Poslije VF-a ode i Gadzo...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

DobroJutroKolumbo

#1 Poslije VF-a ode i Gadzo...

Post by DobroJutroKolumbo »

Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

nisam cesto isla u kupovinu u gadzo omerc, nekako mi nije bio nikako na ruku... ali cini mi se da su cijenom bili dosta pristupacnij nego mercator... eh sad, ako ga mercator preuzme, znaci dobivamo fakticki jos 2-3 mercatora (i po cijenama i po ponudi). ko malo nam bila i ova 3 sto imamo vec!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

prodane duše
vedderedi

Post by vedderedi »

vidjeh jednom grafit

kapitalizam=kanibalizam
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

SAmo vi kupujte domache...
Pa nabijajte cijenu VF-u, Gadzi, Amku, itd...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
Bice mi zao ako promijene uposlenike u Gadzi na APolju u restoranu...Maslenica im je za 10...

A trazili ste demokratiju i kapitalizam, sad uzivajte...
_BosanaC

#7 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Eto ako koga interesuje Mercator je kupio Gadzo komerc! E sad da li je kupio kompletnu firmu nemam pojma...ali znam da je kupio neke njegove velike trzne centre...Od decembra Mercator i zvanicno preuzima...
Bice mi zao ako promijene uposlenike u Gadzi na APolju u restoranu...Maslenica im je za 10...

A trazili ste demokratiju i kapitalizam, sad uzivajte...
Ja se iskreno nadam da ce ti uposlenici dobiti svaki po nogu u guzicu bez ikakve mogucnosti zaposljenja u ugostiteljstvu.

Kada kuhar pravi istu tu maslenicu i stavlja sastojke na picu, dok mu otpada pepeo sa cigarete, i to sklanja rukom, taj ne zasluzuje da ikad vise igdje radi taj posao :x

S druge strane - balavurdija kojoj su rekli da su konobari - su sve samo ne konobari :x O ljubaznosti, ekspeditivnosti, i o tome da tri stvari istovremeno ne mogu zapamtiti da ne govorim.
mIRCerka

#8 Re: Poslije VF-a ode i Gadzo...

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote: Ja se iskreno nadam da ce ti uposlenici dobiti svaki po nogu u guzicu bez ikakve mogucnosti zaposljenja u ugostiteljstvu.

Kada kuhar pravi istu tu maslenicu i stavlja sastojke na picu, dok mu otpada pepeo sa cigarete, i to sklanja rukom, taj ne zasluzuje da ikad vise igdje radi taj posao :x

S druge strane - balavurdija kojoj su rekli da su konobari - su sve samo ne konobari :x O ljubaznosti, ekspeditivnosti, i o tome da tri stvari istovremeno ne mogu zapamtiti da ne govorim.
Probaj nekad iza 6 otici..Meni je usluga uvijek brza i kvalitetna, i ciko koji mijesi tijesto ne pusi i ne cese jajca dok kuha :D
Ma najbolje da priupitam kad njima odgovara da dodjem :-)
Ne znam za tebe, ali me dupe zine kad udjem i vidim onu rernu..

A nesto kontam, sta sam sve u ratu jela, pa ostala ziva, valjda me nece malo prljavih ruku ubit :D:D:D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti ;)

A da su jeftini - daleko bilo. Znaci, i to im otpada kao nekakav potencijalni izgovor za papanluk.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti ;)

A da su jeftini - daleko bilo. Znaci, i to im otpada kao nekakav potencijalni izgovor za papanluk.
Ne znam, meni su oni konobari skroz ok, cetvoricu sam upratila, i mogu ti reci da su mnogo efikasniji od trebica raznoraznih koje na pladnju nose prvo sise u dubokom dekolteu, a onda ti umjesto OBICNE KAFE donesu neki makijato i umjesto COCACOLE donesu PEPSI...
:D
Samo ne znam sta ce im mercator i dole kod RTV Doma, kad ima gore uzbrdo jedan...
DobroJutroKolumbo

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Znam samo da za svoje pare nikoga necu moliti za bar malo ljubaznosti ;)

