_veleposlanik wrote:ja bih samo da dodam: ne urlajmo previse!
nista od prebijanja politicara: zato sto se nema muda za to, zato sto svak ima zajebanu vlastitu egzistenciju u kojoj pokusava da postigne nesto, zato sto ne bih da ja tucem i bacam kamenje sa stotinjak istomisljenika i zavrsim u zatvoru dok mi se seljacine smjeskaju sa kafane...
nista od protesta: jer je bilo dosada mnogo ovakvih nevjerovatnih politickih poduhvata pa je sve to pobijeno ideoloski, moralno, otjerano u beznadje...
nista od glasanja: nek neko objasni kako cemo tom metodom postici bilo sta. oni sve ove lude zakone diskutuju uz kafu i aperitive, to rade svugdje u svijetu a mislim da po tom nismo iznimka...
............
ne zelim da kvarim atmosferu euforije koja nastaje ovdje, ali, daj Boze da sam u krivu!
cekajte PRAVU krizu, ili napravite istu, pobogu! evo jos jedna opcija, jer izgleda nismo spremni za akciju poput Francuske: gradjanska neposlusnost. blokade ulica vozilima, protesti prevoznika, strajkovi u velikim firmama...... marketing i organizacija.... neka nastane prava kriza, koja ce doprijeti do svakog zatupljenog pojedinca.
zamislite odjednom u pekarama nema hljeba... ili ne stigne isporuka dzek danielsa ili sta se vec pije po birtijama... ili krenete na posao a ono 100 ljudi ostavilo ugasena auta na sred ceste i ne mozete nastaviti dalje... ako ima funkcionera svjesnih ove situacije, da ne idu na posao! (ovo zadnje je mozda utopija)...
dakle KRIZA koja ce doci do svacijeg dupeta. ovako ce nas uvijek biti pametnijih seljacina kojima je ravno do mora sve, pa i to sto su jadni iako toga nisu svjesni!
pozdrav i sretno!
OK, slazem se sa drugim dijelom ali za prvi da dodam:
Ako bi gradjani ustali i mlatili i lomili institucije skupa u naletu, znas koga bi vlasti mogle da optuze -nikoga. Nemaju zatvora ni za par maloljetnih govana,a kamo li ce 50000 ljudi pohapsit, gdje da ih smjeste?
Izborni zakon, stranke - sve to treba ukinuti i zabraniti -nova Europska demokratija - sve po zakonu
Treba hajvane uklonit sa vlasti, jos kad bi se bojkotovali opstinski izbori a da im se ne dozvoli da zadrze isto stanje, nek izbori propadnu 2-3 puta. Ma ko ovdje koga bira, mi njih ili oni nas, kad im vidim one face na TV-u povracam, kako su samo odvratni, a sve krkani, prave one primitivne face (nazvat ih seljacima je uvreda za ljude koji zive na selu)
Ma Zeljko Komsic je super ali je najgore sto je u tome SAM!