Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Oportunista

#1 Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

Predpostavljam da su mnogi aplicirali za poslove u Al Jazeeri u Sarajevu preko posao.ba.

Da li je netko dobio poziv za intervju ili ima vise informacija o procesu selektovanja kandidata?

Ako je konkurs izasao tamo negdje prije nove godine, onda bi mozda sada trebalo biti vrijeme za kontaktiranje uspjesnih kandidata za intervju.

Takodjer agancije posao.ba je zaduzena za odabir kandidata, ne znam koliko su oni u praksi neutralni i da li zaista biraju kandidate, ili svoje podobnjake...

S obzirom da je rijec o Al Jazeeri, trebalo bi da nema nepotizma, ali covijek nikada ne zna.

Pozd i havla...
drndalo

#2 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by drndalo »

Oportunista wrote:S obzirom da je rijec o Al Jazeeri, trebalo bi da nema nepotizma, ali covijek nikada ne zna.
Jastaradi, pocevsi od direktora, sanse za nepotizam nema... :cry:
karanana

#3 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by karanana »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=83076

a arapi su inace poznati karakteri i kultura u kojoj apsolutno nema mjesta za nepotizam.
Oportunista

#4 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

karanana wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=83076

a arapi su inace poznati karakteri i kultura u kojoj apsolutno nema mjesta za nepotizam.
Hvala ti na linku....

zista se brinem, jer sam na pismu motivacije stavila slucajno zarez umjeto tacke na jedno mjest. znam da je ovo glupi "typo", ali opet hhhmmm...

Ne znam da li je barem neko dobio poziv za intervju...
shibonja

#5 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by shibonja »

Jest Goran Milic :D
Oportunista

#6 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

shibonja wrote:Jest Goran Milic :D
Budi ozibiljan :)
amhrienizi

#7 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by amhrienizi »

Ja sam takodjer aplicirala preko posao.ba i nazalost jos nista nisam od njih cula niti od bilo koga drugoga.
Da li ljudi sute i mudro skrivaju informacije?
Last edited by amhrienizi on 02/02/2011 21:59, edited 1 time in total.
maxell_sarajevo

#8 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Moj jaran dobio posao, imao dobre preporuke, radi za jednu TV u BIH i ljudi ga bez slanja aplikacije zvali na razgovor ponudili svoje uslove i on pristao.Dok ne pocne raditi na Al Jazeera-i ostaje na ovoj jednoj televiziji.
PAWNDA

#9 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by PAWNDA »

Cast izuzecima, ali ja unazad nekoliko dana slusam price o ljudima, koji uglavnom veze nemaju sa poslom, kako se hvale da su primljeni. Ko ce znati, valjda nece opet i ovdje radit stele?
drndalo

#10 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by drndalo »

Ma jok, gdje bi kod nas radile stele... :evil:
bullmastiff

#11 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by bullmastiff »

PAWNDA wrote:Cast izuzecima, ali ja unazad nekoliko dana slusam price o ljudima, koji uglavnom veze nemaju sa poslom, kako se hvale da su primljeni. Ko ce znati, valjda nece opet i ovdje radit stele?
ma ako to nasi primaju..sve je to isto :D
Oportunista

#12 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

bullmastiff wrote:
PAWNDA wrote:Cast izuzecima, ali ja unazad nekoliko dana slusam price o ljudima, koji uglavnom veze nemaju sa poslom, kako se hvale da su primljeni. Ko ce znati, valjda nece opet i ovdje radit stele?
ma ako to nasi primaju..sve je to isto :D
Ne sumnjam u to da sama "Al-Jazeera" prima samo strucne kadrove, ali bojim se da, ako imaju neku nasu agenciju kao posredinka preko koje se prima staff i koji "biraju" odgovarajuce biografije, procedura je ista kao svuda drugo (sto sam vrlo cesto svjedocila):

Doticni/a gospodja/gospodin koji radi u aganciji vec imaju svoje podobnike za posao (more nezposlene familije, prijatelje i ostalih kojima duguju usulge), a ako u njihove ruke dodje kakva biografija koja bi, da je neko od "Al-Jazeera" strucnjaka sagleda bila jaca od onih koje oni zele ugurati, takvu sto prije unistiti i izbrisati joj svaki trag. :)
HomeSweetHome

#13 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by HomeSweetHome »

Oportunista wrote:Doticni/a gospodja/gospodin koji radi u aganciji vec imaju svoje podobnike za posao (more nezposlene familije, prijatelje i ostalih kojima duguju usulge), a ako u njihove ruke dodje kakva biografija koja bi, da je neko od "Al-Jazeera" strucnjaka sagleda bila jaca od onih koje oni zele ugurati, takvu sto prije unistiti i izbrisati joj svaki trag. :)

Ne mogu da vjerujem da ljudi koje uredno platis da ti nadju najbolje od radne snage koja se nudi imaju takvu smjelost?! Pa to treba sve nogom u dupe nabiti...
Oportunista