Ne znam, meni su oni konobari skroz ok, cetvoricu sam upratila, i mogu ti reci da su mnogo efikasniji od trebica raznoraznih koje na pladnju nose prvo sise u dubokom dekolteu, a onda ti umjesto OBICNE KAFE donesu neki makijato i umjesto COCACOLE donesu PEPSI...
:D
Samo ne znam sta ce im mercator i dole kod RTV Doma, kad ima gore uzbrdo jedan...
Ma zalili se ovi iz A faze kako im je gore nezgodno ici i kupovati po skupljim cijenama...kazu kad oni iz C faze placaju skuplje, e Boga mi i mi cemo...i tako naredise Mercatoru da kupi Gadzu i da narod placa skuplje kako i treba u demokratskim uslovima!
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

Prije dvije godine sam u Mercatoru - Socijalno od osoblja u restoranu doživio vrhunski papanluk.
S porodicom došao u kupovinu i da nešto prezalogajimo.
Nakon što smo napunili dva poslužavnika zamoljeni smo da sačekamo 2 min da bude gotov i pomfrit.
U međuvremnu dolaze neke face koje su poznate osoblju njih jedno 6-8. I dok njih poslužuju kuhar donosi svjež pomfrit.
Naravno svi ovi naručiše pomfrit i u momentu posuda sa pomfritom prazna.
Prilazim balvanu za pultom i protestujem jer sam i ja čekao pomfrit.
Dobivam informaciju "pa biće za 15 minuta"
uredno odlažem poslužavnike na pult i zahvaljujem na "ljubaznosti".
Tad dolazi vrhunac jer balvan poče spominjati obezbjeđenje.
Rekoh : Nema problema, a zovnut će mo u direktora i iz etuia izvadim vizitku sa Mercator logom(neko iz službe nabave ali to balvan ne vidi).
Naravno vadim i mobitel.
Usljedilo je skičanje : pa nema potrebe, mi se izvinjavamo, zaboravili eto biće pomfrit za 5 min i sl. Posije toga više nikad nisam otišao u tu RUPU.
To što su mercator - slovenci ne znači da nisu i puni papanluka.
Ako je vijest o preuzimanju Gadže istinita jako mi je žao.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

arman1 wrote:

Prije dvije godine sam u Mercatoru - Socijalno od osoblja u restoranu doživio vrhunski papanluk.
S porodicom došao u kupovinu i da nešto prezalogajimo.
Nakon što smo napunili dva poslužavnika zamoljeni smo da sačekamo 2 min da bude gotov i pomfrit.
U međuvremnu dolaze neke face koje su poznate osoblju njih jedno 6-8. I dok njih poslužuju kuhar donosi svjež pomfrit.
Naravno svi ovi naručiše pomfrit i u momentu posuda sa pomfritom prazna.
Prilazim balvanu za pultom i protestujem jer sam i ja čekao pomfrit.
Dobivam informaciju "pa biće za 15 minuta"
uredno odlažem poslužavnike na pult i zahvaljujem na "ljubaznosti".
Tad dolazi vrhunac jer balvan poče spominjati obezbjeđenje.
Rekoh : Nema problema, a zovnut će mo u direktora i iz etuia izvadim vizitku sa Mercator logom(neko iz službe nabave ali to balvan ne vidi).
Naravno vadim i mobitel.
Usljedilo je skičanje : pa nema potrebe, mi se izvinjavamo, zaboravili eto biće pomfrit za 5 min i sl. Posije toga više nikad nisam otišao u tu RUPU.
To što su mercator - slovenci ne znači da nisu i puni papanluka.
Ako je vijest o preuzimanju Gadže istinita jako mi je žao.
Slazem se, ali takodje ni u Mercatoru ne kupujem, bas iz slicnih razloga, tako da me to puno ne tangira.

Znam samo da cu svoje pare ostavljati tamo gdje je meni qrcu ceif, a dok vrle gazde, nebitno Gadze ili Mercatora, to ne shvate, desavace im se ono sto im se i desava.

Srecom uvjek ce biti dovoljno stoke koja ce takvima donositi profit.
karanana

Post by karanana »

Meni je osoblje u Mercatoru i Gadzi puno puno ljubaznije od recimo osoblja u VF-u ili Robotu. (govorim o marketu, ne znam za to u kaficu i slasticarni jer ne sjedim ni u jednoj od tih)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.

Privatna firma, nije ni najmanje bila "naša" prema tome što se sekirati bezveze.
kao novi

Post by kao novi »

DaysleepeR wrote:Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.

