Post Grunge - preporuke?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
elSaik

#1 Post Grunge - preporuke?

Post by elSaik »

Eh, trenutno sam u Post Grunge fazi, pa me zanima da li mi možete preporučiti neke jače bendove za slušati...

Ovo trenutno slušam i(li) imam u kolekciji...

01. 3 Doors Down
02. 30 Seconds to Mars
03. Alter Bridge
04. Audioslave
05. Breaking Benjamin
06. Bush
07. Creed
08. Finger Eleven
09. Foo Fighters
10. Hinder
11. Matchbox Twenty
12. Nickelback
13. Puddle of Mudd
14. Shinedown
15. Silverchair

Eto, bio bih zahvalan za svaki novi preporučeni bend. :D
Slatanic

Post by Slatanic »

GRUNGE? Nirvana 8)
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Post grunge... tesko definisat...
Uglavnom to sto si stavio... mozda A perfect Circle ? Trapt ?

Alter Bridge pravo dobar,bas slusam ovih dana...
elSaik

Post by elSaik »

Homer_Simpson wrote:Post grunge... tesko definisat...
Uglavnom to sto si stavio... mozda A perfect Circle ? Trapt ?

Alter Bridge pravo dobar,bas slusam ovih dana...
Da. I meni se sviđaju. Poslušam to dvoje što si naveo. Nisam do sada slušao. :)
LSD

Post by LSD »

Sto bolan post-grunge,kad je grunge bolji :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Baš ovih dana nešto Nirvanu opet slušam , ma kad sve skontaš , ova danas muzika nije ni do koljena Kurtu i kompaniji , uvijek ću rado uzeti grunge album i preslušati ga , to je doba kada ni MTv nije loš bio.
LSD

Post by LSD »

Ja nisam nikad mogao da svarim post-grunge,bendove tipa bush,creed,silverchair i sl.
Komercijala stroga,mainstream muzika sa napucanom produkcijom,pjevljivim pop refrenima...bas nekako sterilno,da ne kazem pederski 8-)
tranquil

Post by tranquil »

LSD wrote:Ja nisam nikad mogao da svarim post-grunge,bendove tipa bush,creed,silverchair i sl.
Komercijala stroga,mainstream muzika sa napucanom produkcijom,pjevljivim pop refrenima...bas nekako sterilno,da ne kazem pederski 8-)
:lol:

Baš. Smiješno mi je da se ta muzika naziva tako. Ono, ako je to nasliješe grunge-a,

Isto ko kad čujem za Blink ili Avril da ih nazivaju "punk", kao što sam čuo svojim ušima u masovnim medijima.

Kada muzički žanr toliko evoluira da nova forma zasluži novi naziv na taj način što će starom nazivu dodati prefix "post", to treba da znači da je osnovna ideja slična ideji prethodnika, ali je izvedba drugačija, a ne da se štancaju neki sterilni klonovi.

Ima muzičara koji sviraju "post-xyz" muziku, a da u potpunosti zaslužuju to ime, npr. post-punk 80-ih (sonic, pixies, dinosaur jr.) ili sadašnji tzv. post-rock (sigur rós, mogwai, arab strap...)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

LSD wrote:Ja nisam nikad mogao da svarim post-grunge,bendove tipa bush,creed,silverchair i sl.
upravo. nemam ja nista protiv komercijale, ali ovo je ocaj.
:-)
meni je peral jam najdrazi bio u tom grugne periodu, oni su i dan danas ok.
elSaik

Post by elSaik »

LSD wrote:Sto bolan post-grunge,kad je grunge bolji :D
Ne znam. Meni su 3 Doors Down, Breaking Benjamin, Finger Eleven, Matchbox Twenty... prejaki bendovi. ;)

PS Imam ja sve to što vi nabrajate... Nirvanu, Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden itd, itd... samo što ja ne slušam ono što "svi slušaju", nego ono što se meni sviđa, pa da ti je ne znam koja komercijala (:roll:).
Last edited by elSaik on 15/02/2008 23:16, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

Joj ja kad cujem samo rijec Nickelback nije mi dobro uopste :-)

bez uvrede ;-)
elSaik

Post by elSaik »

