a onaj pileci sendvich? njam njam, pravo dobra stvar za 2,50 KM.flora.sa wrote:ja u Italiji jela neke pizze, pa mi se učinilo da i nisu nešto...
al" što volim pizzu iz Pomodorina...
njami!!!
poskupili cevapi!
- flora.sa
yes, yes...rade ko ludi!!!!karanana wrote:a onaj pileci sendvich? njam njam, pravo dobra stvar za 2,50 KM.flora.sa wrote:ja u Italiji jela neke pizze, pa mi se učinilo da i nisu nešto...
al" što volim pizzu iz Pomodorina...
njami!!!
hura za dobru klopu u Pomodorinu!!!
-
The_Fluid
Svega na temi o cevapima.
Rijetki ce se sjetiti da cevapi nikada, do rata u BiH, naravno, nisu imali ove 'DZAMBO' dimenzije, kao sto imaju danas.
Ti su i najmanje cevapi, cevapi standardni su velicine u prosjeku 4cm, maksimalno 1cm debeli, velicine prosjecnog malog prsta na ljudskoj ruci.
Od svih najbrojanih cevabdzinica potpisujem da su u Sarajevu dobri cevapi u Petici.
No najbolji cevapi u Bosni i Hercegovini su zaista u Travniku.
Ostale dobre cevabdzinice u BiH koje bih preporucio su:
1. Bosanski Samac, cevabdzinica Mali raj (kod pijace), naglasiti da se ne natapa lepinja.
2. Banjaluka, cevabdzinica kod Muje je malo pala sa kvalitetom (desava im se isto sto i sa cevabdzinicom Zeljo u Sarajevu, mass produkcija, prije cu vam preporuciti da odete u cevabdzinicu kod Aljose i Buhe)
3. Bugojno, dvije cevabdzinice, kod Vahdete (enterijer izgleda kao u cevabdzinicama iz kasnih sedamdesetih, cevapi ocjena 4,5 od 5), i odmah pored cevabdzinica Opatija, ocjena 4.8 od 5)
4. Stolac, kad udjete u stari dio grada, ako dolazite iz pravca Mostara, predjete preko starog mosta i nekih 150 metara sa desne strane imate znak da je u prolazu desno cevabdzinica, radi po cijeli dan, do 22 nekad i 23 navecer, izuzetno malena, usluga izuzetna, cevape ce vam pripremiti kako god zelite, opet napomenite bez natapanja lepinje.
5. Travnik, ima vise dobrih lokacija, sve se vrte oko trgovki u starom dijelu grada. Prije rata su dobri bili u Plavoj vodi i cevabdzinici Tri bora, no istih majstora i objekata u onoj formi vise nema.
6. Zenica, neko spomenu Salcinovic, pored njega postoji i ona druga cevabdzinica kojoj se sada ne mogu sjetiti imena (neka napise neko iz Zenice)
7. Visoko, cevadzinica kod Ihtijarevica, cevapi su jos uvijek dobri, nazalost neko ga je prije par godina nagovorio da promijeni enterijer, tako da izgledom unutrasnjim to vise nije to. Nema drveta.
8. Sarajevo, pored ranije navedene Petice, dobri cevapi nekad bijahu o cevapdzinici Hodzic, kraj Ramisa, put Logavina ulice, enterijer je isti kao i '977.godine. Slicna kaldrma koju vidite u istoj cevabdzinici nekada je pokrivala i glavnu ulicu (Sarace) do Bascarsije, sve do godinu prije Olimpijade kada je ista dignuta i stavljen je kamen koji je i danas tu. Nazalost.
Zmaj, Zeljo, Mrkva, Hodzic nasuprot Petice, i mnogi drugi izuzetno variraju sa kvalitetom cevapa, jogurta i somuna.
Napisem, ako se sjetim jos neke dobre lokacije za pojesti cevape.
Rijetki ce se sjetiti da cevapi nikada, do rata u BiH, naravno, nisu imali ove 'DZAMBO' dimenzije, kao sto imaju danas.
Ti su i najmanje cevapi, cevapi standardni su velicine u prosjeku 4cm, maksimalno 1cm debeli, velicine prosjecnog malog prsta na ljudskoj ruci.
Od svih najbrojanih cevabdzinica potpisujem da su u Sarajevu dobri cevapi u Petici.
No najbolji cevapi u Bosni i Hercegovini su zaista u Travniku.
Ostale dobre cevabdzinice u BiH koje bih preporucio su:
1. Bosanski Samac, cevabdzinica Mali raj (kod pijace), naglasiti da se ne natapa lepinja.
2. Banjaluka, cevabdzinica kod Muje je malo pala sa kvalitetom (desava im se isto sto i sa cevabdzinicom Zeljo u Sarajevu, mass produkcija, prije cu vam preporuciti da odete u cevabdzinicu kod Aljose i Buhe)
3. Bugojno, dvije cevabdzinice, kod Vahdete (enterijer izgleda kao u cevabdzinicama iz kasnih sedamdesetih, cevapi ocjena 4,5 od 5), i odmah pored cevabdzinica Opatija, ocjena 4.8 od 5)
4. Stolac, kad udjete u stari dio grada, ako dolazite iz pravca Mostara, predjete preko starog mosta i nekih 150 metara sa desne strane imate znak da je u prolazu desno cevabdzinica, radi po cijeli dan, do 22 nekad i 23 navecer, izuzetno malena, usluga izuzetna, cevape ce vam pripremiti kako god zelite, opet napomenite bez natapanja lepinje.
5. Travnik, ima vise dobrih lokacija, sve se vrte oko trgovki u starom dijelu grada. Prije rata su dobri bili u Plavoj vodi i cevabdzinici Tri bora, no istih majstora i objekata u onoj formi vise nema.
