da pokusa sutra.
Nazoves kontakt centar i zalis se. Recimo da je "u redu" da ne stigne dostaviti, ali nije u redu da ostavi lazni status da te nije bilo na adresi i slicno.
- rajv0sa
#1157 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Brza posta u pitanju, zvao sam kaze sutra ce biti nemamo vise detalja lol
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1158 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Strpi se doce sutra
-
kB27
#1159 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Kad bismo svi tako nazvali nakon sto se prave blesavi, ne bi se pravili blesavi koliko se prave.
Ako zelis stvarno povratnu informaciju, najbolji nacin je da im posaljes upit preko forme na posta.ba. Kada to uradis, efektivno je isto kao da si fizicki predao papir na protokol poste, moraju ti odgovoriti i mozes dalje nastaviti diskusiju za koju ces imati pisani trag - ako zatreba.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1160 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Kurcobolja postara..eto.sta je
-
kB27
#1161 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Oficijelnim putem se zalis. Prvi put opomena. Drugi put od plate. Treci put premjestaj na mnoooogo nepozeljnije radno mjesto. Cetvrti put otkaz.
Zato kazem, dao Bog da se svi pozalimo (odnosno ne moramo se ni zaliti, samo prijaviti/obavijestiti nekoga za takvo ponasanje).
-
maxell_sarajevo
#1162 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Ja gledao poštara Bh poste kako mi prilazi haustoru i sad čekam da mi pozvoni, al jok.
Siđem i vidim ostavio žuti papiric u sanduće.
Nazovem poštu, kaže sigurno te nije bilo kući, reko gledao sam ga s prozora ako ne donese za deset min pisat ćete i ti i on izjavu.
Dolazi poštar eto zamislio se nešto pa pogriješio.
Inače sto se tiče brže poste i povrata novca tu su katastrofa, Euroexpress je za njih izmislio brzu postu.
Nekad povrat novca čekam i po pet dana.
Nazovem poštu, kaže sigurno te nije bilo kući, reko gledao sam ga s prozora ako ne donese za deset min pisat ćete i ti i on izjavu.
Inače sto se tiče brže poste i povrata novca tu su katastrofa, Euroexpress je za njih izmislio brzu postu.
- mayab
#1163 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bh- ... /240710084maxell_sarajevo wrote: ↑09/07/2024 22:40 Ja gledao poštara Bh poste kako mi prilazi haustoru i sad čekam da mi pozvoni, al jok.
"U toku 2023. godine na neodređeno vrijeme, putem javnog oglašavanja, primljeno je 197 zaposlenih. Bez provođenja javnog oglašavanja, odnosno primjenom člana 5. stav b) Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH primljeno je 195 zaposlenika (najvećim dijelom poštari, poštari dostavljači – 138, operator – šalterski radnik – 18). Taj član propisuje izuzeće od javnog oglašavanja, odnosno prijem u radni odnos na određeno vrijeme najdalje do šest mjeseci, jednokratno u toku jedne kalendarske godine za konkretno radno mjesto. Uvidom u procedure zapošljavanja i relevantnu dokumentaciju utvrdili smo nepoštovanje navedenog člana s obzirom na to da se kod pojedinih slučajeva radilo o zapošljavanju osoba na duži period, odnosno nije se vršilo jednokratno kako to nalaže član 5. Uredbe", navodi se.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1164 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
bio sam u centrali na obali neki dan...kakve face rade ti vidiš da su to ljudi koji nisu ništa teže digli od papira
žene i muškarci oko 55 godina ogrezli u sjedenju žderanju pite i kefira
portiri i security bliže penziji...komunikativne vjkeštine loše...za 21.st. ono je bilo oko devedesetih
s druge strane...kuririr poštari...umorni...bolesni...sjebani... i kako ne bi po ovoj vrućini po ledu po snijegu po kiši...
sve me to podsjeti na hidrogradnju i centralu na drveniji u kojoj se nakotilo neradnika koji su pokupili najbolje stanove i poslove u gradu dok je moja obitelj bila na pijesku iraka godinama...prije toga višegrad prijedor poslije toga libija...
žene i muškarci oko 55 godina ogrezli u sjedenju žderanju pite i kefira
portiri i security bliže penziji...komunikativne vjkeštine loše...za 21.st. ono je bilo oko devedesetih
s druge strane...kuririr poštari...umorni...bolesni...sjebani... i kako ne bi po ovoj vrućini po ledu po snijegu po kiši...
sve me to podsjeti na hidrogradnju i centralu na drveniji u kojoj se nakotilo neradnika koji su pokupili najbolje stanove i poslove u gradu dok je moja obitelj bila na pijesku iraka godinama...prije toga višegrad prijedor poslije toga libija...
-
Dzontra_Volta
#1165 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Naručio sam (tj. kupio online) prije par dana neki proizvod iz Domoda i očekujem da mi dođe danas-sutra.
Danas dobijam ovu poruku.

