Poskupjela i pizza kod Mahira
-
internet
#1 Poskupjela i pizza kod Mahira
U valu poskupljenja koji je zahvatio našu državu nije pošteđena ni pizza kod Mahira čija je cijena skočila sa 5 na 7 KM. Opravdano? Inače, gdje u Sarajevu (vani a ne kod kuće
) najčešće jedete pizzu?

Last edited by internet on 07/12/2007 23:57, edited 1 time in total.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
Ja picu jedem kod kuće!!! 
- homo_sapiens
#4 Re: Poskupjela i pizza kod Mahira
internet wrote:U valu poskupljenja koji je zahvatio našu državu nije pošteđena ni pizza kod Mahira čija je cijena skočila sa 5 na 7 KM. Opravdano? Inače, gdje u Sarajevu najčešće jedete pizzu?
Ja u pizzeriji. Ponekad i u stanu, kad mi se ne izlazi vani.
-
neutral
Pa i u Galiji je sa 10 otisla na 12...
u Wissi komad nije 1 km nego 1,5...
Probala picu u Angolu u Robotu u Rajlovcu (6 km) i bas prijatno iznenadjena...
Nego gdje je najbolja Kalcona??? nekad daaaavno (prije rata) sam voljela samo u piceriji Maestro (Kovacici - zgrada Metalke)...i vise je nikad ne probah nigdje...
u Wissi komad nije 1 km nego 1,5...
Probala picu u Angolu u Robotu u Rajlovcu (6 km) i bas prijatno iznenadjena...
Nego gdje je najbolja Kalcona??? nekad daaaavno (prije rata) sam voljela samo u piceriji Maestro (Kovacici - zgrada Metalke)...i vise je nikad ne probah nigdje...
- van Basten
Kao što reče neko, zakon ponude i potražnje. Njegovo pravo je da poskupi picu koliko hoće, pogotovo što je to artikal radi kojeg se nijedna vlada neće počešati, znači može staviti i 20KM da mu bude pica ako hoće.
Koliko će se održati ta cijena opet zavisi samo od potrošača. Ako je bude prodavao u istim količinama kao i do sada, sigurno da će ostati cijena, a ako mu značajno opadne prodaja, eto 5KM natrag
Koliko će se održati ta cijena opet zavisi samo od potrošača. Ako je bude prodavao u istim količinama kao i do sada, sigurno da će ostati cijena, a ako mu značajno opadne prodaja, eto 5KM natrag
-
Crazy Shizzle
Ja ne volim pizzu kod Mahira....hmmm ja jedem iz Caspera, ali ne zato sto ne znam bolju nego zato sto je to jedini broj za kucne dostave koji imam u kuci!
A inace, na komad volim u u2.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
U pravu si,sto ljudi-sto ukusa!Samo me zanima ako ti se ne svidja Mahirova,cija ti se svidja?Meni ej recimo u Galiji uzasna pica!tempora wrote:Ja samo rekoh svoje vidjenje.A ti si slobodna da mislis i da jedes ono sto ti se svidja.aida05 wrote:Bas sam se nasla u cudu!Pa ja bas volim Mahirovu pizu,ne znam gdje u gradu ima bolja......
-
skojotovski
uzasna??? jesi li jela margaritu?aida05 wrote:U pravu si,sto ljudi-sto ukusa!Samo me zanima ako ti se ne svidja Mahirova,cija ti se svidja?Meni ej recimo u Galiji uzasna pica!tempora wrote:Ja samo rekoh svoje vidjenje.A ti si slobodna da mislis i da jedes ono sto ti se svidja.aida05 wrote:Bas sam se nasla u cudu!Pa ja bas volim Mahirovu pizu,ne znam gdje u gradu ima bolja......
- floki
Malo nevezano za temu pica, pogotovu Mahirove. Priča mi svekar , prije par dana išao da kupi sir na pijaci koji je koštao 2km, pofalilo svekrvi pa ga pošalje dan kasnije da kupi još, dodje kod iste žene kad cijena skočila za 1km.
Pita on za razlog što je poskupio za jedan dan, kaže žena pa poskupila nafta pa mora i sir
fino se okrene svekar i kaže joj : " E vala, kad ti je od nafte sir , neću ti ga ni kupiti" 
- Neelix
mislis ono brasnoForsaken wrote:Poskupila i u VFu! Ona mjesavina tjesta na koje stave sir i ketchup, koja je prije kostala 2,5 sad je 4Uz isti kvalitet naravno
- Chopper_Horrace
Kod Mahira ono nije pizza, vec tanja seljacka pogaca na koju stave slicne sastojke kao i ne pizzu:) A, od te seljacke pogace, se bogme covjkek moze fino zasititi, vise me to zasiti nego kada npr iz U2 narucim pizzu koja lici na nesta.... Sad je pitanje, sta je kome bitnije, da se kakko treba zasiti, ili da jede nesta koliko toliko kvalitetnije a ostane malo gladan??
Opet ona stara kvanitet ili kvalitet?