Privatna firma, nije ni najmanje bila "naša" prema tome što se sekirati bezveze.
naravno da nije ali kloc to ne vidi.. on je zaludjen patriotskim budalastinama.. a kapital je kapital, ciji god je klocov nije :D kloc je rob zabluda i globalnog kapitala, al on to ne vidi on jadan glasa za njih, dere se, dize rejting kapitalistima, brani jadan "interese svog naroda", hahahaha

osvjestite se i shvatite na vrijeme da vam svi samo zele uzeti pare, da nas gledaju kao stoku, to jest da nam zele zlo, njima dobro.. mislim da ne pretjerujem
and

Post by and »

DaysleepeR wrote:Niko ne bude prodat/kupljen nasilu, nego samo oni što se prodaju.

naravno da nije nasa,ali to su privrednici koji kad vide cifru prodaju gace sa guzice.
nadam se da ce nekad neki privatnik krenuti dalje,pa npr.prosiriti trgovinu na susjedne zemlje.to znaci malo vise miliona i otvaranje trzista robi iz bih.
slovenci su to naucili,kod njih se kupuje u spar-u i drugim austrijskim-njemackim-talijanskim marketima,a u merkatoru se kupuje u bih,srbiji...
DobroJutroKolumbo

SleepeR-u druze , nisam ja uopste otvorio temu da bi kao iz nekih razloga protestvovao sto su se oni prodali i iz nekih patriotskih pobuda , kao sto misli ovaj novi koji spominje neke kloceve i balvane i trijeske...Ja sam temu postavio upravo gdje joj je i mjesto , na podforum Ekonomija...da bi se razglabalo o ekonomskim razlozima prodaje , sta Mercator kao firma dobija time , na kojem ce se mjestu Mercator naci po prodaji kad preuzme te objekte , koliko ce biti udio u prodaji u BiH, da li ovo znaci porast dionica Mercatora , sa kojom se firmom Mercator utrkuje da bude br.1 u prodaji u BiH ( valjda je to Konzum ) , koliko gubi/dobija BiH ekonomija i sl. Da je ovo bila tema o patriotizmu i sl. ova tema bi se nasla na drugom podforumu!! Nisam ja kriv sto su ljudi pogresno shvatili temu!!!

A isto tako da je tema bila patriotska nebi bila pogresna!! Kad je vlasnik Delte pokusao preuzeti Mercator , digla se tolika hampa u Sloveniji , da su ga jednostavno izgurali...Slovenac neda svoje , "Juznjacima" , tu su patrioti , moze Nijemac , Austrijanac , Italijan ali "Juznjak" JOK!!! I jos su mu usput namjerno sjebali prodaju , slucaj Manchmalow , proizvodjac Crvenka , vlasnik Delta...desio se u isto vrijeme u toku pokusaja preuzimanja Mercatora...prica krenula iz Slovenije , stigla u Hrvatsku i BiH...Zamisli koliko je izgubio na prodaji od te podvale!!!
sulesavic

Post by sulesavic »

Prije petnaestak minuta viðena je grupa od tri Slovenca i jedne Slovenke na parkingu ispred Gad¾e
DobroJutroKolumbo

sulesavic wrote:Prije petnaestak minuta viđena je grupa od tri Slovenca i jedne Slovenke na parkingu ispred Gadže
Hahahahaha :D :D :lol: :lol: Popravio si mi dan , sa ovim...dobar fol... :D
sulesavic

Post by sulesavic »

DobroJutroKolumbo wrote:
sulesavic wrote:Prije petnaestak minuta viðena je grupa od tri Slovenca i jedne Slovenke na parkingu ispred Gad¾e
Hahahahaha :D :D :lol: :lol: Popravio si mi dan , sa ovim...dobar fol... :D
Nije fol, zaista je tako... Nisu probisvijeti nikakvi bili u pitanju (ako je suditi po onoj odijelo èini èovjeka)...
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

JEL TO FAKAT ISTINA DA JE GADJO PRODAN MERCATORU

:angry:
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

sigurno sistem rekla kazala
sulesavic

Post by sulesavic »

StupskaBitanga wrote:sigurno sistem rekla kazala
Kolumbo rekao, ja vidio Slovence... Koincidencija ili...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sulesavic wrote:
StupskaBitanga wrote:sigurno sistem rekla kazala
Kolumbo rekao, ja vidio Slovence... Koincidencija ili...
Imas odmah pored Slovenacku firmu :-)
Post Reply