Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
Moderator: anex
Mogu cigarete biti i sto maraka po kutiji ali dok ne dodje iz dupeta u glavu ne moze se prestatizateznistub wrote:Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao![]()
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
To bi bilo kasno.Riddle wrote:Razmisljam o odvikavanju vec neko vrijeme. Vise ne uzivam toliko kad zapalim cigaru i to je vise iz potrebe i lose navike. Poskupljenja jesu dobar motiv, samo sto eto nekako jos uvijek nisu dovoljno jak motiv. Rak grla ili pluca bi me vjerovatno natjerao na nesto odlucnije korake.
haj, *bes karakter ako nije labilandrugarica_tz wrote:Ko je pusio, pusit ceJa se odavnom bavim mislju da prestanem, ali je i dalje to samo na razmisljanju
, karakter nula
I'd say.Riddle wrote:Razmisljam o odvikavanju vec neko vrijeme. Vise ne uzivam toliko kad zapalim cigaru i to je vise iz potrebe i lose navike. Poskupljenja jesu dobar motiv, samo sto eto nekako jos uvijek nisu dovoljno jak motiv. Rak grla ili pluca bi me vjerovatno natjerao na nesto odlucnije korake.
meni se jos ne prestaje....jebote vidi drine postao pravi luxuz pusit je a kanta samo takvazateznistub wrote:Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao![]()
JThomas wrote:sa naglaskom na "vjerovatno"
Jednu citavu godinu nisam pusio. Ljudi koji su prestali su mi govorili da nakon 2-3 mjeseca pocinje smrditi duhanski dim, men je mirisao citavo vrijeme koje sam proveo bez cigara.chuchumbamayumbe wrote:Iako je proteklo poprilično vremena, ja ih još uvijek ponekad sanjam...prahne mi počesto...ali sam sebi rekao NE!
PX u Butmiru!Tvrdokorna mrlja wrote:dje ima winstona po marku i po,to me interesuje
ma trebaju one neke posebne kartice za cigare i cugu,pa urijetko uzmem davidov dole,kolko se sjecam steka 13 km je bila nedavno.imas li neku semu ,placam duplozateznistub wrote:Jednu citavu godinu nisam pusio. Ljudi koji su prestali su mi govorili da nakon 2-3 mjeseca pocinje smrditi duhanski dim, men je mirisao citavo vrijeme koje sam proveo bez cigara.chuchumbamayumbe wrote:Iako je proteklo poprilično vremena, ja ih još uvijek ponekad sanjam...prahne mi počesto...ali sam sebi rekao NE!PX u Butmiru!Tvrdokorna mrlja wrote:dje ima winstona po marku i po,to me interesuje
I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.zateznistub wrote:I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.
@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.
Ma probao sam sve, kutije, kese, frizider..al' patnja brate. Pa onda motanje, ja sam koristio ono tabakera/motalica jer one prazne cigare sto se pune nemaju lijep ukus pa sam zmario ove bez filtera.nihil_ wrote:ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.zateznistub wrote:I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.
@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.