Pošta Amerika - BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nanael

#1 Pošta Amerika - BIH

Post by Nanael »

Prijatelj iz Amerike mi je poslao paket, već je prošlo oko mjesec dana i još ga nisam dobio. Zanima me koliko to obično treba da dođe paket iz Amerike i šta bi trebao dalje raditi jer ovo je prvi put da mi neko šalje nešto iz inostranstva ?
razonoda

#2 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by razonoda »

Nanael wrote:Prijatelj iz Amerike mi je poslao paket, već je prošlo oko mjesec dana i još ga nisam dobio. Zanima me koliko to obično treba da dođe paket iz Amerike i šta bi trebao dalje raditi jer ovo je prvi put da mi neko šalje nešto iz inostranstva ?
Ti nista ,---prijatelj treba da ode u postu odakle je poslao (sa racunom), i oni ce provjeriti gdje je zapelo.
Zeljoooo

#3 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by Zeljoooo »

Nanael wrote:Prijatelj iz Amerike mi je poslao paket, već je prošlo oko mjesec dana i još ga nisam dobio. Zanima me koliko to obično treba da dođe paket iz Amerike i šta bi trebao dalje raditi jer ovo je prvi put da mi neko šalje nešto iz inostranstva ?
Da si postara poslao po posiljku u Amriku donio bi do sada.
razonoda

#4 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by razonoda »

:-) Ako ti je poslao odjecu --- vec je neko nooosaa po Bosni :roll: ------------ salim se
Nanael

#5 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by Nanael »

razonoda wrote:Ti nista ,---prijatelj treba da ode u postu odakle je poslao (sa racunom), i oni ce provjeriti gdje je zapelo.
Ah ok, hvala na informaciji.
Nomo

#6 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by Nomo »

daj boze da stigne . sve sto mi je poslano iz amerike nisam dobio . a dobivao sam uglavnom cekove . kada su banditi u posti vidjeli da oni to ne mogu unovciti bacali su u smece . ni koverta sa saucescem ne moze da stigne , otvaraju i kada vide da nema love ( koja ce budala slati kes novac u koverti ) samo bace u kantu . to smo mi . nazalost .
Nomo

#7 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by Nomo »

razonoda wrote:
Ti nista ,---prijatelj treba da ode u postu odakle je poslao (sa racunom), i oni ce provjeriti gdje je zapelo.
prodje posta i paket pola svijeta i zapne na teritoriji BiH . potpuno nevazno da li to dio drzave gdje vlada SDA ili HDZ ili neka srpska stranka . Ti jednostavno ne dobijes . a da , nije ni bitno kako ti je ime . Tuga i zalost :cry:
costacurta

#8 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by costacurta »

Nomo wrote:daj boze da stigne . sve sto mi je poslano iz amerike nisam dobio . a dobivao sam uglavnom cekove . kada su banditi u posti vidjeli da oni to ne mogu unovciti bacali su u smece . ni koverta sa saucescem ne moze da stigne , otvaraju i kada vide da nema love ( koja ce budala slati kes novac u koverti ) samo bace u kantu . to smo mi . nazalost .
De odvadi malo SVIJU TI!! :roll:
Osim ako ti paket ne salju u zatvor othervejz jedino u srednjem vijeku je moguće da ti neko namjerno uzme paket, poštu, ček......... btw a što bi ti neko slao poštom ček iz ju es end ej?! :lol: Djesh ga unovčit?!
Postoji kodeks zbog kog se leti s posla ukoliko se ne pridržavas pravila i privatnosti. Slabo da ce ko rizikovati da izgubi posao zbog par stoja dolara.
Ja mislim da te ti iz US lože za pakete, šalju ti fiktivnu postu :mrgreen:
razonoda

#9 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by razonoda »

Nomo wrote:daj boze da stigne . sve sto mi je poslano iz amerike nisam dobio . a dobivao sam uglavnom cekove . kada su banditi u posti vidjeli da oni to ne mogu unovciti bacali su u smece . ni koverta sa saucescem ne moze da stigne , otvaraju i kada vide da nema love ( koja ce budala slati kes novac u koverti ) samo bace u kantu . to smo mi . nazalost .
To me zbilja cudi. Ja sam u nazad par godina --slala pimo-pakete, dolazili na kucnu adresu ----i SVI SU DOSLI. cak za vrijeme rata sam slala novac u pismu za Sloveniju ,,i to je doslo. Sada to ne radim, a pisma ne saljem , zahvaljujuci internetu :) . Mozda imas nekog --ludog== komsiju :-) pa ti baca postu , ako uopste moze doci do nje.
Jack Be Nimble

#10 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by Jack Be Nimble »

Ja sta god da sam slao iz bilo kojeg dijela Amerika u oba entiteta je stiglo u roku 7 dana. Nikad dan prije niti dan kasnije. Od razglednica pa do paketa.
VjecitiStudent

#11 Re: Pošta Amerika - BIH

Post by VjecitiStudent »

Prijatelj je na pošti morao dobiti "tracking number" za svoj paket, neka ti ga pošalje. Onda lako možeš provjeriti preko interneta dokle je paket stigao.
Post Reply