Poskupljenje cigareta

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

zateznistub

#1 Poskupljenje cigareta

Post by zateznistub »

Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao :D
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
Not My Idea

#2 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Not My Idea »

Walter ...sad je (valjda) 3KM :cry:

bila sam rekla pokusat prestat poslije Nove, sad vec vidim da ce to ic malo teze pa cu pokusat barem smanjit
baustelac

#3 Re: Poskupljenje cigatera

Post by baustelac »

zateznistub wrote:Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao :D
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
Mogu cigarete biti i sto maraka po kutiji ali dok ne dodje iz dupeta u glavu ne moze se prestati
nihil_

#4 Re: Poskupljenje cigatera

Post by nihil_ »

Ja presto kad je drina presla sa 1.00 na 1.10 (cini mi se) :D
burek_in_space

#5 Re: Poskupljenje cigatera

Post by burek_in_space »

Hrabro u novo trovanje! :thumbup: :D
drugarica_tz

#6 Re: Poskupljenje cigatera

Post by drugarica_tz »

Ko je pusio, pusit ce :D Ja se odavnom bavim mislju da prestanem, ali je i dalje to samo na razmisljanju :-) , karakter nula :oops:
Riddle

#7 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Riddle »

Razmisljam o odvikavanju vec neko vrijeme. Vise ne uzivam toliko kad zapalim cigaru i to je vise iz potrebe i lose navike. Poskupljenja jesu dobar motiv, samo sto eto nekako jos uvijek nisu dovoljno jak motiv. Rak grla ili pluca bi me vjerovatno natjerao na nesto odlucnije korake. :roll:
nihil_

#8 Re: Poskupljenje cigatera

Post by nihil_ »

Riddle wrote:Razmisljam o odvikavanju vec neko vrijeme. Vise ne uzivam toliko kad zapalim cigaru i to je vise iz potrebe i lose navike. Poskupljenja jesu dobar motiv, samo sto eto nekako jos uvijek nisu dovoljno jak motiv. Rak grla ili pluca bi me vjerovatno natjerao na nesto odlucnije korake. :roll:
To bi bilo kasno.
Nije tako tesko prestati pusiti, samo treba cvrsto odluciti.
Prvih 20 dana je lose al poslije ko da nikad nisi ni pusio.
JThomas

#9 Re: Poskupljenje cigatera

Post by JThomas »

sa naglaskom na "vjerovatno" :lol:
donja_crtica

#10 Re: Poskupljenje cigatera

Post by donja_crtica »

Ja sam pusac i mislim da rast cigareta treba zaustaviti.

Al' na nivou cijena u Njemackoj.
Not My Idea

#11 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Not My Idea »

drugarica_tz wrote:Ko je pusio, pusit ce :D Ja se odavnom bavim mislju da prestanem, ali je i dalje to samo na razmisljanju :-) , karakter nula :oops:
haj, *bes karakter ako nije labilan :D

Riddle wrote:Razmisljam o odvikavanju vec neko vrijeme. Vise ne uzivam toliko kad zapalim cigaru i to je vise iz potrebe i lose navike. Poskupljenja jesu dobar motiv, samo sto eto nekako jos uvijek nisu dovoljno jak motiv. Rak grla ili pluca bi me vjerovatno natjerao na nesto odlucnije korake. :roll:
I'd say.
plejka2

#12 Re: Poskupljenje cigatera

Post by plejka2 »

zateznistub wrote:Glede poskupljenja!
meni se jos ne prestaje....jebote vidi drine postao pravi luxuz pusit je a kanta samo takva :P
Tvrdokorna mrlja

#13 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Tvrdokorna mrlja »

dje ima winstona po marku i po,to me interesuje
chuchumbamayumbe

#14 Re: Poskupljenje cigatera

Post by chuchumbamayumbe »

Iako je proteklo poprilično vremena, ja ih još uvijek ponekad sanjam...prahne mi počesto...ali sam sebi rekao NE!
Riddle

#15 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Riddle »

JThomas wrote:sa naglaskom na "vjerovatno" :lol:
:lol:

Sve ti je jasno.
Dee-Dee_13

#16 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Dee-Dee_13 »

Prošle godine kad su poskupile 7 dana nisam kupovala, a onda su dosli ispitni rokovi i tu je bio kraj, odnosno novi pocetak pusenja :-)
Ove godine iako vise nema ispitnih rokova, ni slicnih nerviranja, nekako se ne zavaravam da cu da prestanem....Poskupile, poskupile, sta se može :-? Zao mi je i mene i love...Ali nekako ne mogu jos da donesem tu odluku.
I slazem se s neki ko je vec rekao, najgore su one koje ne palis iz "cejfa" vec ciste navike i dosade....Eto, te cu probati da smanjim. To je nekako sad za sad sve sto mogu :-)
zateznistub

#17 Re: Poskupljenje cigatera

Post by zateznistub »

chuchumbamayumbe wrote:Iako je proteklo poprilično vremena, ja ih još uvijek ponekad sanjam...prahne mi počesto...ali sam sebi rekao NE!
Jednu citavu godinu nisam pusio. Ljudi koji su prestali su mi govorili da nakon 2-3 mjeseca pocinje smrditi duhanski dim, men je mirisao citavo vrijeme koje sam proveo bez cigara.
Tvrdokorna mrlja wrote:dje ima winstona po marku i po,to me interesuje
PX u Butmiru!
Tvrdokorna mrlja

#18 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Tvrdokorna mrlja »

zateznistub wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Iako je proteklo poprilično vremena, ja ih još uvijek ponekad sanjam...prahne mi počesto...ali sam sebi rekao NE!
Jednu citavu godinu nisam pusio. Ljudi koji su prestali su mi govorili da nakon 2-3 mjeseca pocinje smrditi duhanski dim, men je mirisao citavo vrijeme koje sam proveo bez cigara.
Tvrdokorna mrlja wrote:dje ima winstona po marku i po,to me interesuje
PX u Butmiru!
ma trebaju one neke posebne kartice za cigare i cugu,pa urijetko uzmem davidov dole,kolko se sjecam steka 13 km je bila nedavno.imas li neku semu ,placam duplo :)
Colonel

#19 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Colonel »

Planiram vec odavno prestati pusiti, a walter i nije puno skuplji. Druge cigarete ionako ne mogu smisliti. :roll:
nihil_

#20 Re: Poskupljenje cigatera

Post by nihil_ »

Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
Mjesanac

#21 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Mjesanac »

Sto se trzamo na poskupljenje od otprilike 20 feninga, Irci placaju 8,30 eura (16,60 KM) za paket Marlboro Golda :D
zateznistub

#22 Re: Poskupljenje cigatera

Post by zateznistub »

nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.

@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.
nihil_

#23 Re: Poskupljenje cigatera

Post by nihil_ »

zateznistub wrote:
nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.

@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.
ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.
luckylaka

#24 Re: Poskupljenje cigareta

Post by luckylaka »

Ja zapalio za Novu jednu nakon dvije godine baci me jebo one smotane.Fuuuj kako ruzno izgleda nakon2 godine.Ni jednu vise
zateznistub

#25 Re: Poskupljenje cigatera

Post by zateznistub »

nihil_ wrote:
zateznistub wrote:

@mrlja,
ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.
Ma probao sam sve, kutije, kese, frizider..al' patnja brate. Pa onda motanje, ja sam koristio ono tabakera/motalica jer one prazne cigare sto se pune nemaju lijep ukus pa sam zmario ove bez filtera.
Post Reply