delly, poslala sam ti PP

Blagaj nije daleko od Mostara, ne znam koliko cete dana biti u Mostaru, ali predlazem da dole odete ili prije ili poslije prvog maja, da izbjegnete guzvu....moras proci kroz gradic Blagaj i na kraju puta se nalazi par restorana (ribnjak) i tu mozes parkirati auto, a do samog izvora se ide pjeske. Sigurno ce ti neko od lokalaca objasniti, a postoje i putokazi.
Sto se restorana tice, u Starom gradu imaju samo 2 koja bih ja preporucila. Jedan se nalazi na vrhu Kujundziluka (to je onaj dio gdje su sve one zanatlijeske radnje kad predjes stari most, i malo se penjes uzastranu prema gradu). Na vrhu tog pentranja se nalazi
restoran Kulluk koji ima fenomenalan izbor hrane, atmosfera je super, pogled takodje, a cijene stvarno nisu strasne.
Malo skuplji je
restoran Han, on je s druge strane starog mosta, mozes pitati bilo koga za upustva kako stici do njega, on se nalazi kraj "male cuprije" (male verzije starog mosta) u starom gradu. Takodje velik izbor na meniju i fenomenalan pogled na neretvu.
a ako ste bas na budzetu, predlazem
Mandjariju. Kada udjete u grad, kraj autobuske stanice skrenete desno, prodjete Hotel Eru (jedna raskrsnica) i Manadjarija se nalazi na sljedecoj raskrsnici. Postoji parking iza iste. Tu stvarno ima svega i za svaciji dzep, od brze hrane, proizvoda domace kuhinje (sarme, dolme itd itd), imaju fenomenalnu pizzu, a imaju i malo gotivnije stvari, ali sve su to neka jela oko 10KM.
I kao vrhunac ako bas hocete da se zgotivite, nedaleko od starog grada, se nalazi dio grada koji se zove Rondo. Tacno u tom krugu, rondou, se nalazi po meni naj restoran u gradu koji se zove
restoran Rondo. Njihov broj ti je 036-322-100, i ako ne mozes da ih nadjes oni ce ti objasniti. Po meni oni imaju najbolju kuhinju u gradu, lokacija im je super, ugodna za sjediti, osoblje je za deset, imaju velik izbor vina (posebno domaceg), a od hrane imaju sve od plata paste (koja je extra) za nekih 8KM, do shan-pjera u istarskim tartufima po 25KM. Toplo preporucujem