post rock
Moderator: _BataZiv_0809
-
štzngrm
#1 post rock
Zanima me da li iko na ovom forumu sluša muziku koja ima veze sa vremenom u kojem živimo-da li iko sluša bendove koje nije prežvakala i pljunula industrija mtv-a-
da li iko sluša bendove poput mogwai, low, tortoise, shelac, arab on radar........
da li iko sluša bendove poput mogwai, low, tortoise, shelac, arab on radar........
- Alfons Kauders
Stavi sliku Seke ili Cece, pa da vidis kako ce se nakotit postovi...štzngrm wrote:malo ljudi zna-
ova tema umire za sat dva-
šteta-
-
dinash
ma meni su takvi bendovi pegla ziva ... nja nja nja njaaaaaa ... ja tebe volim a ti mene ne voliiis ... ja s'a cu jadaaaan oh ooooh ... pa malo slim ties i malo na-na-na vokala i eto hit.anais_nin wrote:meni lola stars and stripes legla pravo
jednom je neko rekao da su "franz-ferdinand-like" bendovi "konzervativni" jer "they take music as an influence but leave the influence to the music" sto znaci da ohranjuju (konzerviraju) formu, sto ih posljedicno cini konzervativnim ...
elem, kada slusam neke od novijih post-whatever bendova sjetim se da sam jos uvjek student.
i to ne valja.
- Altsa
Ako nisi slusao onda obavezno poslusaj grupu LUNAR iz ZagrebaAmSel wrote:Pa ja zivim za post-rock.
Tortoise je broj jedan za mene, pogotovo volim albume "TNT" i "Standards." Volim jos Mogwai, Do Make Say Think, Explosions In The Sky, Sea and Cake, Godspeed You! Black Emperor, Slint, Valley of Giants, etc.
- anais_nin
znam o cemu pricas...tako i ja dozivljavam vecinu ovih bendova koji izniknu i brzo poniknu...ali u vecini slucajeva slusam ono sto mi u datom momentu uhu legne...ne odbacujem sve cak ni od te genericke muzike, jer ima i tu boljih i gorih stvari...dinash wrote:ma meni su takvi bendovi pegla ziva ... nja nja nja njaaaaaa ... ja tebe volim a ti mene ne voliiis ... ja s'a cu jadaaaan oh ooooh ... pa malo slim ties i malo na-na-na vokala i eto hit.
zato ja za te dublje emocionalne i kreativne potrebe imam bendove tipa Curve, Lamb, Massive Attack, Oi Va Voi, Splashdown, Mogwai, Mei Tei Sho, itd
-
Terza
Ja imam sve albume Cul de sac, kao i dupli uzivo sa Damom Suzukijem /ex Can/.
Javi se:
[email protected]
Javi se:
[email protected]