Zanima me, da li neko ima neke knjige, naucne radove ili nesto slicno o poslijeratnom poduzetnistvu u Bosni i Hercegovini. Radim magistarski rad na tu temu, i svaka informacija je dobrodosla.
Takodje, puno bi pomoglo ako neko ima ili zna kako doci do ove knjige na Internetu:
Small Enterprise Development in South-East Europe: Policies for Sustainable Growth, Will Bartlett (Editor), Milford Bateman (Editor), Maja Vehovec (Editor), Kluwer Academic Publishers (2002)
Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
-
melb26sa
#2 Re: Potrebna pomoc..
Ne znam kako ces je nabaviti preko interneta. Na amazonu je ima ali je poskupa
- Baby Jane
#3 Re: Potrebna pomoc..
Pa to, nasla sam je i ja na Amazonu, ali rekoh, da neko slucajno nema e-book ili nesto sl.
- chengaba
- Baby Jane
#5 Re: Potrebna pomoc..
Ma znam, nasla sam, ali mi ipak nije dovoljno za rad
Hvala ti, u svakom slucaju, na trudu
Apel ostalima da predloze kakvu literaturu
Hvala ti, u svakom slucaju, na trudu
Apel ostalima da predloze kakvu literaturu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6 Re: Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
@Baby Jane izmjenio sam ti naslov teme, ne može biti "Help" ni "Potrebna pomoć..." itd
Mora se znati o čemu je riječ
Mora se znati o čemu je riječ
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#7 Re: Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
Ne znam sta je tacno fokus te disertacije ali bih ti zelio ukazati na neke moguce izvore informacija.
Dosta medjunarodnih organizacija (USAID, Svjetska banka.SEED, QIF itd) je finansiralo i realizovalo veliki broj projekata, studija, analiza na temu poduzetnistva. Mnogo tih materijala je objavljivano u formi brosura ili na stranicama ovih organizacija za BiH.
Analiziraj web stranice regionalnih razvojnih agencija REDAH, REZ neke od njih na svojim web prezentacijama nude downloade razlicitih studija , strucnih radova i publikacija na temu poduzetnistva.
takodje bi ti preporucio da kontaktiras udruzenja za poduzetnistvo i posao koji mogu biti reprezentativan uzorak za analize strukture poduzetnistva i izvor jako kvalitetnih informacija za ovakve studije.
Dosta medjunarodnih organizacija (USAID, Svjetska banka.SEED, QIF itd) je finansiralo i realizovalo veliki broj projekata, studija, analiza na temu poduzetnistva. Mnogo tih materijala je objavljivano u formi brosura ili na stranicama ovih organizacija za BiH.
Analiziraj web stranice regionalnih razvojnih agencija REDAH, REZ neke od njih na svojim web prezentacijama nude downloade razlicitih studija , strucnih radova i publikacija na temu poduzetnistva.
takodje bi ti preporucio da kontaktiras udruzenja za poduzetnistvo i posao koji mogu biti reprezentativan uzorak za analize strukture poduzetnistva i izvor jako kvalitetnih informacija za ovakve studije.
- Baby Jane
#8 Re: Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
Chmoljo, tenkju
Svakako je moj naslov bio potpuno nemastovit, ali vadim se na to da je napisano u trenutku panike
Toto, hvala ti na prijedlozima. Pogledacu. Naisla sam takodje i na neku organizaciju koja se bavi poduzetnistvom i promovisanjem istog, tako da cu i tu malo preroviti. Preporukom g. Bahrije Umihanovica sam nasla i brosuru GEM projekta, koja ce mi biti od velike pomoci.
Kontaktirala sam i Zavod za statistiku RS-a, ali vec vise od 7 dana nisam dobila nikakav odgovor od njih.
Toto, hvala ti na prijedlozima. Pogledacu. Naisla sam takodje i na neku organizaciju koja se bavi poduzetnistvom i promovisanjem istog, tako da cu i tu malo preroviti. Preporukom g. Bahrije Umihanovica sam nasla i brosuru GEM projekta, koja ce mi biti od velike pomoci.
Kontaktirala sam i Zavod za statistiku RS-a, ali vec vise od 7 dana nisam dobila nikakav odgovor od njih.
- BrunoBenzoni
#9 Re: Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
Da li je mogće preko univerzitetskih biblioteka u BiH naručiti gore spomenutu knjigu iz neke biblioteke koja ima malo veći fond? Prilično sam siguran da univerzitetske biblioteke u Beču, Ljubljani, Zagrebu i Beogradu posjeduju tu knjigu.
- Baby Jane
#10 Re: Poslijeratno poduzetnistvo u BiH - literatura
Ja sam student na jednom od stranih univerziteta koji ima pristup svoj mogucoj i nemogucoj literaturi, ali sam ja toliki peh, da bas ovu knjigu nema. Raspitala sam se vec.