6. Zenica, neko spomenu Salcinovic, pored njega postoji i ona druga cevabdzinica kojoj se sada ne mogu sjetiti imena (neka napise neko iz Zenice)
7. Visoko, cevadzinica kod Ihtijarevica, cevapi su jos uvijek dobri, nazalost neko ga je prije par godina nagovorio da promijeni enterijer, tako da izgledom unutrasnjim to vise nije to. Nema drveta.
8. Sarajevo, pored ranije navedene Petice, dobri cevapi nekad bijahu o cevapdzinici Hodzic, kraj Ramisa, put Logavina ulice, enterijer je isti kao i '977.godine. Slicna kaldrma koju vidite u istoj cevabdzinici nekada je pokrivala i glavnu ulicu (Sarace) do Bascarsije, sve do godinu prije Olimpijade kada je ista dignuta i stavljen je kamen koji je i danas tu. Nazalost.
Zmaj, Zeljo, Mrkva, Hodzic nasuprot Petice, i mnogi drugi izuzetno variraju sa kvalitetom cevapa, jogurta i somuna.
Napisem, ako se sjetim jos neke dobre lokacije za pojesti cevape.
-
Mcdonald`s
nije to nista Od 1 Januara kad lupe jos na to PDV (DODALI SU VRIJEDNOST)sad ce lupiti na to jos 17 % i porcija cevapa ce biti aman deset markica,komi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A JA SE ČUDIO ŠTO MI JE 15 + JOGURT NAPLATIO 8.5 KM
NE NE NEMA INFLACIJE![]()
BEMU MATER
*ebes zemlju u kojoj su skupi cevapi
-
Mcdonald`s
kad smo vec do cevapa,gdje ste se bas najeli a da vam je ostalo u sjecanju.
Ja sam se istinski najeo u jednoj cevabdzinici jednom davno,kad sam sluzio bivsu JNA u Vranju.To je juzna Srbija.
mislim da je bila 1976 god.
godine se tesko prisjecam ali ukus cevapa je ostao isti kao da ih danas jedem,pun tanjir cevapa a jos puniji tanjir salate luka i paradajza.
Taj okus nikad necu zaboraviti.
Trenutno u Sarajevu posjecujem cevabdzinice ZELJO i ZMAJ
mislim da je po ukusu mesa daleko ispred ostalih cevabdzinica u Sarajevu...
Ja sam se istinski najeo u jednoj cevabdzinici jednom davno,kad sam sluzio bivsu JNA u Vranju.To je juzna Srbija.
mislim da je bila 1976 god.
godine se tesko prisjecam ali ukus cevapa je ostao isti kao da ih danas jedem,pun tanjir cevapa a jos puniji tanjir salate luka i paradajza.
Trenutno u Sarajevu posjecujem cevabdzinice ZELJO i ZMAJ
mislim da je po ukusu mesa daleko ispred ostalih cevabdzinica u Sarajevu...
-
digger
I ja sluzio u Uzickoj Pozegi i jeo ukusne pljeskavice i vjesalice u lokalnom motelu... pa se kasnije prisjetio da je poredjenje proisteklo najvjerovatnije zbog vojnicke kuhinje... moze i to biti.Mcdonald`s wrote:...kad sam sluzio bivsu JNA u Vranju.To je juzna Srbija.... ali ukus cevapa je ostao isti kao da ih danas jedem,pun tanjir cevapa a jos puniji tanjir salate luka i paradajza.
-
xape
Salcinovic je propao,Beslic je sada daleko najjaci,uz Piccolo......The_Fluid wrote: 6. Zenica, neko spomenu Salcinovic, pored njega postoji i ona druga cevabdzinica kojoj se sada ne mogu sjetiti imena (neka napise neko iz Zenice)
Inace najbolje cevape koje sam probao
1. Hodzic Sarajevo
2. Bajra Travnik
- legionarka
stidljivi ima ti i ta mjesta...njam njam
a definitivno travnicki su najbolji , kod harija tamo kraj onog mostica...uhhh a tek onaj somun uh njam njam

a definitivno travnicki su najbolji , kod harija tamo kraj onog mostica...uhhh a tek onaj somun uh njam njam
-
digger
E vala, ovo ti nije trebalo... mamiti me sa predstavnicima BH koje svaka domaca grupa i religija zvanicno priznaje i svojata... cak i Bosanski Kongres.... jedino sto nas ujedinjuje i cini ponosnim... sto mirise jednako u Sarajevu, Banjaluci, ili Sirokom Brijegu...100_KA wrote:da me pogresno ne shvate raja preko bare....
priznaj gdje si ih uslikao?
-
digger
I dalje je tamo ali je nekako izgledala dosta prazna kada sam god isao.... kod Zelje.MBA wrote:Ja se izvinjavam zbog skretanja sa teme, ali, da li jos uvijek postoji "Sarajka" (ili nesto tako), buregdjinica ispod "Zelje." Tamo je bila najukusnija zeljanica; naravno, kad je servirana bez zice unutra.
- bpsang
digger-udigger wrote:E vala, ovo ti nije trebalo... mamiti me sa predstavnicima BH koje svaka domaca grupa i religija zvanicno priznaje i svojata... cak i Bosanski Kongres.... jedino sto nas ujedinjuje i cini ponosnim... sto mirise jednako u Sarajevu, Banjaluci, ili Sirokom Brijegu...100_KA wrote:da me pogresno ne shvate raja preko bare....
priznaj gdje si ih uslikao?
zao mi je ako sam ti bar na tren priustio miris chevapa,
ali zivot ide dalje nadam se da ces ponovo u nase Sarajevo sledece godine, pa biti ce i Bordo pive a bogam i chevapa
pozdrav iz Sarajeva