poslovni sastanci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

gaius

#26 Re: poslovni sastanci

Post by gaius »

da se razumijemo.. većina ljudi potpuno pogrešno shvata pravni sistem i za pravo kao takvo koristi kategorije tipa: pravedno, pravično, ravnopravno.. sve te kategorije imaju više veze sa.. grnčarstvom npr. nego sa pravom.. pravo niti je pravično, niti je pravedno, niti garantuje ravnopravnost.. uvijek je bilo i uvijek će ostati odraz volje vladajuće klase.. nekad robovlasnika, feudalaca, danas novih robovlasnika - kapitalista.. u bosni odraz volje i vjerskih poglavara npr.. ne znači da ja nisam kritičan prema tome nego sam jednostavno reagovao pravnički - i to je pravno tako.. nije niko pitao da li takvo ponašanje nekog kretena zaslužuje moralnu osudu.. nego pravnu.. moralnu da.. ali što se prava tiče.. ja tu ne vidim nešto što je sankcionisano.. prema tome sjašite nama pravnicima s vrata.. ionako zakone ne pišemo mi nego liječnici, politolozi, bivši vozači autobusa,... mi pravnici smo samo "primjenjivači" loših zakonskih rješenja koja uvijek pišu ljudi koji nisu pravnici - ili ako su pravnici onda su u pravilu najlošiji u struci..

ali nije tema.. pa da zaključim.. je li papak - jašta je.. jel treba ići u zatvor - ne treba.. proguglajte o zakonu o ravnopravnosti spolova pa vidite brate ima li šta.. prijavljujte tužilaštvu.. policiji..
mirna123

#27 Re: poslovni sastanci

Post by mirna123 »

Galama ili psovka, koja se desila, desila se ne slucajno, nego isplanirano. Cilj je bio, kao na utakmici, izbaciti iz igre naj jaceg igraca, a onda utakmica se dobiva. Igrom slucaja bila je zena. Ostali, bitno je meni da ne psuje, a drugi zar je bitno ili sta ja tu mogu uraditi itd.. Po narodnoj dupe u kraj. Ali svaka psovka upucena je stavovima koji su bili zajednicki, lpa prema tome i svaka psovka bila je upucena svima, sto drugi nisu ili jesu skontali, to je njihov problem). Nije u pitanju nikakva ravnopravnost polova i sl. . Mada je uvijek lakse gace istresti na slabijeg, na zalost zene su po svojoj prirodi slabije i rezultat je poznat. Ovdje je u pitanju gradjevinarstvo, a ono sa sobom nosi i sve to, jos kad se tamo pojavi zena. "Boze gdje ona zalutala". Ovo je uvrada, koja za rezultat ima i moze imati posledice, stetu i sl. Zakone prilicno poznajem, i mislim da u ovom slucaju ima dobrih argumenata za vratiti milo za drago. Ali to traje. I samo zato sto niko nema zivce da to tjera, i desavaju se ovakve stvari. Dovoljno je po mom misljenju rijesiti jedan ovakav slucaj i onda bi ih sigurno bilo puno manje. Ovako sto ne bih psovao, svakako necu biti sankcionisan. Jasna poruka. Hvala svima.
Skyfox

#28 Re: poslovni sastanci

Post by Skyfox »

Pera Trta wrote:Očito si friška s fakulteta, pa te ovakvo ponašanje čudi.
Svašta još očekuj...tako ti je u svakom poslu gdje se radi s ljudima.
sjedim ja na jednom sastanku tek dosao u firmu i po belaju sjednem kraj generalnog, on stranac i u vrhuncu rasprave zvekne sakom od sto, ja odskocio pola metra sa stolice... ono WTF ne nadas se, pogledam okolo niko ne trepce, reko samo da izadem odavde pa se vi pobijte :-)
Svega ima...
mirna123

#29 Re: poslovni sastanci

Post by mirna123 »

sjedim ja na jednom sastanku tek dosao u firmu i po belaju sjednem kraj generalnog, on stranac i u vrhuncu rasprave zvekne sakom od sto, ja odskocio pola metra sa stolice... ono WTF ne nadas se, pogledam okolo niko ne trepce, reko samo da izadem odavde pa se vi pobijte
Svega ima...

Ma valjda je to sad normalno. Cim nesto hoces rijesiti, povisi ton i dobro je. Ostali prestanu zivjeti, neko od straha, a neko nece da se ponizava.
Na zalost problem zbog kojeg je vodjen pomenuti sastanak, još nije riješen, samo se vise zakomplikovalo. Bilo je jos galame, ali ovog puta muški su bili ti koji su galamili i na koje se galamilo.
mirna123

#30 Re: poslovni sastanci

Post by mirna123 »

Lesli Eldridž wrote:Mirna, Mirna, ako si ti ona na koju mislim onda se znamo... :)
Ako si ti onaj na koga ja mislim, onda se zaista znamo.
Post Reply