Poslije VF-a ode i Gadzo...
Moderator: anex
- DobroJutroKolumbo
#1 Poslije VF-a ode i Gadzo...
Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
- ja_cura_
nisam cesto isla u kupovinu u gadzo omerc, nekako mi nije bio nikako na ruku... ali cini mi se da su cijenom bili dosta pristupacnij nego mercator... eh sad, ako ga mercator preuzme, znaci dobivamo fakticki jos 2-3 mercatora (i po cijenama i po ponudi). ko malo nam bila i ova 3 sto imamo vec!
- chuchumbamayumbe
SAmo vi kupujte domache...
Pa nabijajte cijenu VF-u, Gadzi, Amku, itd...
Pa nabijajte cijenu VF-u, Gadzi, Amku, itd...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...
Bice mi zao ako promijene uposlenike u Gadzi na APolju u restoranu...Maslenica im je za 10...DobroJutroKolumbo wrote:Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
A trazili ste demokratiju i kapitalizam, sad uzivajte...
-
_BosanaC
#7 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...
Ja se iskreno nadam da ce ti uposlenici dobiti svaki po nogu u guzicu bez ikakve mogucnosti zaposljenja u ugostiteljstvu.mIRCerka wrote:Bice mi zao ako promijene uposlenike u Gadzi na APolju u restoranu...Maslenica im je za 10...DobroJutroKolumbo wrote:Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
A trazili ste demokratiju i kapitalizam, sad uzivajte...
Kada kuhar pravi istu tu maslenicu i stavlja sastojke na picu, dok mu otpada pepeo sa cigarete, i to sklanja rukom, taj ne zasluzuje da ikad vise igdje radi taj posao
S druge strane - balavurdija kojoj su rekli da su konobari - su sve samo ne konobari
-
mIRCerka
#8 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...
Ne znam za tebe, ali me dupe zine kad udjem i vidim onu rernu.._BosanaC wrote:Ma najbolje da priupitam kad njima odgovara da dodjemmIRCerka wrote:Probaj nekad iza 6 otici..Meni je usluga uvijek brza i kvalitetna, i ciko koji mijesi tijesto ne pusi i ne cese jajca dok kuha_BosanaC wrote: Ja se iskreno nadam da ce ti uposlenici dobiti svaki po nogu u guzicu bez ikakve mogucnosti zaposljenja u ugostiteljstvu.
Kada kuhar pravi istu tu maslenicu i stavlja sastojke na picu, dok mu otpada pepeo sa cigarete, i to sklanja rukom, taj ne zasluzuje da ikad vise igdje radi taj posao![]()
S druge strane - balavurdija kojoj su rekli da su konobari - su sve samo ne konobariO ljubaznosti, ekspeditivnosti, i o tome da tri stvari istovremeno ne mogu zapamtiti da ne govorim.
A nesto kontam, sta sam sve u ratu jela, pa ostala ziva, valjda me nece malo prljavih ruku ubit
-
mIRCerka
Ne znam, meni su oni konobari skroz ok, cetvoricu sam upratila, i mogu ti reci da su mnogo efikasniji od trebica raznoraznih koje na pladnju nose prvo sise u dubokom dekolteu, a onda ti umjesto OBICNE KAFE donesu neki makijato i umjesto COCACOLE donesu PEPSI..._BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti
A da su jeftini - daleko bilo. Znaci, i to im otpada kao nekakav potencijalni izgovor za papanluk.
Samo ne znam sta ce im mercator i dole kod RTV Doma, kad ima gore uzbrdo jedan...
- DobroJutroKolumbo
Ma zalili se ovi iz A faze kako im je gore nezgodno ici i kupovati po skupljim cijenama...kazu kad oni iz C faze placaju skuplje, e Boga mi i mi cemo...i tako naredise Mercatoru da kupi Gadzu i da narod placa skuplje kako i treba u demokratskim uslovima!mIRCerka wrote:Ne znam, meni su oni konobari skroz ok, cetvoricu sam upratila, i mogu ti reci da su mnogo efikasniji od trebica raznoraznih koje na pladnju nose prvo sise u dubokom dekolteu, a onda ti umjesto OBICNE KAFE donesu neki makijato i umjesto COCACOLE donesu PEPSI..._BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti
A da su jeftini - daleko bilo. Znaci, i to im otpada kao nekakav potencijalni izgovor za papanluk.
![]()
Samo ne znam sta ce im mercator i dole kod RTV Doma, kad ima gore uzbrdo jedan...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Prije dvije godine sam u Mercatoru - Socijalno od osoblja u restoranu doživio vrhunski papanluk._BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti
S porodicom došao u kupovinu i da nešto prezalogajimo.
Nakon što smo napunili dva poslužavnika zamoljeni smo da sačekamo 2 min da bude gotov i pomfrit.
U međuvremnu dolaze neke face koje su poznate osoblju njih jedno 6-8. I dok njih poslužuju kuhar donosi svjež pomfrit.
Naravno svi ovi naručiše pomfrit i u momentu posuda sa pomfritom prazna.
Prilazim balvanu za pultom i protestujem jer sam i ja čekao pomfrit.
Dobivam informaciju "pa biće za 15 minuta"
uredno odlažem poslužavnike na pult i zahvaljujem na "ljubaznosti".
Tad dolazi vrhunac jer balvan poče spominjati obezbjeđenje.
Rekoh : Nema problema, a zovnut će mo u direktora i iz etuia izvadim vizitku sa Mercator logom(neko iz službe nabave ali to balvan ne vidi).
Naravno vadim i mobitel.
Usljedilo je skičanje : pa nema potrebe, mi se izvinjavamo, zaboravili eto biće pomfrit za 5 min i sl. Posije toga više nikad nisam otišao u tu RUPU.
