Poslovna prevara u oglasima

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
raoul duke

#1 Poslovna prevara u oglasima

Post by raoul duke »

Samo jedno lijepo upozerenje za stanovnike Kantona Sarajevo koji su u ocajnoj potrazi za posao.

Radi se o ''britanskoj kompaniji'' AZUR Marketing koja nudeci posao u oglasniku, trazi mlade i komunikativne prezentere kao predstavnike u turizmu.
Posao se odvijao u Radon Plazi , gdje je ''prezenter'' ( njih ukupno 7), trebao ubijediti prisutne goste da kupe razne asortimane i putovanja po svijetu.
Kolega je radio gore navedeni posao 5 dana, nakon cega su mu bili duzni isplatiti odredjenu sumu novca po dogovoru.
Nakon toga, ni glasa od ''Britanca'' direktora, niti placenog novca.
Gosti na tim prezentacijama su ostali bez tih ponuda, iako su neki uplatili i avans do 1000 KM.

Info o kompaniji:
[email protected]
Telefon: 063/148808

Ovo je pravi Hustle na bosanski nacin, khm britanski.
alibegoa

#2 Re: Poslovna prevara u oglasima

Post by alibegoa »

Pa po mailu se vidi da je neozbiljna kompanija.
nermaa

#3 Re: Poslovna prevara u oglasima

Post by nermaa »

PAŽNJA - NOVI PREVARANTI SU STIGLI U GRAD: Sarajlija prevaren na prezentaciji turističke agencije - 'Da sam ih pronašao, letjeli bi oni na Tenerife'
Petak | 28.09.2012.
Prvi put kada je N. D. pozvao broj Azur marketinga, uposlenici te firme su se počeli izvlačiti, dok je pri drugom pokušaju telefon bio isključen.
Da li bi ste željeli da za 800 maraka provedete osam dana u prestižnim apartmanima na Tenerifima, na Kanarskim otocima? Naravno da bi. Isto to je pomislio i Sarajlija N. D. kada su mu uposlenici turističke agencije Azur Market ponudili ovaj turistički aranžman, na prezentaciji održanoj 16. septembra u hotelu Radon plaza u Sarajevu. Međutim, umjesto na odmoru iz snova, naš sagovornik je ostao bez novca.

- Supruga i ja upecali smo se na njihovu ponudu i otišli smo na tu prezentaciju. Direktor firme John Jackson je po naglasku Englez, a sve je tu bilo na nivou. S njim je bilo 4-5 naših ljudi, kao i prevodilac. Rekao nam je da je uposlenik poznate firme RCI, koja se bavi turističkim aranžmanima, te pojasnio da su se ovdje registrovali kao firma Azur marketing i naglasio da je šest parova, koliko je bilo u grupi, slučajno odabrano. Rekao je da smo dobili priliku za putovanje po jako povoljnim cijenama, a onda su nam ponudili da za 800 maraka četiri osobe osam dana odu na Tenerife. Rekli su nam da je naš prevoz do tamo, a njihovi troškovi smještaja. Kasnije, čitajući pomno ugovor, koji sam potpisao, shvatio sam da je tih 800 KM navlakuša, jer bismo morali platiti i prevoz i osiguranje posredstvom njih, što bi za nas četvoro na kraju izašlo 4.000 - 5.000 KM, priča N. D.

On dodaje da nije naivan ni glup, ali osobe koje su radile prezentaciju znale su kako da ih obrlate. Isti dan potpisao je ugovor i uplatio 400 KM, te dobio priznanicu.

"Na povratku kući govorim ženi da će u ovome neko dobro proći ili oni, ili mi. Odnosno, ili ćemo jeftino otići na more, ili će nas oni prevariti. Već naredne večeri na TV-u, u emisiji Potrošački kod na HRT-u vidio sam da su predstavnici iste firme - RCI prevarili raju u Hrvatskoj. Međutim, tamo se spominjala firma Kristalna laguna, a ovdje Azur marketing", priča N. D, te dodaje da su se, kada ih je prvi put nazvao na broj 063 148-808, koji su ostavili kao kontakt, počeli izvlačiti. Drugi put kada ih je nazvao, ispostavilo se da su isključili telefon, kaže naš sagovornik.

I mi smo jučer u više navrata pokušavali stupiti u kontakt sa uposlenicima turističke agencije Azur marketing, međutim, mobitel je bio nedostupan. Na internetu se jedino moglo pronaći da je ova firma putem oglasa krajem avgusta tražila radnicu koja bi čistila stan na Ciglanama, telepromotere i prodajne predstavnike.
Last edited by nermaa on 28/09/2012 15:11, edited 5 times in total.
illuminated

#4 Re: Poslovna prevara u oglasima

Post by illuminated »

Infidel666 wrote:Samo jedno lijepo upozerenje za stanovnike Kantona Sarajevo koji su u ocajnoj potrazi za posao.

Radi se o ''britanskoj kompaniji'' AZUR Marketing koja nudeci posao u oglasniku, trazi mlade i komunikativne prezentere kao predstavnike u turizmu.
Posao se odvijao u Radon Plazi , gdje je ''prezenter'' ( njih ukupno 7), trebao ubijediti prisutne goste da kupe razne asortimane i putovanja po svijetu.
Kolega je radio gore navedeni posao 5 dana, nakon cega su mu bili duzni isplatiti odredjenu sumu novca po dogovoru.
Nakon toga, ni glasa od ''Britanca'' direktora, niti placenog novca.
Gosti na tim prezentacijama su ostali bez tih ponuda, iako su neki uplatili i avans do 1000 KM.

Info o kompaniji:
[email protected]
Telefon: 063/148808

Ovo je pravi Hustle na bosanski nacin, khm britanski.
:x
vidi se po mailu da je pljacka....kao sto rece prethodnik.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Poslovna prevara u oglasima

Post by Truba »

a šta su ti za 1000 uplaćivali :?
Post Reply