:D Šta se ja imam uvrijediti, ne sviram u tom bendu.
LSD

Post by LSD »

@el-saik haveru...znas sta ces ti...prihvati se punk-a i HC-a i progledat ces u zivotu :D :lol: ...ovaj post-grunge je regres zivi,nema hajra od te muzike nikako :D ...poslusaj ti mene :wink:
elSaik

Post by elSaik »

LSD wrote:@el-saik haveru...znas sta ces ti...prihvati se punk-a i HC-a i progledat ces u zivotu :D :lol: ...ovaj post-grunge je regres zivi,nema hajra od te muzike nikako :D ...poslusaj ti mene :wink:
Jarane, kad bi svi isto slušali ne bi bilo zanimljivo, zar ne?

Evo slušam Matchbox, u inat dušmanima! :x :lol:
willow

Post by willow »

ovako...DAYS OF THE NEW obavezno poslušaj ako ti je do post-grungea...dobri su, nisu komercijala...meni su odlični :)
elSaik

Post by elSaik »

willow wrote:ovako...DAYS OF THE NEW obavezno poslušaj ako ti je do post-grungea...dobri su, nisu komercijala...meni su odlični :)
Hvaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaa, poslušam obavezno pa postiram mišljenje. :D

PS Poslušah na youtube-u jednu pjesmu. Zaista imaju neobičan, jedinstven zvuk. Moram si skinuti.

PPS Na forumu sa kojeg skidam inače svu potrebnu muziku, nema linkova za ovo... :-? Možeš li mi ti dati linkove za ova tri albuma?
Benighted

Post by Benighted »

Biffy Clyro ? Slicno Foo Fightersima...

http://www.youtube.com/watch?v=OsSqFMNAf2o

Za preporuke ukljuci se na last.fm
willow

Post by willow »

Od Days of the New imam link samo za album Orange - ove ostale albume nemam ni ja. Voila:

http://rapidshare.com/files/93683665/DO ... e.zip.html
elSaik

Post by elSaik »

Benighted wrote:Biffy Clyro ? Slicno Foo Fightersima...

http://www.youtube.com/watch?v=OsSqFMNAf2o

Za preporuke ukljuci se na last.fm
Budem.
willow wrote:Od Days of the New imam link samo za album Orange - ove ostale albume nemam ni ja. Voila:

http://rapidshare.com/files/93683665/DO ... e.zip.html
Hvala.
Better Man

Post by Better Man »

Post grunge jer obična glupost. Mrzim bandove koji kopiraju nešto već viđeno. Nikada ti post grunge bandovi neće biti ni do koljena jednoj Nirvani, Mudhoney-u, Alice in Chains-ima, Pearl Jam-u, Soundgarden-u, Tad-u, Stone Temple Pilots-ima itd.!
LSD

Post by LSD »

Post grunge jer obična glupost. Mrzim bandove koji kopiraju nešto već viđeno. Nikada ti post grunge bandovi neće biti ni do koljena jednoj Nirvani, Mudhoney-u, Alice in Chains-ima, Pearl Jam-u, Soundgarden-u, Tad-u, Stone Temple Pilots-ima itd.!
Istina ziva! 8-) jos samo da dodam na ovaj spisak Screaming Trees i Melvins,moze i Smashing Pumpkins iako su iz Chigaca i to je to.
elSaik

Post by elSaik »

Better Man wrote:Post grunge jer obična glupost. Mrzim bandove koji kopiraju nešto već viđeno. Nikada ti post grunge bandovi neće biti ni do koljena jednoj Nirvani, Mudhoney-u, Alice in Chains-ima, Pearl Jam-u, Soundgarden-u, Tad-u, Stone Temple Pilots-ima itd.!
OK. Hvala što si me prosvijetlio. Od sada više nikad neću slušati ono što volim nego samo ono što mi stručnjaci kažu da valja slušati.

Samo se nadam da mi neće neko reći da ne slušam njemačku muziku zato što je jezik ružan, jer fakat uživam u Rammsteinu i OOMPH!u. :(

Nego, ima li još savjeta u vezi teme?
Post Reply