#14 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

HomeSweetHome wrote:
Oportunista wrote:Doticni/a gospodja/gospodin koji radi u aganciji vec imaju svoje podobnike za posao (more nezposlene familije, prijatelje i ostalih kojima duguju usulge), a ako u njihove ruke dodje kakva biografija koja bi, da je neko od "Al-Jazeera" strucnjaka sagleda bila jaca od onih koje oni zele ugurati, takvu sto prije unistiti i izbrisati joj svaki trag. :)

Ne mogu da vjerujem da ljudi koje uredno platis da ti nadju najbolje od radne snage koja se nudi imaju takvu smjelost?! Pa to treba sve nogom u dupe nabiti...
Nadju oni tebi najbolju radnu snagu od onih koje se nalaze u njihovoj selekciji, a i sama znas da je potpuna neturalnost osoba koje rade u tim agancijama prica za malu djecu. Svako od njih ima barem nekoga kome duguju neku uslugu ili zele protu-uslugu od nekoga.

Izbjegavam traziti posao preko njih, jer mi se cak desilo jednom da su nazvali osobu koju sam stavila kao nadleznu za preporuke, ali ne da se raspitaju za validnost mojih preporuka, nego da provjere da li toj osobi treba neko za koga oni smatraju da bi bio "idealan" za njihovu frimu :-) . Pitam se samo tko li je taj njihov ideal...

Naravno to nije svugdje slucaj, ali vjeruj mi ima itekako takvih slucajeva, vise nego sto se zna, jer se o tome mudro suti.
ja2

#15 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by ja2 »

Moja prijateljica isla na razgovor prije par dana. Izmedju ostalog pitali su je kako se na hrvatskom kaze dzubrivo, i gdje je najveca sansa na Balkanu da opet izbiju sukobi. Bilo je jos nekih cudnih pitanja.
Oportunista

#16 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Oportunista »

ja2 wrote:Moja prijateljica isla na razgovor prije par dana. Izmedju ostalog pitali su je kako se na hrvatskom kaze dzubrivo, i gdje je najveca sansa na Balkanu da opet izbiju sukobi. Bilo je jos nekih cudnih pitanja.
A tko je odrzao intervju i za koju poziciju ako nije tajna.... cuj dzubrivo na hrvatskom? :-)

Kakvi crni sukobi, pa zar ih vise nije dosta na Balkanu?
Kristijana

#17 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Kristijana »

Ja bih ovo prošla, gnojivo = đubrivo, a sukobi su mogući u Makedoniji i u Sandžaku, te ispred Vlade BiH kad hljeb poskupi na 5 KM. :roll:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 30/04/2015 07:31, edited 2 times in total.
sandra01

#19 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by sandra01 »

Ja sam isto aplicirala za poziciju prevodioca ,ni habera od njih :?
Sarajlija Fare

#20 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by Sarajlija Fare »

Mislim da jos biraju GENERALNOG DIREKTORA, a sa radom pocinju u aprilu, a mozda i u maju...imaju previse aplikacija, sortiraju i odabiru novinare sa velikim iskustvom...stele nema...ko prodje prosao je sigurno jer je zasluzio ili je imao dobar CV...
GOLFER

#21 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by GOLFER »

Sarajlija Fare wrote:Mislim da jos biraju GENERALNOG DIREKTORA, a sa radom pocinju u aprilu, a mozda i u maju...imaju previse aplikacija, sortiraju i odabiru novinare sa velikim iskustvom...stele nema...ko prodje prosao je sigurno jer je zasluzio ili je imao dobar CV...
Mislim da ce za neke ozbiljne i bitne funkcije na dzeziri (poput direktora, urednika, novinara, istrazivaca, montazera, kamerana ton majstora i sl...) biti trazeni iskljucivo profesionalci. A neke manje bitne funkcije i administracija ce vjerovatno biti ono ko inace kod nas ''ko ce kome nego svoj svome''...

Ne vjerujem da jedna ozbiljna tv kuca smije sebi dopustiti da im neki kvazi profesionalci sa CV-ovima u kojima su oni haman izmislili TV dobiju radna mjesta na tim lazima...
karanana

#22 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by karanana »

izgleda da je nasa nadjica lutvikadic, zastitno lice nasega bh telecoma i nesto...necakinja ili nesto tako, nasega lidera bosnjackog, postala PR al jazeerice. tekbir!
StupskaBitanga

#23 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:izgleda da je nasa nadjica lutvikadic, zastitno lice nasega bh telecoma i nesto...necakinja ili nesto tako, nasega lidera bosnjackog, postala PR al jazeerice. tekbir!
sutra provjerim info pa javim jel tačno
drndalo

#24 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by drndalo »

Samo profesionalno... Pa ko koga za*ebe... :evil:
nejrab

#25 Re: Poslovi Al Jazeera Sarajevo

Post by nejrab »

Ja sam aplicirala, nisu me jos pozvali.. ali sam cula da pravo profesionalni i da je intervju pravo tezak.. nema sta ne pitaju. Mislim da nema bash stela.. javim vam poslije intervjua
Post Reply