To što su mercator - slovenci ne znači da nisu i puni papanluka.
Ako je vijest o preuzimanju Gadže istinita jako mi je žao.
-
_BosanaC
Slazem se, ali takodje ni u Mercatoru ne kupujem, bas iz slicnih razloga, tako da me to puno ne tangira.arman1 wrote:Prije dvije godine sam u Mercatoru - Socijalno od osoblja u restoranu doživio vrhunski papanluk._BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti
S porodicom došao u kupovinu i da nešto prezalogajimo.
Nakon što smo napunili dva poslužavnika zamoljeni smo da sačekamo 2 min da bude gotov i pomfrit.
U međuvremnu dolaze neke face koje su poznate osoblju njih jedno 6-8. I dok njih poslužuju kuhar donosi svjež pomfrit.
Naravno svi ovi naručiše pomfrit i u momentu posuda sa pomfritom prazna.
Prilazim balvanu za pultom i protestujem jer sam i ja čekao pomfrit.
Dobivam informaciju "pa biće za 15 minuta"
uredno odlažem poslužavnike na pult i zahvaljujem na "ljubaznosti".
Tad dolazi vrhunac jer balvan poče spominjati obezbjeđenje.
Rekoh : Nema problema, a zovnut će mo u direktora i iz etuia izvadim vizitku sa Mercator logom(neko iz službe nabave ali to balvan ne vidi).
Naravno vadim i mobitel.
Usljedilo je skičanje : pa nema potrebe, mi se izvinjavamo, zaboravili eto biće pomfrit za 5 min i sl. Posije toga više nikad nisam otišao u tu RUPU.
To što su mercator - slovenci ne znači da nisu i puni papanluka.
Ako je vijest o preuzimanju Gadže istinita jako mi je žao.
Znam samo da cu svoje pare ostavljati tamo gdje je meni qrcu ceif, a dok vrle gazde, nebitno Gadze ili Mercatora, to ne shvate, desavace im se ono sto im se i desava.
Srecom uvjek ce biti dovoljno stoke koja ce takvima donositi profit.
- DaysleepeR
Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.
Privatna firma, nije ni najmanje bila "naša" prema tome što se sekirati bezveze.
Privatna firma, nije ni najmanje bila "naša" prema tome što se sekirati bezveze.
-
kao novi
naravno da nije ali kloc to ne vidi.. on je zaludjen patriotskim budalastinama.. a kapital je kapital, ciji god je klocov nijeDaysleepeR wrote:Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.
osvjestite se i shvatite na vrijeme da vam svi samo zele uzeti pare, da nas gledaju kao stoku, to jest da nam zele zlo, njima dobro.. mislim da ne pretjerujem
- and
naravno da nije nasa,ali to su privrednici koji kad vide cifru prodaju gace sa guzice.DaysleepeR wrote:Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.
nadam se da ce nekad neki privatnik krenuti dalje,pa npr.prosiriti trgovinu na susjedne zemlje.to znaci malo vise miliona i otvaranje trzista robi iz bih.
slovenci su to naucili,kod njih se kupuje u spar-u i drugim austrijskim-njemackim-talijanskim marketima,a u merkatoru se kupuje u bih,srbiji...
- DobroJutroKolumbo
SleepeR-u druze , nisam ja uopste otvorio temu da bi kao iz nekih razloga protestvovao sto su se oni prodali i iz nekih patriotskih pobuda , kao sto misli ovaj novi koji spominje neke kloceve i balvane i trijeske...Ja sam temu postavio upravo gdje joj je i mjesto , na podforum Ekonomija...da bi se razglabalo o ekonomskim razlozima prodaje , sta Mercator kao firma dobija time , na kojem ce se mjestu Mercator naci po prodaji kad preuzme te objekte , koliko ce biti udio u prodaji u BiH, da li ovo znaci porast dionica Mercatora , sa kojom se firmom Mercator utrkuje da bude br.1 u prodaji u BiH ( valjda je to Konzum ) , koliko gubi/dobija BiH ekonomija i sl. Da je ovo bila tema o patriotizmu i sl. ova tema bi se nasla na drugom podforumu!! Nisam ja kriv sto su ljudi pogresno shvatili temu!!!DaysleepeR wrote:Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.
A isto tako da je tema bila patriotska nebi bila pogresna!! Kad je vlasnik Delte pokusao preuzeti Mercator , digla se tolika hampa u Sloveniji , da su ga jednostavno izgurali...Slovenac neda svoje , "Juznjacima" , tu su patrioti , moze Nijemac , Austrijanac , Italijan ali "Juznjak" JOK!!! I jos su mu usput namjerno sjebali prodaju , slucaj Manchmalow , proizvodjac Crvenka , vlasnik Delta...desio se u isto vrijeme u toku pokusaja preuzimanja Mercatora...prica krenula iz Slovenije , stigla u Hrvatsku i BiH...Zamisli koliko je izgubio na prodaji od te podvale!!!
- DobroJutroKolumbo
Hahahahahasulesavic wrote:Prije petnaestak minuta viđena je grupa od tri Slovenca i jedne Slovenke na parkingu ispred Gadže
-
sulesavic
Nije fol, zaista je tako... Nisu probisvijeti nikakvi bili u pitanju (ako je suditi po onoj odijelo èini èovjeka)...DobroJutroKolumbo wrote:Hahahahahasulesavic wrote:Prije petnaestak minuta viðena je grupa od tri Slovenca i jedne Slovenke na parkingu ispred Gad¾e![]()
![]()
![]()
Popravio si mi dan , sa ovim...dobar fol...
-
hatorio_hanzo
JEL TO FAKAT ISTINA DA JE GADJO PRODAN MERCATORU