Poz,
znate kad neko umre okace se posmrtni listovi na drvo, table i sl. Pitam se kako Nijemci to zovu, da li ima toga kod njih. Kad sam bio dijete tamo sam bio ali ne sjecam se. Kako se kaze na njemackom to.
Takoder me zanima kako se kod njih kaze:
Kefini
Tabut
Nasloni
Nišan
Hvala
Posmrtnice na njemackom?
-
SaMaster
#2 Re: Posmrtnice na njemackom?
Tabut - Laichnamrexandroid wrote:Poz,
znate kad neko umre okace se posmrtni listovi na drvo, table i sl. Pitam se kako Nijemci to zovu, da li ima toga kod njih. Kad sam bio dijete tamo sam bio ali ne sjecam se. Kako se kaze na njemackom to.
Kefini
Tabut - Laichnam
Nasloni - Ne znam sta tacno mislis?
Nišan- Grabstein/e
Hvala - Danke![]()
Nasloni - Ne znam sta tacno mislis?
Nišan- Grabstein/e
-
vade_mecum
#3 Re: Posmrtnice na njemackom?
rexandroid wrote:Poz,
znate kad neko umre okace se posmrtni listovi na drvo, table i sl. Pitam se kako Nijemci to zovu, da li ima toga kod njih. Kad sam bio dijete tamo sam bio ali ne sjecam se. Kako se kaze na njemackom to. Todesanzeige
Kefini ?
Tabut Sarg
Nasloni ?
Nišan Grabstein
Hvala
-
rexandroid
#4 Re: Posmrtnice na njemackom?
Hvala na odgovoru
naso sam za posmrtnice Todesanzeige ili Todeszettel, ono sto si napisao za Tabut je nesto drugo ali ipak hvala na odgovoru, taj me Grabstein zanimao.
naso sam za posmrtnice Todesanzeige ili Todeszettel, ono sto si napisao za Tabut je nesto drugo ali ipak hvala na odgovoru, taj me Grabstein zanimao.
-
SaMaster
#5 Re: Posmrtnice na njemackom?
Pa ne znam da li bukvalno imaju tu rijec kao mi. Mozda imaju a mozda i nemajurexandroid wrote:Hvala na odgovoru