google photos uploader
Kad klikneš na link u poruci, odvede te na adresu koja izgleda kao službena adresa BH Pošte (boljim gledanjem skontaš da adresa ne počinje sa posta.ba nego posta-ba.nešto) i onda naravno traži kao pravu adresu i da uplatiš 0,3$ za troškove ponovne dostave, uz ostavljanje podataka sa kartice.
Naravno, fishing "u šesnes". I ovaj broj sa kojeg je poslan sms +855 je nekakav iz Kambodže.
I nije to poenta mog pisanja, jer je toga pun internet.
Nego me interesuje kako je neko došao do mog broja telefona i da zna da baš ovih dana očekujem paket!?
Je li to propust Domoda ili BH pošte?

google photos uploader
Kad klikneš na link u poruci, odvede te na adresu koja izgleda kao službena adresa BH Pošte (boljim gledanjem skontaš da adresa ne počinje sa posta.ba nego posta-ba.nešto) i onda naravno traži kao pravu adresu i da uplatiš 0,3$ za troškove ponovne dostave, uz ostavljanje podataka sa kartice.
Naravno, fishing "u šesnes". I ovaj broj sa kojeg je poslan sms +855 je nekakav iz Kambodže.
Nego me interesuje kako je neko došao do mog broja telefona i da zna da baš ovih dana očekujem paket!?
-
1Dante1
#1166 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Ovo je tesko skontati. Moguce jednih, drugih, ili nikoga. Iako mnogi ne vjeruju, moguce je nasumicno slanje na hiljade brojeva. BIH je od korone postala popularna prevarantima van BIH, jer smo poceli malo vise koristiti online kupovinu.
- teuta06
#1167 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
ma to je samo slučajnost da si nešto naručio, pa ti dosla ta poruka. Mom suprugu je dosla poruka u petak, koji nikad nista ne narucuje (ja nekad s njegove kartice narucim nesto, ali stavim svoje podatke za dostavu, ali nisam ni ja nista narucila), dosla mu ta poruka, napade me: STA SI OPET NARUCILA....govorim mu lažna porukaDzontra_Volta wrote: ↑16/07/2024 13:53 Naručio sam (tj. kupio online) prije par dana neki proizvod iz Domoda i očekujem da mi dođe danas-sutra.
google photos uploader
-
Dzontra_Volta
#1168 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Haj onda za nadat se da je slučajni odabir, a ne neki Bajro "ispošte" koji dijeli podatke sa jaranom hakerom.
-
1Dante1
#1169 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
I da dijeli, to ne radi sa jaranom, vec sa strancima. Ovo su rusi/ukrajinci, ili jebivjetri dole iz azije.
-
Dzontra_Volta
-
kB27
#1171 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Samo ubuduce nemoj zvati, nego pisi preko obrasca na posta.ba - to je kao da predas na protokol i ne moze se desiti da ne postupe po tom osnovu.maxell_sarajevo wrote: ↑09/07/2024 22:40 Ja gledao poštara Bh poste kako mi prilazi haustoru i sad čekam da mi pozvoni, al jok.
-
noviclan
#1172 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
maxell_sarajevo wrote: ↑09/07/2024 22:40 Ja gledao poštara Bh poste kako mi prilazi haustoru i sad čekam da mi pozvoni, al jok.
[youtube]https://youtu.be/OsEXsQ9frwQ?si=WI3g9roriTjE7Kbe[/youtube]
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1174 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Evo gledam i ne vjerujem, je li moguće da je neki (pogrdni naziv) zalijepio naljepnicu i naplatili mi 1.80KM za pošiljku koja je uredno registrovana i koju je DHL dostavio do BiH i onda preuzima BH Pošta.

Bez obzira što tracking ne počinje sa R ovo je registrovana pošiljka čiji je Shipping koštao skoro 10€ za 80 grama težine.
Prije par mjeseci sam imao pošiljku na isti princip CBxxxxxxxxxDE i to su uredno skenirali kako i treba i nisu ukrali ovo 1.80KM, ali sada je očigledno neki uhljebljen bio na sortiranju pošiljki i zalijepio naljepnicu da uzmu 1.80KM.
Nisam bio kod kuće u vrijeme prispijeća, odmah bi se žalio na ovo.

Bez obzira što tracking ne počinje sa R ovo je registrovana pošiljka čiji je Shipping koštao skoro 10€ za 80 grama težine.
Prije par mjeseci sam imao pošiljku na isti princip CBxxxxxxxxxDE i to su uredno skenirali kako i treba i nisu ukrali ovo 1.80KM, ali sada je očigledno neki uhljebljen bio na sortiranju pošiljki i zalijepio naljepnicu da uzmu 1.80KM.
-
El_comadante
#1175 Re: POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Pa žali se sada šta fali? Imaš slike pošalji i vidi šta će ti reći.Mehemed wrote: ↑19/07/2024 16:50 Evo gledam i ne vjerujem, je li moguće da je neki (pogrdni naziv) zalijepio naljepnicu i naplatili mi 1.80KM za pošiljku koja je uredno registrovana i koju je DHL dostavio do BiH i onda preuzima BH Pošta.