Poslije loma stopala savjeti

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kojeime

#1 Poslije loma stopala savjeti

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 19:37, edited 1 time in total.
staaarinavijac

#2 Re: Poslije loma stopala savjeti

Post by staaarinavijac »

Pozdrav ,

ja sam imao lom ( tezi) petne kosti prije 8 mjeseci i još sam uvijek na fizikalnoj terapiji , mada je stopalo dosta sanirano od tada.
Trebalo bi znati koja je tacna djagnoza tvoje povrede , ali hajde recimo da pored intezivne fizikalne terapije (vjezbe , masaza sa uljem, jacanje muskulature potkoljenice i stopala ) trebao/la bi se posavjetovati sa fizijatrom da li je potebno da nosis eventualno steznike za stopalo i skocni zglob , te da koristis uloske za cipele po statickon ili dinamickom otisku.

U principu kod takvih povreda oporavak je duzi ( nekoliko mjeseci) ali i poslije toga je vrlo moguce da ce ostati manje ili vece trajne posljedice po funkciju zgloba ili stopala.

Pozdrav
vazi

#3 Re: Poslije loma stopala savjeti

Post by vazi »

@kojeime, a sta velis za bazen i plivanje ;-) naravno, uz fizikalnu terapiju :thumbup:

strpljenja ti sigurno treba jer to traje malo duze i ako hoces da sve bude ok valja ici polako a sigurno naprijed :)
kojeime

#4 Re: Poslije loma stopala savjeti

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 19:37, edited 1 time in total.
vazi

#5 Re: Poslije loma stopala savjeti

Post by vazi »

ako je vec tako, onda bi mogao pomoci tepih za hodanje ali mehanicki, ne elektricni kako li se vec kod nas kaze, znaci onaj gdje osoba svojim koracima pokrece traku. to omogucava prihvatljiv kardio ritam i ne forsira osobu van njenih mogucnosti a za stopalo/skocni zglob je efikasno.

moja prijateljica je imala isti problem i spasio je taj tepih za hodanje. ovdje se polovan moze naci za 30 - 40 eura i to u odlicnom stanju, vidi da ti neko dobaci iz njemacke npr..To se sklopi i nije plaho kabasto :) moze u bunker autobusa.
kojeime

#6 Re: Poslije loma stopala savjeti

Post by kojeime »

.
Post Reply